Geplaatst op: 14-09-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk

Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk
Foto: Belvilla

De toeristische sector gaat een goede herfstvakantie tegemoet. Vakantiehuizenspecialist Belvilla zit alweer boven het niveau van 2019 en Vliegtickets.nl meldt een sterk herstel. 

Vakantiehuizen plussen ten opzichte van 2019

Het aantal door Nederlanders geboekte vakantiehuizen in Europa voor de herfstperiode ligt alweer 5% boven het niveau van 2019. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Het betreft hier boekingen die gedaan zijn door Nederlanders. Wanneer we het hele Europese gemiddelde bekijken bedraagt de stijging 2%. Dat wil zeggen dat er in heel Europa zelfs iets meer vakantiehuizen geboekt zijn door alle nationaliteiten, ten opzichte van de laatste herfstperiode (in 2019) pre-corona. Nederlandse reizigers trekken dit seizoen voornamelijk naar Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. 

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes, ziet dat de Europese vakantiehuizenmarkt zich bijna volledig hersteld heeft. "Waar we vorig jaar rond september en oktober vooral meer reisbeperkingen kregen, zijn er op dit moment weer volop mogelijkheden om een vakantiehuis te boeken in binnen- en buitenland. Bovendien kan er naar het buitenland gereisd worden met zowel het vliegtuig als met de auto. Dit zien we terug in het boekgedrag van de Nederlandse consument, en inmiddels van de meeste Europese reizigers.” 

Volop vliegtickets geboekt

Ook de vliegbranche herstelt zich in rap tempo. Er worden volop vliegtickets geboekt voor de vakantieperiodes in het laatste kwartaal van dit jaar, zo blijkt uit data van Vliegtickets.nl. Voor de herfstvakantie zijn er maar liefst 352%% meer vliegtickets geboekt ten opzichte van het jaar ervoor. Voor de herfstperiode zit het aantal geboekte vliegtickets op een index van 87% ten opzichte van basisjaar 2019. In 2020 bedroeg de index voor de herfstperiode 27%. Voor de herfstvakantie zijn de meest geboekte bestemmingen Málaga, Barcelona, Rome, Valencia en Alicante. Wanneer we kijken per land bestaat de de top 5 uit Spanje, Italië, Portugal, Turkije en Engeland.

Sander van Veen, Marketing Manager van Vliegtickets.nl en Otravo, ziet de stijgende lijn al langer: "Rond dezelfde periode vorig jaar kwamen er steeds nieuwe maatregelen die ook het reizen moeilijker maakten. Uiteindelijk gingen we halverwege oktober in lockdown. Nu versoepelen de regels steeds meer en lijkt naar het buitenland reizen steeds normaler te worden. Dat verklaart ook mede de gigantische stijging in het aantal geboekte vliegtickets voor aanstaande herfstvakantie.” 

Trefwoorden: reisbranche, verblijfsrecreatie, vliegvakanties, vakantiehuizen, boekingen

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
25/02/21
Voorwaarts Mars!
Voorwaarts Mars!
25/02/21 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Het begon zo rond mijn voortgezet onderwijsperiode. De verslaving waarvan ik nimmer meer afkickte. N...
30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/09/21
Europese luchtvaart herstelt in juli maar wel helft kleiner dan in 2019
Hoe heeft de Europese luchtvaart in juli 2021 gepresteerd? ACE Europe komt met de cijfers.
15/09/21
ANVR reisondernemingen gaan wereldwijd reizen aanbieden
Diverse reisorganisaties, aangesloten bij ANVR, gaan weer wereldwijd reizen aanbieden. ANVR staat achter die beslissing omdat 80% van de volwassen Nederlanders is gevaccineerd en het kabinet zelf stelt dat steunmaatregelen niet meer nodig zijn omdat er praktisch geen beperkende maatregelen meer zijn. Dat betekent overigens niet dat ANVR geen druk zet op voortzetting van de steunmaatregelen. Zeker voor verre reizenspecialisten die al 1,5 jaar geen reizen kunnen uitvoeren. ANVR wil ook dat de overheid de quarantaineverplichtingen voor terugkerende reizigers laat vervallen.
14/09/21
Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk
De toeristische sector gaat een goede herfstvakantie tegemoet. Vakantiehuizenspecialist Belvilla zit alweer boven het niveau van 2019 en Vliegtickets.nl meldt een sterk herstel. Welke bestemmingen zijn het meest in trek?
09/09/21
TUI zet platform op met Eurostar voor tours en activiteiten
Reizigers die via Eurostar een treinreis boeken, kunnen voortaan op maat TUI platform in alle Eurostar bestemmingen excursies, tickets en activiteiten bijboeken. Met een keuze uit meer dan 5000 verschillende tours, tickets en activiteiten is er een ruim aanbod in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland.
08/09/21
Exclusief voor leden
ILT tikt 6 luchtvaartmaatschappijen op de vingers om betaling D-reizen tickets
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bereidt een sanctie voor richting 6 luchtvaartmaatschappijen. Enkele tientallen losse vliegtickets gekocht bij het inmiddels failliete D-Reizen zijn niet terugbetaald.
07/09/21
Vanuit crisis naar transitie - kijk mee op 30 september
Onze jaarlijkse Trendcongres Toerisme en Vrije Tijd is dit jaar omgezet naar 4 online bijeenkomsten van een uur. Op 30 september om 12.30 start de tweede inspiratiesessie 'Vanuit crisis naar transitie'. De wereld staat op zijn kop door de pandemie en toerisme bevindt zich in transitie. Lastige opgaven? Zeker maar onze sprekers en films laten zien hoe je tijdig bakens verzet en positief uit de crisis komt.
02/09/21
Exclusief voor leden
5x meer boekingen pakketreizen voor herfstvakantie
Hoewel de zomervakantie nog maar net achter ons ligt, kijken de Nederlandse vakantiegangers al vooruit naar de herfst. Dat blijkt uit data van dé VakantieDiscounter. Er worden 5 keer meer pakketreizen geboekt in vergelijking met juli. Reden: de vaccinatiegraad is hoog en daardoor durven meer mensen te vliegen.
02/09/21
Let me entertain you
Delta Airlines passagiers genieten vanaf nu aan boord van playlists en podcasts van Spotify op via de stoelschermen. De nieuwe samenwerking tussen ’s werelds grootste muziekstreamingdienst en ’s werelds meest bekroonde luchtvaartmaatschappij brengt meer audio entertainment aan boord.