Geplaatst op: 18-10-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Volop genieten voor 8.800 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk

€ 4.718,50 gedoneerd aan het goede doel: Molen de Gooyer

Volop genieten voor 8.800 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk

Vandaag stonden er 8.800 wandelaars aan de start van de 7e editie van de Amsterdam City Walk. Eindelijk vond er weer een groot wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion plaats. Deelnemers hebben genoten van de vele Amsterdamse iconen, die onze hoofdstad te bieden heeft. Met 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km waren er 6 verschillende afstanden beschikbaar. Iedereen genoot met volle teugen van elkaars gezelligheid en de Amsterdam Experience. Met het opgehaalde geld bij de lopers wordt erfgoed hersteld.


Le Champion kreeg eind september groen licht van de Gemeente Amsterdam om het wandelevenement te organiseren. De afgelopen anderhalf jaar heeft de evenementenbranche veel onzekerheid gekend en nu kunnen wandelaars eindelijk weer genieten van een unieke wandelbeleving, met de Amsterdam City Walk als eerste op de wandelkalender van Le Champion.


Traditiegetrouw was de start van de 17, 20, 26 en 33 km in het Olympisch Stadion, waar daags erna ook de start is van de TCS Amsterdam Marathon, eveneens georganiseerd door Le Champion. Voor de 10 km klonk het startsignaal voor het eerst vanaf het Rembrandtplein. De 14 km startte voor de tweede keer vanaf Ven Amsterdam. Elke afstand liet een eigen kant van de stad zien en onderweg konden wandelaars aanschuiven bij de vele horeca, die speciaal voor hen de deuren extra vroeg geopend hadden. In totaal werd er langs 44 uitgelichte highlights van de stad gewandeld. Met onder andere de Vondelkerk, het Scheepvaarthuis, het Museumplein en de Beurs van Berlage. Partner Kesbeke verraste de deelnemers in het Vondelpark met een zure bom. Daarnaast zorgde het Amsterdamse amusement op de routes voor dat extra beetje Amsterdamse sfeer.

Het ideale wandelweer liet de deelnemers niet in de steek. In de vroege ochtend was het kraakhelder, zonder een zuchtje wind. Later trok het dicht en uiteindelijk liet het zonnetje zich nog zien in de periode dat de meeste wandelaars aan het finishen waren. Alle terrasjes aan het Stadionplein waren daardoor gezellig bezet, waardoor het alternatieve finishfeest toch een goed einde kreeg.


Restauratie Molen de Gooyer

Voor het derde jaar was Stadsherstel Amsterdam het goede doel van de Amsterdam City Walk. Wandelaars konden bij hun inschrijving een donatie doen voor een project van Stadsherstel Amsterdam. Al jaren redt Stadsherstel Amsterdam monumenten en beeldbepalende panden door ze zorgvuldig te restaureren en een passende bestemming te geven. Dit jaar gaat de donatie naar de restauratie van Molen de Gooyer. Stella van Heezik (Hoofd afdeling Communicatie, Vrienden en Fondsenwerving) mocht in de Vondelkerk de cheque in ontvangst nemen. Wandelaars hebben met elkaar een totaalbedrag van € 4.718,50 opgehaald. 


Editie 2022

Volgend jaar vindt de 8e editie van de Amsterdam City Walk plaats op zaterdag 15 oktober. De inschrijving gaat maandag 16 mei open

Link: https://www.amsterdamcitywalk.nl
Trefwoorden: Wandelevenement, Amsterdam City Walk

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

08/12/21
Longlist Wandelroute van het Jaar 2022
Wandelen is populairder dan ooit. Tijdens lockdowns trokken honderdduizenden Nederlanders, Belgen en...
08/12/21
Eurail introduceert nieuw distributieplatform voor Interrail Passen
Eurail, het bedrijf achter de Eurail en Interrail treinpassen, lanceert een nieuw distributieplatfor...
08/12/21
No Such Ventures investeert zes miljoen euro in camper deelplatform Goboony
Camper deelplatform Goboony heeft de kas goed gevuld tot bijna €10 miljoen met een nieuwe inves...
08/12/21
Nivon nieuwe eigenaar van Camping de Gronselenput in Wijlre
Al sinds 1936 is het stuk grond aan de voet van de Keutenberg in eigendom van de huidige Stichting P...
08/12/21
MarketingOost wil vrijetijdseconomie in coalitieakkoorden
Marketing Oost heeft een Visiedocument geschreven met als doel dat de vrijetijdseconomie een vaste plek krijgt in de coalitieakkoorden van alle Overijsselse gemeenten. Wat stelt deze Overijsselse DMO voor?
08/12/21
Toeristisch imago Groningen sterk verbeterd
Hoe heeft het toeristisch imago van Groningen zich de afgelopen jaren ontwikkeld? De provincie liet het uitzoeken met verrassende resultaten.
08/12/21
De nieuwe LF Waterlinieroute is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2022!
De nieuwste LF-icoonroute, de LF Waterlinieroute, is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar. De ro...
07/12/21
Enkele reistrends voor 2022
Met nog een kleine maand te gaan, klopt het jaar 2022 aan de deur. We zijn veel bezig met trends en ontwikkelingen. Een paar opvallende en ook vreemde trends zetten we alvast bij elkaar.