Geplaatst op: 23-08-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Roompot rolt nieuw sport- en entertainmentconcept uit op Kijkduin

Roompot rolt nieuw sport- en entertainmentconcept uit op Kijkduin

Vakantiepark Kijkduin is het eerste Roompot park dat over een eigen padelbaan beschikt. Het vernieuwde centrumplein van het park onderging de voorbije weken een volledige metamorfose en combineert nu een vernieuwde horeca-ervaring, tal van hedendaagse en innovatieve sportmogelijkheden en entertainment.

Het vernieuwde centrumplein en alle bijhorende activiteiten zijn het resultaat van het nieuwe en unieke animatie- en activiteitenconcept dat Roompot eerder dit voorjaar aankondigde. Roompot maakte toen bekend dat het het zomerseizoen zou aftrappen met meer dan 100 nieuwe activiteiten op maat van alle leeftijdscategorieën, dus ook van kids en tieners die vaak op vakantieparken worden vergeten omdat ze moeilijker te entertainen zijn.

Buitenbar

Centraal op het middenplein treffen gasten een moderne buitenbar waar zij heerlijke cocktails, een fris biertje en een lekker drankje voor de kinderen kunnen bestellen. De combinatie van loungezetels, hoge tafels en lagere zitplaatsen biedt aan elke leeftijdsgroep de mogelijkheid om comfortabel van dat drankje te genieten en een leuk moment met zijn gezelschap te genieten.

RoompotKijkduin

Grote LED-video wall en podium

Van op die plaats hebben de parkgasten ook mooi zicht op het aangrenzende nieuwe podium en grote LED-video wall waar een brede waaier aan live muziek en optredens worden gestreamed. Op het podium verschijnen Mascotte Koos en het Roompot entertainmentteam dan weer regelmatig voor een Koos Live of andere leuke activiteiten. 

Veel nieuwe activiteiten

Het nieuwe middenplein is ook de uitvalsbasis voor diverse nieuwe sportieve activiteiten zoals een trimtrail, multisportveld en Quattro Court, padelbaan en mini-glowgolf. Het nieuwe centrumplein is zo ontwikkeld dat ouders vanaf het terras ook hun kinderen prima in het oog kunnen houden wanneer zij zich op de nieuwe speeltoestellen uitleven of de vele sportmogelijkheden uitproberen.

RoompotKijkduin

Trim-trail, Roompot Rangers en trampolines

De trim-trail is een parcours waar het evenwichtsgevoel van de kinderen op de proef wordt genomen. Kinderen die het einde bereiken zonder een voet op de grond te hebben gezet, mogen zeker op een applaus van hun ouders rekenen. Roompot Rangers is een nieuw off-road avontuur op Vakantiepark Kijkduin die kinderen tussen 3 en 11 jaar absoluut niet willen missen. Als een echte ranger stappen ze zelf achter het stuur van een 4x4 en en banen ze zich een weg over het uitdagende parcours. Ook de trampolines waar de kinderen om ter hoogst springen en hun nieuwste trucjes uitproberen, zijn erg populair.

RoompotKijkduin

Arena, padelbaan, multisportveld en Quattro Court 

Kijkduin kreeg ook een ‘Arena’ waar vrienden en een breder publiek vanop een tribune en hang-out zone zicht hebben op de eerste padelbaan die Roompot rijk is. Dit is trouwens niet niet alleen de eerste padelbaan voor Roompot, maar ook een van de weinige padelbanen op een Nederlands vakantiepark. In de ‘Arena’ kunnen gasten ook al hun energie kwijt op het multisportveld en Quattro Court. Voetbal, basketbal, hockey, handbal en andere balsporten zijn door de multifunctionele inrichting van het eerste veld allemaal mogelijk. De Quattro Court is dan weer een nieuw concept met een vierkant panna(voetbal)veld met 4 (vier!) goals. Bijzonder aan beide velden is de ‘Nike Grind’ ondergrond. Zoals de naam doet vermoeden is die ondergrond gemaakt van gerecyclede sportschoenen.  

RoompotKijkduin

Mini(glow)golf

Roompot heeft ook een minigolf bij het centrumplein. Niet zomaar een minigolf uiteraard, maar een versie met 12 banen die in het voor- en najaar wanneer het donker wordt kan worden omgetoverd tot glowgolf.

RoompotKijkduin
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, sport, entertainment, centrumvoorzieningen

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/01/22
Geert Dijks: Kabinet open recreatie op land en water
HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, doet een dringende oproep aan het kabinet: open snel de bedrijven in de watersport en recreatie.
21/01/22
ACM start onderzoek reisbranche naar vermelden bijkomende kosten
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heft zijn vinger vermanend omhoog naar de reisbranche. ACM ziet dat reisaanbieders nog te vaak onduidelijke prijzen hanteren voor de consument. Onderzoek naar aanbieders van accommodaties op vakantieparken wordt gestart.
18/01/22
ADAC Camping Awards 2022 bekendgemaakt
De winnaars van de ADAC Camping Awards 2022 komen uit Italië (Innovatie en Vooruitgang), Oostenrijk (Demografische veranderingen en toegankelijkheid), Duitsland (ADAC Camping Booking Award) en Spanje (Duurzaamheid en milieubewustzijn). In deze laatste categorie was ook Ons Buiten uit Nederland genomineerd.
18/01/22
Exclusief voor leden
Airbnb start campagne jaar leven in Sambuca
Airbnb is op zoek naar de ideale kandidaat die gratis een jaar in een door een ontwerper opgeknapte, traditionele Italiaanse woning wil wonen om gasten te ontvangen. Het traditionele huis staat in het Siciliaanse dorp Sambuca dat al bekendheid kreeg door een opvallende campagne om het dorp te verjongen.
12/01/22
Goede start voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Naast het buitenland boeken Nederlanders ook massaal een binnenlandse vakantie. Dat ziet Stratech op basis van haar reserveringssysteem dat bij veel vakantieparken in gebruik is.
12/01/22
Genomineerden Foodservice Award 2022
De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend. Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd.
12/01/22
Twee investeerders steken geld in Europese expansie JetCamp
Met 2 nieuwe investeerders aan boord is JetCamp het nieuwe jaar goed begonnen. Het boekingsplatform voor campings en vakantieparken wil daarmee versneld groeien in de Europese campingmarkt van 5 miljard Euro. Investeerders zijn de Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) onder leiding van Otmar Michaeler en Cunningham Holding, het investeringsvehicle van Jan-Peter Cruiming.
11/01/22
Marieken Nieuwdorp voorzitter KMVK
Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK), heeft sinds 1 januari 2022 een nieuwe voorzitter. Marieken Nieuwdorp (64) is door het Algemeen Bestuur van deze stichting gekozen als opvolger van Derk Jan Verstand.