Geplaatst op: 15-08-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Meer boekingen voor TUI

Meer boekingen voor TUI
Foto: TUI

Touroperator TUI kabbelt op en ziet de boekingen groeien. Meer mensen boeken online en een pakketreis. Toch is TUI nog ver verwijderd van het précoronaniveau. 

TUI signaleert een grote vraag naar vakanties. Sinds mei hebben 1,5 miljoen Europeanen een vakantie bij de marktleider geboekt. Vooral de laatste weken groeit de vraag sinds in landen de reisrestricties zijn versoepeld. Daarmee komt het totaal aantal boekingen op 4,2 miljoen voor het zomerseizoen. Dat is overigens slechts eenvijfde van de boekingen in de zomer van 2019 toen begin augustus TUI al 21 miljoen boekingen binnen had. 

Meer pakketreizen

De gerealiseerde prijzen liggen 9% hoger dan in 2019 omdat er meer pakketreizen worden geboekt. TUI heeft haar capaciteit voor de belangrijkste vakantiemaanden op 60% van het precornatijdperk gezet. TUI heeft voor de zomer van 2022 al 1,3 miljoen boekingen binnen. 

Verliezen lopen terug

De omzet bedroeg in het derde kwartaal van het boekjaar 650 miljoen euro. Dat is heel veel beter dan in het derde kwartaal van 2020 toen slechts 72 miljoen aan omzet werd behaald. Er werden verlies van 670 miljoen euro geleden, een forse verbetering ten opzichte van een jaar eerder toen het verlies nog 1,1 miljard euro bedroeg. TUI heeft voor het eerst sinds de crisis weer een positieve cashflow van 320 miljoen euro. 

Meer online verkocht

De klanten van TUI maken steeds meer gebruik van digitale mogelijkheden. Bijna 70% van alle gasten gebruikt de TUI-app, dat is een groei van 21%punt ten opzichte van het derde kwartaal in 2019. Ook het percentage online boekingen groeide met 4%punt naar 52%. 

Bestemmingen

Populairste bestemmingen zijn de Balearen en de Griekse eilanden. TUI heeft het afgelopen kwartaal weer 283 hotels en acht cruiseschepen in operatie. Een kwartaal eerder waren dat nog 122 hotels en 3 cruiseschepen. 

Trefwoorden: reisbanche, reisbedrijven, vakanties, boekingen

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/09/21
EuroParcs gaat Europa in met één naam en nieuwe visuele identiteit: vertrouwde naam Droomparken verdwijnt
EuroParcs Group heeft een sterke groei doormaakt. In binnen- en buitenland is inmiddels een groot aa...
22/09/21
Even je CO2 berekenen voordat je de reis boekt
De jonge hotelboekingswebsite Relax.international introduceert de CO2 calculator voor duurzamer reizen, in het boekingsproces.
21/09/21
Campagne Echt vakantie
Landal GreenParks start deze week een grootschalige, internationale marketingcampagne in Duitsland, ...
16/09/21
Veel Nederlanders met vakantieplannen
NBTC komt met een nieuwe Vakantie Sentiment Monitor. Wat gaan de laatste maanden van 2021 brengen voor de Nederlandse vakantiemarkt?
15/09/21
Het duurzaamste vakantiepark van België verwelkomt zijn eerste gasten op 15 oktober
Het nieuwe Roompot vakantiepark in het Belgische Hechtel-Eksel zal zijn eerste gasten op vrijdag 15 ...
10/09/21
Pijl uit zomercampagne Brabant vindt eindpunt in Grave
Gisteren overhandigde Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant, de knalrode pijl van 5.5 meter en 7000 kilo en daarop de tekst ‘Hier moet je zijn in Brabant’ aan Rick Joosten, wethouder gemeente Grave, de eindbestemming van deze gigantische blikvanger.
10/09/21
Exclusief voor leden
Groningen, Ostfriesland en Emsland koppelen fietsroutenetwerk aan elkaar
Regiobestuurders van de provincie Groningen, het Duitse Ostfriesland en Emsland openden vanmorgen het grensoverschrijdende fietsroutenetwerk. Aan Duitse kant werd een nieuw netwerk naar Nederlands model aangelegd en Groningen sloot zijn netwerk daar op aan. 'Meer fietstoeristen,' is de hoop van de bestuurders.
09/09/21
TUI zet platform op met Eurostar voor tours en activiteiten
Reizigers die via Eurostar een treinreis boeken, kunnen voortaan op maat TUI platform in alle Eurostar bestemmingen excursies, tickets en activiteiten bijboeken. Met een keuze uit meer dan 5000 verschillende tours, tickets en activiteiten is er een ruim aanbod in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland.