Geplaatst op: 21-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Bobbejaanland pakt uit met grootste Halloween ooit: 5 doolhoven, 5 scarezones en 5 nocturnes

Bobbejaanland pakt uit met grootste Halloween ooit: 5 doolhoven, 5 scarezones en 5 nocturnes

Wie komt griezelen in attractiepark Bobbejaanland ontdekt dit najaar nog meer kansen dan ooit tevoren om zich de stuipen op het lijf te laten jagen. Yummy, Bazaar Bizarre en Sonar – de drie bestaande spookhuizen – worden vanaf eind oktober vergezeld door twee extra halloweenexperiences. Daarnaast is het avondprogramma opnieuw gevuld met shows, straatanimaties én Epic Parties.

Vorig jaar investeerde Bobbejaanland in indrukwekkende decors en prachtige kostuums voor drie nieuwe scarezones om de vijftiende verjaardag van Halloween te vieren. Helaas moesten de deuren door corona vroegtijdig sluiten.  "Maar dit jaar zijn we terug – en straffer dan ooit”, stelt Yves Peeters, algemeen directeur van het park. "Diegenen die tijdens deze periode afzakken naar Lichtaart zullen de complete metamorfose ontdekken. Het is voor iedereen een moeilijke periode geweest. Stilaan krijgen we onze vrijheden terug. Daarom hebben we besloten om de geplande investeringen uit te voeren en onze bezoekers te laten genieten van het grootste evenement van het jaar." 


Texas Butcher

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan twee nieuwe spookhuizen. De huiveringwekkende ‘Texas Butcher’ organiseert een speciale opendeurdag in Cowboy Town.  Deze unieke slager staat bij alle bewoners van het cowboydorp én die ver daarbuiten bekend om z’n lekkere kop en leverpaté. Maar blijft dat zo na een rondleiding achter de schermen? 


CORP.

‘CORP.’ is de naam van de tweede halloweenexperience. Deze criminele organisatie houdt zich bezig met een louche handeltje. Zo hebben ze de enige echte Rabidi Porcus in de aanbieding: een GMO-gemodificeerd beest dat tot leven werd gewekt door bio-ingenieurs. Veilingsmeester Valentin laat hem graag aan een bende malafide handelaars zien. Maar is dat wel veilig? 

"Het tweede spookhuis is geen klassiek doorloopspookhuis. Het begint met een sterk verhaal en goede acteurs. De ruimtes zijn echt ‘immersive’. Niet alleen door het decor, maar ook door het geluid dat van alle kanten komt.  De bezoekers zullen moeten ontsnappen aan de Rabidi Porcus. Dus de gasten zijn gewaarschuwd! Ze zullen fit moeten zijn om te slagen in deze missie”, vertelt commercieel en creatief directeur Peggy Verelst.  De ervaring zal in totaal zo’n 10 minuten duren. 


Vijf unieke scarezones

Naast vijf spookhuizen telt Bobbejaanland ook vijf scarezones in uiteenlopende thema’s. Het bestaande ‘Toxic Waters’ werd uitgebreid en het kleurrijke ‘Plaza de los Muertos’ - waar de doden geëerd worden - kreeg een andere locatie. Attractie King Kong krijgt er in Adventure Valley een geduchte concurrent bij: de vier meter hoge apenkoning Bansoeli heerst er tijdens Halloween over de ‘Monkey Clan’. In Cowboy Town zwerven niet langer zombiecowboys rond, maar zet ‘Circus Carnivale’ de stad in rep en roer. In de derde nieuwe zone loop je weg van ‘Voodoo Bayou’, geïnspireerd door New Orleans. "Alle themazones zijn straf uitgewerkt en bevatten zowel grote eyecatchers als kleine decorelementen”, duidt Peggy Verelst. "We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe sfeer gesmaakt zal worden door ons publiek.” De scarezones zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.


Halloween voor kids 

Ook kinderen beleven een onvergetelijke Halloween in Bobbejaanland. Om de jongere bezoekers in de watten te leggen, werd een samenwerking opgezet met de makers van de populaire animatieserie ‘Ridder Muis’. Sinds begin vorig jaar zijn de avonturen van deze kolerieke muis en haar beste vriendin Draak te volgen op?Ketnet. Tijdens de halloweenperiode komen Ridder Muis, Draak en meneer Heks naar Bobbejaanland - waar ze de kinderen zullen verwelkomen in een unieke en interactieve show.?

