Geplaatst op: 04-11-2021
Auteur: Marc Gerlings

Recreatie Vakbeurs 2021 volgeboekt

Recreatie Vakbeurs 2021 volgeboekt
In hal 1 Interieur & Styling en Outdoor Living. Foto: EasyFairs.
De negentiende editie van Recreatie Vakbeurs op 16 ,17 en 18 november 2021 in Evenementenhal Hardenberg is volledig volgeboekt voor exposanten. Eerder meldde de organisatie dat de zevende hal in het complex werd toegevoegd. Die is nu ook vol met standhouders.

Voor het eerst worden alle zeven beurshallen ingezet voor de enige vakbeurs voor de gehele recreatiebranche in de Benelux. In hal 1 is er een Inspiratieplein, in hal 4 is er een vernieuwd Zwembadplein en hier is ook een Tuin & Park plein in combinatie met een Mobiliteitsplein. Verder is er op de woensdagochtend een netwerkontbijt georganiseerd namens Platform Gastvrij Hardenberg.

In totaal vertegenwoordigt Recreatie Vakbeurs 13 segmenten: verblijfsaccommodaties, spelen & bewegen, entertainment & games, recreatietechniek, ICT & software, facilitair, dienstverlening, zwembad & water, tuin & park, mobiliteit, interieur & styling, outdoor living en food & beverage. In hal 1 vinden bezoekers het Inspiratieplein met producten van vooraanstaande namen uit de branche Interieur & Styling en Outdoor Living. Ieder ‘plein’ is op eigen creatieve wijze ingericht om bezoekers te inspireren. De deelnemende partijen zijn Leen Bakker Zakelijk, Wegter Grootverbruik, Businesspoint en Madino Terrasmeubilair.

Piratenschip van Stan de Haas

Het Zwembadplein in hal 4 is dit jaar vernieuwd. In samenwerking met belevingsarchitect Stan de Haas wordt het zwembadplein omgetoverd tot een zinkend piratenschip. Ook meerdere exposanten dragen met hun producten en innovaties bij aan deze nieuwe look & feel van het zwembadplein. Verderop wagen bezoekers zich in de natuur op het Tuin & Park Plein, waar op het Mobiliteitsplein de bezoeker (elektrische) voertuigen kan testen op een parcours.

Netwerkontbijt recreatieondernemers

Verder wordt er dit jaar speciaal voor alle recreatieondernemers een netwerkontbijt georganiseerd namens Platform Gastvrij Hardenberg. Dit netwerkontbijt is op woensdag 17 november. De zaal is open vanaf 8.00 uur. Wethouder vrijetijdseconomie Alwin te Rietstap opent dit initiatief namens Platform Gastvrij Hardenberg. Aansluitend is er een inspirerende presentatie over seizoensverlenging door Anieke van Wijnen. Na afloop is er tijd om te netwerken met Vecht- en Reestdal ondernemers en wordt er een bezoek gebracht aan de beurs. Aanmelden voor het netwerkontbijt kan via www.hardenberg.nl.

Recreatie Vakbeurs is te bezoeken op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november 2021 in Evenementenhal Hardenberg. In de persconferentie van 2 november heeft de overheid nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Deze nieuwe maatregelen hebben voor nu géén invloed op Recreatie Vakbeurs, meldt de organisatie. De beurs is te bezoeken met een coronatoegangsbewijs. Voor meer informatie: www.recreatie-vakbeurs.nl.
Trefwoorden: vakbeurs, recreatie, accommodatie, horeca, concept

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
30/11/21
Eerste datahub voor vrijetijdseconomie gelanceerd
MarketingOost lanceert de eerste datahub in de Nederlandse vrijetijdseconomie. Het unieke dataplatform biedt ondernemers, overheden en kennisinstituten de mogelijkheid alle beschikbare relevante kennis en informatie op het gebied van toerisme en recreatie te delen. Het is voor het eerst dat binnen de sector zoveel bronnen en data bij elkaar komen.
30/11/21
Horeca deze zomer weer op pré-coronaniveau
Hoe heeft de Nederlandse horeca het deze zomer gedaan? NRIT dook in de cijfers.
23/11/21
Pandemie verpest vakantiesentiment van Nederlanders niet
De pandemie verpest de vakantieplannen van de Nederlanders niet. Ze zijn wel voorzichtiger, bereid om een boosterprik te nemen en boeken later. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Intussen lopen in Nederland de boekingen voor december als een trein, EuroParcs meldt nu al 30% meer boekingen voor de feestmaand.
23/11/21
Hoe waardeer je een toeristisch plan?
Hoe kun je een (verblijfs)recreatief plan op waarde schatten? Dat blijkt nog heel erg lastig en daarom komt er een cursus.
19/11/21
Wat gebeurde er donderdag op de Recreatie Vakbeurs?
NRIT is samen met HISWA-RECRON zeer actief op de Recreatie Vakbeurs. Ons camerateam maakt elke beursdag een dagjournaal en in de studio interviewt Marc Gerlings interessante gasten. Een terugblik op de laatste beursdag.
19/11/21
Gemeente Wijdemeren zet forse verhoging toeristenbelasting niet door
Een amendement van de coalitiepartijen van gemeente Wijdemeren heeft ervoor gezorgd dat een verhoging van de toeristenbelasting van 1,25 naar 3,00 euro niet doorgaat. Dit geldt ook voor de een verhoging van de forensenbelasting, meldt HISWA-RECRON.
13/11/21
De Recreatie Vakbeurs 2021 gaat door!
De Recreatie Vakbeurs 2021 gaat door. Ook na de aanscherping van de coronamaatregelen is een vakbeurs, een zogenaamd doorstroomevenement, mogelijk. Ook NRIT is samen met HISWA-RECRON zeer actief op deze vakbeurs in Hardenberg.