Geplaatst op: 05-11-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Reistrends voor 2022: Wintersport in Oostenrijk, staycation in voorjaar

Reistrends voor 2022: Wintersport in Oostenrijk, staycation in voorjaar

Ondanks de onzekerheden die weer de kop op steken, zijn Nederlanders alweer bezig om hun vakantieverblijf voor 2022 vast te leggen.  Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. In de maanden januari en februari gaan Nederlanders voornamelijk naar Oostenrijk, in het voorjaar blijft men vooral in eigen land.

 

Voor de maanden januari en februari zijn er op dit moment 75% meer vakantiehuizen geboekt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is daarbij dat meer dan de helft (58%) van de boekingen een vakantiehuis in Oostenrijk betreft. Ter vergelijking: in januari en februari van dit jaar bleef 91% van de vakantiegangers uiteindelijk in Nederland.

 

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes: "Het skiseizoen viel begin dit jaar natuurlijk in het water door de vele reisrestricties, waardoor bijna iedereen in eigen land moest blijven. Oostenrijk is traditioneel gezien een populaire wintersportbestemming. We zien nu ook dat men deze traditie gewoon weer oppakt en in de wintermaanden massaal naar Oostenrijk gaat.”

 

Voorjaar

Voor het voorjaar ziet Belvilla een lichte stijging van 2% in het aantal door Nederlanders geboekte vakantiehuizen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met vorig jaar wordt er wel meer over de grens geboekt. Zo weten Nederlandse vakantiegangers de weg naar bijvoorbeeld Oostenrijk (+93%), Spanje (+94%) en Italië (+64%) weer te vinden.

 

De populairste bestemmingen tijdens deze periode zijn evenwel nog steeds Nederland (44% van de huidige boekingen), België (29%) en Oostenrijk (20%).

Topics:Onderzoek
Trefwoorden: Reistrends, wintersport, staycation

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
30/11/17
Customer Journey “Teaching 3 weeks on Leisure & Events Management and Tourism in Shanghai”
De pre-exposure fase Een uitnodiging om les te gaan geven als visiting professors bij Shanghai N...
04/03/16
Richting geven aan de groei. Column Jos Vranken
In ieder nummer van Recreatie & Toerisme maakt de redactie ruimte vrij voor een Bedrijfscolumn. ...
23/11/15
Joie de vivre
Joie de vivre
23/11/15 · Onderzoek · Nienke van Boom | Lees meer
Vrijetijd - of ‘leisure’ - wordt vaak geassocieerd met plat vermaak, hedonistisch consumentisme...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/01/22
Wat heeft de Landelijke Data Alliantie in 2021 bereikt?
Wat heeft de Landelijke Data Alliantie in 2021 bereikt?
17/01/22
Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021
In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar....
17/01/22
Exclusief voor leden
Leisurelands beleeft relatief goed jaar 2021
In 2021 bezochten ruim 3,6 miljoen bezoekers de recreatiegebieden van beheerder Leisurelands. Iets minder dan in 2020, toen de teller 4 miljoen bezoekers uitkwam. De daling in bezoekersaantallen is het gevolg van een zomer met aanzienlijk minder zonnige dagen dan in 2020. Toch is Leisurelands blij dat ze in deze tijd van veel binnen zitten een veilige uitvlucht kan bieden aan bezoekers uit de regio.
16/01/22
Onderzoek naar belevingswaarde van bomen met Virtual Reality
Wat is volgens de Nederlander de meest attractieve boom voor de leefomgeving? Wageningen Universiteit onderzocht dat met Virtual Reality.
13/01/22
Aantal faillissementen in 2021 historisch laag
In december 2021 zijn er voor zittingsdagen gecorrigeerd 30 bedrijven, exclusief eenmanszaken, minder failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer voor hele jaar bekend. In 2021 zijn volgens voorlopige cijfers 1.536 bedrijven failliet verklaard. Dat is het op een na laagste aantal sinds de start van de statistiek in 1981.
05/01/22
LDA pilot: realtime inzicht in vrijetijdsgedrag mogelijk
Het is mogelijk om realtime inzicht te krijgen in het vrijetijdsgedrag van de Nederlanders. Dat blijkt uit een pilot van de Landelijke Data Alliantie (LDA) met het Nederlands Verplaatsingspanel.
03/01/22
Goede zomer lichtpuntje voor recreatiesector Utrechtse Heuvelrug
Net als vorig jaar beleefde de toeristische sector op de Heuvelrug in 2021 een moeilijk jaar. Dat bl...
21/12/21
Leefstijlvinder brengt verschillen in natuurbeleving in kaart
Niet alle natuurbezoekers zijn gelijk. Het natuurbelevingsonderzoek, dat online werd uitgevoerd onder 1.500 respondenten, laat zien dat de zeven doelgroepen die binnen de Leefstijlvinder worden onderscheiden, verschillende motieven en wensen hebben ten aanzien van het bezoeken van natuurgebieden. Om op die diverse wensen in te spelen is een toolkit ontwikkeld.