Geplaatst op: 29-11-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Deventer krijgt Leisurestrip

Deventer krijgt Leisurestrip

Na jaren van praten en onderhandelen lijkt de Leisurestrip in Deventer weer een flinke stap dichterbij te komen. Deze zomer werden de kavels aan de Holterweg door de gemeente verkocht en nu presenteert architectenbureau Palazzo een voorlopig ontwerp van drie nieuwe gebouwen.

De Leisurestrip bij sportcomplex De Scheg (ijsbaan, zwembad en zaalsporten) omvat een klimhal, boulderhal, padelhal, trampolinepark en een speelparadijs komt. Daar worden nog een bike-experience en een arcadehal aan toegevoegd.

Sport en vermaak

Palazzo heeft een ontwerp gemaakt voor drie nieuwe gebouwen. Twee gericht op sport en één op vermaak. Het sportieve deel bestaat uit een padelhal inclusief buitenbaan, een boulderhal en een klimhal. Daar wordt de bike-experience aan toegevoegd. Deze ‘sportzone’ komt naast BigGym op een kavel van ongeveer 12.000m2. Het gedeelte voor vermaak bestaat uit een trampolinepark en een kinderspeelparadijs. Daar wordt de arcadehal aan toegevoegd. Dit deel komt tussen McDonald’s en Tango op een kavel van ongeveer 8.200m2. Naar verwachting openen de bedrijven eind 2022, begin 2023. Op dit moment wordt een omgevingsvergunning voorbereid en vindt de inspraak plaats.

LeisurestripDeventer

Lange aanloop

Na verscheidene pogingen van diverse partijen wordt het terrein aan de Holterweg nu eindelijk bebouwd, aldus Martin Kemper van Palazzo. "Veertig jaar geleden kwam ik er dagelijks langs toen ik vanuit Haarle naar de MTS in Deventer fietste. Toen viel mijn oog al op deze strook grond. Dat wij nu als architect het sluitstuk van de "leisure strip”, zoals de vrijetijd strook ook wordt genoemd, mogen ontwerpen is gaaf. We kunnen daarmee een mooi sport- en leisure aanbod toevoegen aan de stad. Bovendien ligt het op een zichtbare herkenbare plek, die zich goed leent om een duidelijke eyecatcher te maken.”

1e gebouw: Boulderhal, klimhal en bike-experience

In het meest westelijk gelegen gebouw komt de bike-experience, boulderhal en klimhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.920m². De hoogte van de klimhal is maximaal 20 meter. De rest van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog. De rotonde aan het einde van de Piet van Donkplein wordt onderdeel van het terrein van dit gebouw, waardoor de verkeersveiligheid en het toezicht worden verbeterd.

2e gebouw: Padelbanen inclusief buitenbanen

Links van sportschool BigGym komt de padelhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.790m². Tussen dit gebouw en de klim- en boulderhal worden buitenbanen gemaakt. De buitenbanen worden omringd door glazen wanden. De hoogte van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog.

3e gebouw: Speelparadijs, arcadehal en trampolinehal

In het derde gebouw, tussen McDonald’s en tankstation Tango, komt een arcadehal, trampolinehal en speelparadijs. Het totale oppervlak van dit gebouw is 3.760m². De hoogte van het gebouw varieert van 10.6 meter tot 12.3 meter door een speelse daklijn.

LeisurestripDeventer
Link: https://palazzogroep.nl/nieuws/voltooiing-leisure-strip-deventer-komt-binnen-bereik/
Topics:Leisure, Sport
Trefwoorden: leisure, vrije tijd, vrije tijd, sport, sporthallen, leisurecomplexen, speelparadijzen

||| Blogs |||

09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

16/05/22
Helft van de Nederlanders voldoet aan beweegrichtlijn
Hoe beweegt Nederland? Het CBS en RIVM zochten het uit.
11/05/22
Feel the kick - passievideo over fietsen in Nederland
De vrijheid op de pedalen ervaren. Maar dan wel gefilmd dat je niet blijft kijken maar ook de trip naar Nederland boekt om het in de Lage landen mee te maken.
21/04/22
NLsportraad: Overheid moet sporten en bewegen erkennen als 1e levensbehoefte
De NLsportraad wil dat de overheid sporten en bewegen als eerste levensbehoefte erkent. Dat schrijven ze in een brief aan de bewindspersonen van het ministerie van VWS.
28/03/22
Hardlopers ontdekken Breda
De vierde editie van de KLM Urban Trail Breda op zondag 27 maart trok bijna 3.000 deelnemers. Zij genoten van een vernieuwd parkoers door en langs tal van markante en iconische gebouwen in de ‘parel van het zuiden’.
22/03/22
Exclusief voor leden
Zandvoort ontvangt 20.000 sporters
Zandvoort ontvangt komend weekend 20.000 sporters. Het dorp en de regio ontvangen een grote variatie aan gasten omdat het een multisport evenement is. Hardlopen, wandelen, fietsen en het komt allemaal terug bij het circuit.
18/03/22
Vliegen naar Max weer volop in trek
Gister is er een TUI fly Boeing 737 MAX vol met Formule 1 fans vertrokken naar Bahrein. Zij zijn op weg met de tourleaders van TUI Sports om de eerst Grand Prix race van het seizoen mee te maken.
07/03/22
Nominatie bowlingcentrum Playdôme Roosendaal voor design award
Playdôme Roosendaal is officieel genomineerd voor de BCM Design Awards 2021. BCM staat voor Bowling...
16/02/22
Exclusief voor leden
Trends in fietsen: opkomst van de gravel bike
De genomineerden voor de Fiets van het Jaar 2022 zijn bekend. Opvallende ontwikkeling in deze wedstrijd, de categorie 'Gravel bike' is toegevoegd. Er zijn meer trends te zien in fietsland dit jaar.