Geplaatst op: 06-10-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

EuroParcs Group doet eerste overname in Duitsland bij de Biggesee in Sauerland

EuroParcs Group doet eerste overname in Duitsland bij de Biggesee in Sauerland

Met de overname van familiecamping Biggesee-Waldenburg in Sauerland betreedt EuroParcs Group na België en Oostenrijk voor het eerst de Duitse markt. CCO Andries Bruil van EuroParcs Group: "Duitsland is voor ons een zeer interessante en voor de hand liggende toeristische markt, aangezien bijna 20 procent van onze gasten al uit Duitsland komt en we op onze parken reeds vele Duitse eigenaren van vakantiewoningen hebben mogen begroeten."

 

Een vakantie in een vakantieresort is de laatste jaren voor veel vakantiegangers steeds aantrekkelijker geworden, ook in tijden van de coronapandemie. "Steeds meer mensen zijn op zoek naar een comfortabele plek midden in de natuur om vakantie te vieren en we zijn dan ook blij dat we deze nieuwe locatie bij de Biggesee in Duitsland aan onze gasten kunnen gaan aanbieden,” zegt Andries Bruil. "Deze prachtig gelegen camping is een aanwinst in de portfolio van EuroParcs Group, maar ook de plaatselijke economie en de lokale bevolking zullen profiteren van de geplande herontwikkeling tot een nieuw en innovatief vakantiepark.” Het bestaande personeel van de camping is overgenomen en het nieuwe park zal voor extra werkgelegenheid zorgen. Bij de ontwikkeling van het vakantiepark zal bovendien worden samengewerkt met plaatselijke bedrijven.

 

Vakantie aan het Biggemeer: een bijzondere natuurbelevenis

Het gezinsvriendelijke, terrasvormige resort ligt in de mooiste baai aan de noordelijke oever van de Biggesee in het natuurpark Sauerland-Rothaargebergte. Het is omgeven door talrijke wandelpaden die een prachtig uitzicht bieden over het meer en het omringende berg- en boslandschap. Talrijke outdoor-, sport- en watersportactiviteiten maken actieve recreatie in een rustige omgeving mogelijk. De nabijheid van de Hanzestad Attendorn met zijn historische binnenstad, het Sauerlandmuseum, de fascinerende Atta-grot en de vele winkels en restaurants, maken de ligging van het nieuwe EuroParcs vakantiepark bijzonder aantrekkelijk.

 

Duitsland belangrijke stap voor EuroParcs Group

Met de overname van camping Biggesee-Waldenburg in Duitsland doet EuroParcs Group een belangrijke stap op de ambitieuze groeikoers waarmee het bedrijf in 2030 het beste en grootste vakantieparkmerk van Europa wil zijn. EuroParcs Biggesee-Waldenburg in Attendorn wordt ontwikkeld tot een modern, hoogwaardig vakantiepark dat unieke natuurervaringen combineert met een hoog niveau van comfort. "De locatie onderscheidt zich door zijn unieke ligging aan de oever van de Biggesee en is een perfecte uitbreiding van ons bestaande vakantieparkportfolio in Europa", zegt Andries Bruil. "We zijn enorm verheugd dat we met dit nieuwe vakantiepark nu ook in Duitsland verrassende en onvergetelijke vakantiebelevenissen kunnen creëren voor onze gasten." 

In een eerste fase zal het nieuwe concept voor het vakantiepark worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de lokale bestuurders van Hanzestad Attendorn. De werkzaamheden zullen dit jaar nog beginnen. 

 

Binnen afzienbare termijn zullen in heel Duitsland nog meer overnames plaatsvinden en vervolgens worden ontwikkeld tot prachtige EuroParcs resorts.

Trefwoorden: Overname camping, familiecamping

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/12/21
Staycation weer populair: 70% Nederlandse vakantiehuizen bezet door Nederlanders
Met de groeiende onzekerheid rondom de coronamaatregelen kiezen Nederlanders weer steeds meer voor e...
02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
25/11/21
Nederlanders zoeken veiligheid en zekerheid voor vakanties
Wat is het vakantiesentiment onder Nederlanders en de voor ons land belangrijke herkomstlanden? NBTC laat dat zien in haar elfde Vakantie Sentiment Monitor.
23/11/21
Pandemie verpest vakantiesentiment van Nederlanders niet
De pandemie verpest de vakantieplannen van de Nederlanders niet. Ze zijn wel voorzichtiger, bereid om een boosterprik te nemen en boeken later. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Intussen lopen in Nederland de boekingen voor december als een trein, EuroParcs meldt nu al 30% meer boekingen voor de feestmaand.
19/11/21
Tweederde vakantiegangers wil vaker op vakantie na corona
Bijna tweederde van de Nederlanders wil vaker op vakantie gaan als de coronapandemie voorbij is en a...
19/11/21
Wat gebeurde er donderdag op de Recreatie Vakbeurs?
NRIT is samen met HISWA-RECRON zeer actief op de Recreatie Vakbeurs. Ons camerateam maakt elke beursdag een dagjournaal en in de studio interviewt Marc Gerlings interessante gasten. Een terugblik op de laatste beursdag.
19/11/21
Gemeente Wijdemeren zet forse verhoging toeristenbelasting niet door
Een amendement van de coalitiepartijen van gemeente Wijdemeren heeft ervoor gezorgd dat een verhoging van de toeristenbelasting van 1,25 naar 3,00 euro niet doorgaat. Dit geldt ook voor de een verhoging van de forensenbelasting, meldt HISWA-RECRON.
16/11/21
Gastvrij Nederland: steunpakket te mager door indeling naar kwartaal
Voor brancheorganisatie Gastvrij Nederland is het nu voorliggende pakket volstrekt onvoldoende. Dat is de reactie op de aankondiging van het Kabinet voor een steunpakket voor 1,3 miljard euro voor ondernemers om de korte lockdown op te vangen.