Ook Fabric Magic, de makers van de populaire jeugdserie #LikeMe, namen pen en papier ter hand om voor Bobbejaanland een nieuwe familieshow te schrijven en produceren: Bansoeli Beats. Dat muzikaal spektakel zal elke dag meerdere keren gespeeld worden in Adventure Valley. Daar leeft een mensentribe hand in hand met de lokale apenclan. Samen brengen ze een dagelijkse ode aan Bansoeli: de grootste god van het apenrijk. Maar dan worden ze plots gestoord. Ontdekkingsreiziger Nicholas Nicholson heeft snode plannen en wilt de jungle met de grond gelijk maken. Wie wint er Adventure Valley voor zich?

Jonge bezoekers die Halloween nog een beetje té spannend vinden, kunnen het bijzondere anti-monster amulet gratis afhalen aan de ingang van Bobbejaanland. Door dat zichtbaar te dragen of in de lucht te steken, worden de rollen heel even omgedraaid en lopen de monsters bang weg van de kinderen.

 

Een COVID-veilige halloweeneditie 

In Bobbejaanland geldt nog steeds de mondmaskerplicht in de wachtrijen en op attracties voor elke bezoeker ouder dan 12 jaar. Voor de horeca en winkels gelden dezelfde regels als in de rest van Vlaanderen.  

Een covidtest of vaccinatiebewijs is momenteel niet nodig in Bobbejaanland.  Afhankelijk van de beslissingen van de overheid, kan dat nog veranderen.  De website van Bobbejaanland wordt te allen tijde up to date gehouden, zodat de huidige maatregelen in het park steeds duidelijk zijn. 

Trefwoorden: Halloweenexperiences, halloween voor kinderen

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/10/21
Willem-Alexander en Máxima openen Nederlands paviljoen bij World Expo
De Koning en de koningin zijn woensdag 3 november aanwezig bij de Nederlandse nationale dag tijdens World Expo 2020 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De Koning opent bij deze gelegenheid officieel het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling. Het Koninklijk Paar wordt begeleid door minister De Bruijn voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Minister De Bruijn leidt gelijktijdig een handelsmissie naar de VAE.
18/10/21
Volop genieten voor 8.800 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk
Le Champion kreeg eind september groen licht van de Gemeente Amsterdam om het wandelevenement te organiseren. De afgelopen anderhalf jaar heeft de evenementenbranche veel onzekerheid gekend en nu kunnen wandelaars eindelijk weer genieten van een unieke wandelbeleving, met de Amsterdam City Walk als eerste op de wandelkalender van Le Champion.
18/10/21
Sunweb Group ontvangt hoogste Travelife-duurzaamheidscertificaat
Reisorganisatie Sunweg Group heeft het Travelife-certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit is het internationaal toonaangevende duurzaamheidscertificaat voor de reisindustrie. Sunweb Group heeft de hoogste status behaald: Travelife Certified. Slechts enkele reisorganisaties hebben deze hoogste status bereikt.
14/10/21
Bijna 35000 bezoekers op de `kampeer & Caravan Jaarbeurs
Op zondagmiddag 9 oktober, 17 uur, klonk het eindsein van de van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs,...
06/10/21
Rechtszaak om coronatoegangsbewijs verloren
Het coronatoegangsbewijs is een proportionele maatregel van de overheid om de pandemie te beteugelen. Door de toepassing van dit instrument worden bovendien grond- en mensenrechten niet onevenredig geschonden. Ook is er een wettelijke grondslag voor het coronatoegangsbewijs.
06/10/21
Tiqets maakt genomineerden bekend voor de Remarkable Venue Awards
Tiqets heeft vandaag de genomineerden bekendgemaakt voor de 5e jaarlijkse Remarkable Venue Awards (R...
05/10/21
Inschrijven op Horecava Innovation Award kan nog tot 22 oktober
De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2022 is in volle gang. Tot en met 22 oktober 2021 kunnen bedrijven hun innovatie of noviteit insturen.
01/10/21
Unmute Us verliest kort geding
De Stichting Unmute Us spande een kort geding aan tegen de Nederlandse staat over de beperkingen waar evenementen nog altijd mee te maken hebben. Wat is de uitslag?