Geplaatst op: 29-11-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Deventer krijgt Leisurestrip

Deventer krijgt Leisurestrip

Na jaren van praten en onderhandelen lijkt de Leisurestrip in Deventer weer een flinke stap dichterbij te komen. Deze zomer werden de kavels aan de Holterweg door de gemeente verkocht en nu presenteert architectenbureau Palazzo een voorlopig ontwerp van drie nieuwe gebouwen.

De Leisurestrip bij sportcomplex De Scheg (ijsbaan, zwembad en zaalsporten) omvat een klimhal, boulderhal, padelhal, trampolinepark en een speelparadijs komt. Daar worden nog een bike-experience en een arcadehal aan toegevoegd.

Sport en vermaak

Palazzo heeft een ontwerp gemaakt voor drie nieuwe gebouwen. Twee gericht op sport en één op vermaak. Het sportieve deel bestaat uit een padelhal inclusief buitenbaan, een boulderhal en een klimhal. Daar wordt de bike-experience aan toegevoegd. Deze ‘sportzone’ komt naast BigGym op een kavel van ongeveer 12.000m2. Het gedeelte voor vermaak bestaat uit een trampolinepark en een kinderspeelparadijs. Daar wordt de arcadehal aan toegevoegd. Dit deel komt tussen McDonald’s en Tango op een kavel van ongeveer 8.200m2. Naar verwachting openen de bedrijven eind 2022, begin 2023. Op dit moment wordt een omgevingsvergunning voorbereid en vindt de inspraak plaats.

LeisurestripDeventer

Lange aanloop

Na verscheidene pogingen van diverse partijen wordt het terrein aan de Holterweg nu eindelijk bebouwd, aldus Martin Kemper van Palazzo. "Veertig jaar geleden kwam ik er dagelijks langs toen ik vanuit Haarle naar de MTS in Deventer fietste. Toen viel mijn oog al op deze strook grond. Dat wij nu als architect het sluitstuk van de "leisure strip”, zoals de vrijetijd strook ook wordt genoemd, mogen ontwerpen is gaaf. We kunnen daarmee een mooi sport- en leisure aanbod toevoegen aan de stad. Bovendien ligt het op een zichtbare herkenbare plek, die zich goed leent om een duidelijke eyecatcher te maken.”

1e gebouw: Boulderhal, klimhal en bike-experience

In het meest westelijk gelegen gebouw komt de bike-experience, boulderhal en klimhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.920m². De hoogte van de klimhal is maximaal 20 meter. De rest van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog. De rotonde aan het einde van de Piet van Donkplein wordt onderdeel van het terrein van dit gebouw, waardoor de verkeersveiligheid en het toezicht worden verbeterd.

2e gebouw: Padelbanen inclusief buitenbanen

Links van sportschool BigGym komt de padelhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.790m². Tussen dit gebouw en de klim- en boulderhal worden buitenbanen gemaakt. De buitenbanen worden omringd door glazen wanden. De hoogte van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog.

3e gebouw: Speelparadijs, arcadehal en trampolinehal

In het derde gebouw, tussen McDonald’s en tankstation Tango, komt een arcadehal, trampolinehal en speelparadijs. Het totale oppervlak van dit gebouw is 3.760m². De hoogte van het gebouw varieert van 10.6 meter tot 12.3 meter door een speelse daklijn.

LeisurestripDeventer
Link: https://palazzogroep.nl/nieuws/voltooiing-leisure-strip-deventer-komt-binnen-bereik/
Topics:Leisure, Sport
Trefwoorden: leisure, vrije tijd, vrije tijd, sport, sporthallen, leisurecomplexen, speelparadijzen

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/01/22
Edwin Vlek over de horeca:
Werkgevers en werknemers in de horeca trekken ineens eensgezind op. Hun oproep aan het Kabinet: versoepelen want de rek is tot op het breekpunt uit. Als de horeca nu niet versoepelt zorgt de uitstroom van personeel voor grote problemen.
20/01/22
Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fond...
20/01/22
ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
20/01/22
EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over
EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping ...
20/01/22
Vakbond vraagt Harbers om haast te maken met betere arbeidsomstandigheden Schiphol
Vakbond FNV wil dat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, haast maakt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Het gaat om loon, flexibilisering, veiligheid en gezondheid.
20/01/22
Exclusief voor leden
15% zzp'ers duikt onder sociaal minimum
De zzp'ers in de culturele, horeca en reissector hebben het zwaar. Over de hele breedte denken de zelfstandigen zonder personeel om te stoppen.
20/01/22
Wat heeft MarketingOost in 2021 qua marketing bereikt?
MarketingOost deelt haar resultaten van de marketing in 2021. Hoe hebben ze gescoord op de eigen website, in publicaties van derden en op socials?
19/01/22
Openings- en herstelplan voor culturele sector
Op woensdag 19 januari 2022 wordt het openings- en herstelplan van de Taskforce culturele en creatieve sector bekend gemaakt.