Geplaatst op: 23-08-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Roompot rolt nieuw sport- en entertainmentconcept uit op Kijkduin

Roompot rolt nieuw sport- en entertainmentconcept uit op Kijkduin

Vakantiepark Kijkduin is het eerste Roompot park dat over een eigen padelbaan beschikt. Het vernieuwde centrumplein van het park onderging de voorbije weken een volledige metamorfose en combineert nu een vernieuwde horeca-ervaring, tal van hedendaagse en innovatieve sportmogelijkheden en entertainment.

Het vernieuwde centrumplein en alle bijhorende activiteiten zijn het resultaat van het nieuwe en unieke animatie- en activiteitenconcept dat Roompot eerder dit voorjaar aankondigde. Roompot maakte toen bekend dat het het zomerseizoen zou aftrappen met meer dan 100 nieuwe activiteiten op maat van alle leeftijdscategorieën, dus ook van kids en tieners die vaak op vakantieparken worden vergeten omdat ze moeilijker te entertainen zijn.

Buitenbar

Centraal op het middenplein treffen gasten een moderne buitenbar waar zij heerlijke cocktails, een fris biertje en een lekker drankje voor de kinderen kunnen bestellen. De combinatie van loungezetels, hoge tafels en lagere zitplaatsen biedt aan elke leeftijdsgroep de mogelijkheid om comfortabel van dat drankje te genieten en een leuk moment met zijn gezelschap te genieten.

RoompotKijkduin

Grote LED-video wall en podium

Van op die plaats hebben de parkgasten ook mooi zicht op het aangrenzende nieuwe podium en grote LED-video wall waar een brede waaier aan live muziek en optredens worden gestreamed. Op het podium verschijnen Mascotte Koos en het Roompot entertainmentteam dan weer regelmatig voor een Koos Live of andere leuke activiteiten. 

Veel nieuwe activiteiten

Het nieuwe middenplein is ook de uitvalsbasis voor diverse nieuwe sportieve activiteiten zoals een trimtrail, multisportveld en Quattro Court, padelbaan en mini-glowgolf. Het nieuwe centrumplein is zo ontwikkeld dat ouders vanaf het terras ook hun kinderen prima in het oog kunnen houden wanneer zij zich op de nieuwe speeltoestellen uitleven of de vele sportmogelijkheden uitproberen.

RoompotKijkduin

Trim-trail, Roompot Rangers en trampolines

De trim-trail is een parcours waar het evenwichtsgevoel van de kinderen op de proef wordt genomen. Kinderen die het einde bereiken zonder een voet op de grond te hebben gezet, mogen zeker op een applaus van hun ouders rekenen. Roompot Rangers is een nieuw off-road avontuur op Vakantiepark Kijkduin die kinderen tussen 3 en 11 jaar absoluut niet willen missen. Als een echte ranger stappen ze zelf achter het stuur van een 4x4 en en banen ze zich een weg over het uitdagende parcours. Ook de trampolines waar de kinderen om ter hoogst springen en hun nieuwste trucjes uitproberen, zijn erg populair.

RoompotKijkduin

Arena, padelbaan, multisportveld en Quattro Court 

Kijkduin kreeg ook een ‘Arena’ waar vrienden en een breder publiek vanop een tribune en hang-out zone zicht hebben op de eerste padelbaan die Roompot rijk is. Dit is trouwens niet niet alleen de eerste padelbaan voor Roompot, maar ook een van de weinige padelbanen op een Nederlands vakantiepark. In de ‘Arena’ kunnen gasten ook al hun energie kwijt op het multisportveld en Quattro Court. Voetbal, basketbal, hockey, handbal en andere balsporten zijn door de multifunctionele inrichting van het eerste veld allemaal mogelijk. De Quattro Court is dan weer een nieuw concept met een vierkant panna(voetbal)veld met 4 (vier!) goals. Bijzonder aan beide velden is de ‘Nike Grind’ ondergrond. Zoals de naam doet vermoeden is die ondergrond gemaakt van gerecyclede sportschoenen.  

RoompotKijkduin

Mini(glow)golf

Roompot heeft ook een minigolf bij het centrumplein. Niet zomaar een minigolf uiteraard, maar een versie met 12 banen die in het voor- en najaar wanneer het donker wordt kan worden omgetoverd tot glowgolf.

RoompotKijkduin
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, sport, entertainment, centrumvoorzieningen

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

14/09/21
Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk
De toeristische sector gaat een goede herfstvakantie tegemoet. Vakantiehuizenspecialist Belvilla zit alweer boven het niveau van 2019 en Vliegtickets.nl meldt een sterk herstel. Welke bestemmingen zijn het meest in trek?
13/09/21
Nieuwe onderzoeken naar inkomend toerisme van start
De Landelijke Data Alliantie gaat van start met twee essentiële onderzoeken onderzoeken voor het begrip van toeristenstromen naar Nederland. Het gaat om het Onderzoek Inkomend Toerisme (OIT) en het Onderzoek Inkomend Dagbezoek (OID). Nieuw is dat de resultaten nog tijdens de onderzoeksperiode op een realtime dashboard worden gepresenteerd.
13/09/21
Rijk presenteert afwegingskader wonen in recreatiewoningen
Gemeenten kunnen vanaf nu een handig afwegingskader gebruiken als ze erover denken om wonen toe te staan in recreatiewoningen. Permanente bewoning is alleen mogelijk als een toeristische functie niet meer mogelijk is.
08/09/21
Minder boekingen maar meer omzet voor vakantieparken
Hoe hebben de Nederlandse vakantieparken in de zomer gedraaid? En wat zijn de vooruitzichten voor de herfst? Stratech dook in haar data en zocht het uit.
06/09/21
Praktijkdag over Familie Resort Landal PUUR Exloo
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 oktober 2021 op Familie Resort Landal PUUR Exloo een praktijkdag.
06/09/21
Verhuur campers, daktenten en klassieke campers door het dak
Camperdeelplatform Gooboony heeft in 2020 haar beste jaar ooit gehad. De omzet groeide ten opzichte van het toch al goede 2020 een verdubbeling van de omzet. Opvallend is de groeiende populariteit van daktenten en klassieke campers.
03/09/21
Slecht weer grote irritatie bij vakantiegangers
Nederlandse vakantiegangers ergeren zich tijdens hun vakantie vooral aan slecht weer. Dat blijkt uit een enquête van boekingsplatform BungalowSpecials onder 1.192 respondenten. Tussen die irritatiecijfers duikt opeens de bereidheid om volgende zomer weer een vakantiehuis in Nederland te boeken.
31/08/21
Camperbeurs in Hardenberg gaat door
Na anderhalf jaar noodgedwongen ‘corona-pauze’ gaat de Camperbeurs in Hardenberg weer door. De Camperbeurs vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 in Evenementenhal Hardenberg.