Geplaatst op: 06-10-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

EuroParcs Group doet eerste overname in Duitsland bij de Biggesee in Sauerland

EuroParcs Group doet eerste overname in Duitsland bij de Biggesee in Sauerland

Met de overname van familiecamping Biggesee-Waldenburg in Sauerland betreedt EuroParcs Group na België en Oostenrijk voor het eerst de Duitse markt. CCO Andries Bruil van EuroParcs Group: "Duitsland is voor ons een zeer interessante en voor de hand liggende toeristische markt, aangezien bijna 20 procent van onze gasten al uit Duitsland komt en we op onze parken reeds vele Duitse eigenaren van vakantiewoningen hebben mogen begroeten."

 

Een vakantie in een vakantieresort is de laatste jaren voor veel vakantiegangers steeds aantrekkelijker geworden, ook in tijden van de coronapandemie. "Steeds meer mensen zijn op zoek naar een comfortabele plek midden in de natuur om vakantie te vieren en we zijn dan ook blij dat we deze nieuwe locatie bij de Biggesee in Duitsland aan onze gasten kunnen gaan aanbieden,” zegt Andries Bruil. "Deze prachtig gelegen camping is een aanwinst in de portfolio van EuroParcs Group, maar ook de plaatselijke economie en de lokale bevolking zullen profiteren van de geplande herontwikkeling tot een nieuw en innovatief vakantiepark.” Het bestaande personeel van de camping is overgenomen en het nieuwe park zal voor extra werkgelegenheid zorgen. Bij de ontwikkeling van het vakantiepark zal bovendien worden samengewerkt met plaatselijke bedrijven.

 

Vakantie aan het Biggemeer: een bijzondere natuurbelevenis

Het gezinsvriendelijke, terrasvormige resort ligt in de mooiste baai aan de noordelijke oever van de Biggesee in het natuurpark Sauerland-Rothaargebergte. Het is omgeven door talrijke wandelpaden die een prachtig uitzicht bieden over het meer en het omringende berg- en boslandschap. Talrijke outdoor-, sport- en watersportactiviteiten maken actieve recreatie in een rustige omgeving mogelijk. De nabijheid van de Hanzestad Attendorn met zijn historische binnenstad, het Sauerlandmuseum, de fascinerende Atta-grot en de vele winkels en restaurants, maken de ligging van het nieuwe EuroParcs vakantiepark bijzonder aantrekkelijk.

 

Duitsland belangrijke stap voor EuroParcs Group

Met de overname van camping Biggesee-Waldenburg in Duitsland doet EuroParcs Group een belangrijke stap op de ambitieuze groeikoers waarmee het bedrijf in 2030 het beste en grootste vakantieparkmerk van Europa wil zijn. EuroParcs Biggesee-Waldenburg in Attendorn wordt ontwikkeld tot een modern, hoogwaardig vakantiepark dat unieke natuurervaringen combineert met een hoog niveau van comfort. "De locatie onderscheidt zich door zijn unieke ligging aan de oever van de Biggesee en is een perfecte uitbreiding van ons bestaande vakantieparkportfolio in Europa", zegt Andries Bruil. "We zijn enorm verheugd dat we met dit nieuwe vakantiepark nu ook in Duitsland verrassende en onvergetelijke vakantiebelevenissen kunnen creëren voor onze gasten." 

In een eerste fase zal het nieuwe concept voor het vakantiepark worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de lokale bestuurders van Hanzestad Attendorn. De werkzaamheden zullen dit jaar nog beginnen. 

 

Binnen afzienbare termijn zullen in heel Duitsland nog meer overnames plaatsvinden en vervolgens worden ontwikkeld tot prachtige EuroParcs resorts.

Trefwoorden: Overname camping, familiecamping

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/05/22
Aegean Airlines komt naar Eindhoven Airport
Eindhoven Airport ziet op 23 juni het eerste toestel van de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines landen.
19/05/22
Phoenix Awards naar Vacansoleil en Filmcafé
Vacansoleil Camping Holidays heeft tijdens de Big Improvement Day de award gewonnen voor onderneming die zich krachtig heeft hersteld na een moeilijke periode. Het laat ook zien hoe zwaar Vacansoleil leed tijdens de coronajaren. Ook in de tweede categorie won een bedrijf uit de vrijetijdseconomie, het Filmcafe.
18/05/22
Aantal afgesloten reisverzekeringen stijgt hard
ING ziet de reislust duidelijk toenemen. Dit blijkt uit het aantal afgesloten reisverzekeringen in 2...
18/05/22
Unieke receptie en VVV bij Landal de Lommerbergen
Op 17 mei is het nieuwe receptiegebouw geopend van Landal De Lommerbergen. Het is een bijzondere com...
18/05/22
Genomineerde accommodaties bij Bed & Breakfast Nederland voor 2022
Drie bed & breakfasts maken kans op de titel ‘Beste B&B van Nederland 2022. Er zijn nog 3 categorieën met genomineerde accommodaties.
12/05/22
Nederlander koploper in Europa met digitale vaardigheden
Nederland behoort tot de Europese landen met het grootste aandeel inwoners dat vaardig is in internet-, computer- en softwaregebruik, zogenoemde digitale vaardigheden.
11/05/22
Dormio start huizenverkoop Resort De Hondsrug
De verkoop van vakantiewoningen op het nieuwe Dormio Resort De Hondsrug is gestart. Het gaat om een 70-tal vakantiewoningen. Dormio bouwt verschillende woningen voor specifieke doelgroepen.
10/05/22
Boete KLM, Cathay en Singapore voor niet betalen geannuleerde tickets D-reizen
KLM, Cathay Pacific Airways en Singapore Airlines krijgen boetes van respectievelijk € 40.100,-, € 11.800,- en 22.400,-.