Geplaatst op: 29-11-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Deventer krijgt Leisurestrip

Deventer krijgt Leisurestrip

Na jaren van praten en onderhandelen lijkt de Leisurestrip in Deventer weer een flinke stap dichterbij te komen. Deze zomer werden de kavels aan de Holterweg door de gemeente verkocht en nu presenteert architectenbureau Palazzo een voorlopig ontwerp van drie nieuwe gebouwen.

De Leisurestrip bij sportcomplex De Scheg (ijsbaan, zwembad en zaalsporten) omvat een klimhal, boulderhal, padelhal, trampolinepark en een speelparadijs komt. Daar worden nog een bike-experience en een arcadehal aan toegevoegd.

Sport en vermaak

Palazzo heeft een ontwerp gemaakt voor drie nieuwe gebouwen. Twee gericht op sport en één op vermaak. Het sportieve deel bestaat uit een padelhal inclusief buitenbaan, een boulderhal en een klimhal. Daar wordt de bike-experience aan toegevoegd. Deze ‘sportzone’ komt naast BigGym op een kavel van ongeveer 12.000m2. Het gedeelte voor vermaak bestaat uit een trampolinepark en een kinderspeelparadijs. Daar wordt de arcadehal aan toegevoegd. Dit deel komt tussen McDonald’s en Tango op een kavel van ongeveer 8.200m2. Naar verwachting openen de bedrijven eind 2022, begin 2023. Op dit moment wordt een omgevingsvergunning voorbereid en vindt de inspraak plaats.

LeisurestripDeventer

Lange aanloop

Na verscheidene pogingen van diverse partijen wordt het terrein aan de Holterweg nu eindelijk bebouwd, aldus Martin Kemper van Palazzo. "Veertig jaar geleden kwam ik er dagelijks langs toen ik vanuit Haarle naar de MTS in Deventer fietste. Toen viel mijn oog al op deze strook grond. Dat wij nu als architect het sluitstuk van de "leisure strip”, zoals de vrijetijd strook ook wordt genoemd, mogen ontwerpen is gaaf. We kunnen daarmee een mooi sport- en leisure aanbod toevoegen aan de stad. Bovendien ligt het op een zichtbare herkenbare plek, die zich goed leent om een duidelijke eyecatcher te maken.”

1e gebouw: Boulderhal, klimhal en bike-experience

In het meest westelijk gelegen gebouw komt de bike-experience, boulderhal en klimhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.920m². De hoogte van de klimhal is maximaal 20 meter. De rest van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog. De rotonde aan het einde van de Piet van Donkplein wordt onderdeel van het terrein van dit gebouw, waardoor de verkeersveiligheid en het toezicht worden verbeterd.

2e gebouw: Padelbanen inclusief buitenbanen

Links van sportschool BigGym komt de padelhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.790m². Tussen dit gebouw en de klim- en boulderhal worden buitenbanen gemaakt. De buitenbanen worden omringd door glazen wanden. De hoogte van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog.

3e gebouw: Speelparadijs, arcadehal en trampolinehal

In het derde gebouw, tussen McDonald’s en tankstation Tango, komt een arcadehal, trampolinehal en speelparadijs. Het totale oppervlak van dit gebouw is 3.760m². De hoogte van het gebouw varieert van 10.6 meter tot 12.3 meter door een speelse daklijn.

LeisurestripDeventer
Link: https://palazzogroep.nl/nieuws/voltooiing-leisure-strip-deventer-komt-binnen-bereik/
Topics:Leisure, Sport
Trefwoorden: leisure, vrije tijd, vrije tijd, sport, sporthallen, leisurecomplexen, speelparadijzen

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...