Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 22-09-2021
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Green Key en Greendish zorgen samen voor een duurzame en gezonde menukaart!

 Green Key en Greendish zorgen samen voor een duurzame en gezonde menukaart!

Dinsdag 21 september tekenden Green Key en Greendish een samenwerkingsconvenant waarmee zij een partnership sluiten. Een feestelijk moment dat plaatsvond tijdens de Gastvrij Rotterdam beurs in Ahoy. Samen helpen zij de horeca bij het creëren van een planet proof menu dat rekening houdt met de groeiende vraag naar gezond en duurzaam voedsel.

 

Aanleiding voor samenwerking

Uit het EAT-Lancet rapport is naar voren gekomen dat we op dit moment niet binnen de grenzen van één planeet consumeren. Om dit te bereiken zullen wij voedsel wereldwijd anders moeten verbouwen, verwerken, transporteren, consumeren en minder voedsel moeten verspillen. Reden genoeg voor Green Key en Greendish om de handen ineen te slaan en zich samen in te zetten voor een planet proof menu in de horeca. Een menu dat rekening houdt met de toekomst van mens, dier en planeet.

 

"We werken al langer intensief samen met Green Key maar ik ben trots dat we dit nu kunnen bekrachtigen met een gezamenlijk convenant. Door de handen ineen te slaan vergroten we onze gezamenlijke impact en kunnen we horecaondernemers nog beter ondersteunen in hun transitie naar duurzaam en gezond", aldus Joris Heijnen, directeur Greendish.

 

De veranderende vraag naar duurzaam en gezond voedsel groeit al langere tijd en door de coronapandemie is de vraag hiernaar alleen maar toegenomen. Voedselaanbieders die meegaan in deze verandering en hierbij de juiste stappen zetten, kunnen daarmee niet alleen winst behalen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, maar ook op financieel vlak. Door als voedselaanbieder een planet proof menu aan te bieden voldoe je namelijk én aan de toenemende veranderende vraag van de klant én blijf je toekomstbestendig.

 

Toekomst

Greendish adviseert en helpt Green Key Nederland bij de doorontwikkeling van de criteria die zij gebruiken, er worden workshops verzorgd voor Green Key gecertificeerde bedrijven en zij kunnen punten voor hun Green Key certificaat verdienen als zij samenwerken met Greendish.

 

"Binnen de normen van Green Key is het hoofdstuk Food & Beverage erg belangrijk. De kennis van Greendish zetten wij graag in om de gecertificeerde bedrijven verder te verduurzamen. We kunnen elkaar wederzijds goed versterken en zijn daarom blij met deze samenwerking”, aldus Erik van Dijk, directeur Stichting KMVK.

 

Door de krachten te bundelen versnellen Greendish en Green Key de verdere verduurzaming van de gastvrijheidssector met als uiteindelijk doel impact te maken door duurzame en gezonde voeding voor iedereen overal beschikbaar te maken. Een goed voorbeeld van de samenwerking is Fletcher Wageningsche berg, die gecertificeerd is met Green Key Goud.

 

Link: https://greendish.com/cases/fletcher/
Trefwoorden: Duurzame menukaart, partnership, Green `key

CELTH



||| Nieuws |||

07/07/25
SVR vraagt om betaalbaar houden van kampeervakanties
Stichting Vrije Recreatie (SVR) meldt dat kampeervakanties té duur dreigen te worden voor de gast door stijgende toeristenbelasting in combinatie met stijgende kosten bij horeca en supermarkten.
04/07/25
Exclusief voor leden
ZooParc Overloon opent nieuw expeditiegebied Ngyuwe
ZooParc Overloon heeft vandaag het langverwachte expeditiegebied Ngyuwe geopend voor abonnementhouders. Dit nieuwe deel van het park staat volledig in het teken van Tropisch Afrika en is vanaf 11 juli toegankelijk voor alle bezoekers.
04/07/25
Nieuwe erfgoedroute-app brengt Limburgs verleden tot leven
Onder grote belangstelling is de gratis app Erfgoed Route Limburg gelanceerd. De app biedt wandelaars en fietsers een unieke manier om het erfgoed van Noord- en Midden-Limburg te beleven via audio- en videoverhalen op locatie.
04/07/25
Nieuw regionaal Limburgs congresbureau zet in op internationale kenniscongressen
Limburg krijgt een provinciebreed opererend congresbureau dat zich richt op het aantrekken van internationale meerdaagse congressen, met een focus op wetenschap en innovatie. Het vernieuwde bureau is een doorontwikkeling van het Maastricht Convention Bureau (MCB).
04/07/25
Nieuwe fietsroute rond het IJsselmeer met veerverbindingen
De veerverbindingen tussen Enkhuizen, Stavoren, Urk en Medemblik zijn voortaan onderdeel van de fiets- en wandelnetwerken van Noord-Holland, Friesland en Urk. Dit maakt het eenvoudiger om recreatieve routes over het IJsselmeer te plannen.
04/07/25
Nieuwe tool brengt toeristisch aanbod regio in kaart
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen (TVAN) heeft op 3 juli de Destination Data Monitor gelanceerd: een interactieve tool die inzicht geeft in het toeristisch aanbod per gemeente of regio.
04/07/25
Exclusief voor leden
Petitie: informeer passagiers over tromboserisico
De Trombosestichting is een petitie gestart om luchtvaartmaatschappijen te bewegen passagiers beter te informeren over het risico op trombose tijdens lange vluchten.
04/07/25
Exclusief voor leden
Opening nieuwe camperplaats in hart van Emmen
Emmen verwelkomt camperreizigers met een gloednieuwe camperplaats aan het Westeind.