Geplaatst op: 15-08-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Meer boekingen voor TUI

Meer boekingen voor TUI
Foto: TUI

Touroperator TUI kabbelt op en ziet de boekingen groeien. Meer mensen boeken online en een pakketreis. Toch is TUI nog ver verwijderd van het précoronaniveau. 

TUI signaleert een grote vraag naar vakanties. Sinds mei hebben 1,5 miljoen Europeanen een vakantie bij de marktleider geboekt. Vooral de laatste weken groeit de vraag sinds in landen de reisrestricties zijn versoepeld. Daarmee komt het totaal aantal boekingen op 4,2 miljoen voor het zomerseizoen. Dat is overigens slechts eenvijfde van de boekingen in de zomer van 2019 toen begin augustus TUI al 21 miljoen boekingen binnen had. 

Meer pakketreizen

De gerealiseerde prijzen liggen 9% hoger dan in 2019 omdat er meer pakketreizen worden geboekt. TUI heeft haar capaciteit voor de belangrijkste vakantiemaanden op 60% van het precornatijdperk gezet. TUI heeft voor de zomer van 2022 al 1,3 miljoen boekingen binnen. 

Verliezen lopen terug

De omzet bedroeg in het derde kwartaal van het boekjaar 650 miljoen euro. Dat is heel veel beter dan in het derde kwartaal van 2020 toen slechts 72 miljoen aan omzet werd behaald. Er werden verlies van 670 miljoen euro geleden, een forse verbetering ten opzichte van een jaar eerder toen het verlies nog 1,1 miljard euro bedroeg. TUI heeft voor het eerst sinds de crisis weer een positieve cashflow van 320 miljoen euro. 

Meer online verkocht

De klanten van TUI maken steeds meer gebruik van digitale mogelijkheden. Bijna 70% van alle gasten gebruikt de TUI-app, dat is een groei van 21%punt ten opzichte van het derde kwartaal in 2019. Ook het percentage online boekingen groeide met 4%punt naar 52%. 

Bestemmingen

Populairste bestemmingen zijn de Balearen en de Griekse eilanden. TUI heeft het afgelopen kwartaal weer 283 hotels en acht cruiseschepen in operatie. Een kwartaal eerder waren dat nog 122 hotels en 3 cruiseschepen. 

Trefwoorden: reisbanche, reisbedrijven, vakanties, boekingen

||| Blogs |||

13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/22
Internationale luchtvaart herstelt maar nog op laag niveau
De internationale luchtvaart is nog helemaal niet hersteld van de pandemie. Vorig jaar lag het aantal passagierskilometers (RPK) nog 58% onder het niveau van 2019. Dat is wel een licht herstel want in 2020 lag dat nog op -66%.
20/01/22
ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
20/01/22
Vakbond vraagt Harbers om haast te maken met betere arbeidsomstandigheden Schiphol
Vakbond FNV wil dat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, haast maakt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Het gaat om loon, flexibilisering, veiligheid en gezondheid.
17/01/22
Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021
In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar....
17/01/22
Vroegboekpiek: vijf keer zoveel vroegboekingen dan in 2021
Hoe loopt het met de vakantieboekingen? De Vakantiediscounter en RED Online komen met spectaculaire cijfers.
13/01/22
Exclusief voor leden
Brussels Airport sterke groei vracht is redding voor lastig jaar 2021
Brussels Airport ontving in 2021 39% meer passagiers dan het jaar ervoor. Goed voor de luchthaven is de gazelleachtige groei bij de vracht (+ 30% groei vrachtvolume). Dat maakt veel goed voor 2021, maar niet alles.
11/01/22
KLM wil markt duurzame brandstof versnellen
KLM startte gisteren met het bijmengen van 0,5% Sustainable Aviation Fuel (SAF) voor vluchten die vertrekken vanaf Amsterdam. Daarnaast zal KLM haar klanten vanaf donderdag 13 januari de mogelijkheid bieden om daar bovenop een hoeveelheid duurzame brandstof in te kopen. KLM moet wel want in Frankrijk geldt vanaf dit jaar een bijmengverplichting.
05/01/22
Nederlandse luchtvaart in herstel maar nog altijd op een derde van précoronaniveau
Schiphol is nog lang niet hersteld van de pandemie. Ondanks een groei van het aantal passagiers tussen 2020 en 2021, is de achterstand ten opzichte van 2019 nog altijd fors.