Geplaatst op: 24-06-2021
Auteur: Marc Gerlings

Pop-up accommodaties zijn hip maar verdien je er ook goed mee?

Pop-up accommodaties zijn hip maar verdien je er ook goed mee?
Danny Pearl onthult hoe je pop-up accommodatie in de markt zet. Foto: Glamp Outdoor Camp
Pop-up accommodaties zijn in 2021 een hit. Het kan leiden tot slimme verdienmodellen maar je hebt er als ondernemer ook veel op- en afbouwwerk aan. Tessa Maessen (Toverland) en Danny Paerl (Glamp Outdoor Camp) weten hoe je dat aanpakt.

Het is dit zomerseizoen mogelijk om bij Attractiepark Toverland te overnachten. Op het parkeerterrein dat grenst aan houten achtbaan Troy verrees voor de tweede keer het Pop-Up Summer Camp. Bezoekers kunnen verschillende accommodaties boeken. Tessa Maessen onthult tijdens de gratis Vakdag vakantiepark van de toekomst op dinsdag 29 juni de ervaringen van afgelopen jaar en tot nu toe van het seizoen 2021. Een tip geldt voor zowel het bedrijf van Danny Pearl als voor Toverland. 

Vakdag vakantiepark van de toekomst. Schrijf je in.


Tessa: "Met het Pop-Up Summer Camp spelen we in op de behoefte van bezoekers om in hun eigen land op een onderscheidende locatie op vakantie te gaan.” Onderscheidend zijn ook de 7 locaties van Danny. Hij zal ingaan op de vraag hoe goed je er als ondernemer mee kunt verdienen.

Klein? 600 acts!

Glamp Outdoor Camp opende iets meer dan een week geleden de zevende locatie bij Appeltern. Heb je het beeld van een plat weiland met een paar tenten? Hier wordt een ware festivalsfeer opgezet. In de planning staan bijna 600 acts om die boodschap te laden. Pop-up kan uitgroeien tot omvangrijke formules.

Zelf aan de slag met pop-up?

Wil je zelf aan de slag met pop-up oplossingen? Schrijf je in voor de Vakdag Vakantiepark van de toekomst. Tessa en Danny laten de kansen zien maar ook wat je moet investeren om het goed te ontwikkelen. Kijken op 29 juni om 12.30, en je pikt veel unieke kennis op.
Trefwoorden: pop-up, accommodatie, glamping, kamperen, verdienmodel, investering

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/07/21
Leidende tentoonstelling Fries Museum voor Arcadia bekend
De collectie Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen komt volgend jaar naar Leeuwarden. Het Fries Museum maakt samen met het Rotterdamse museum een grote tentoonstelling over de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.
29/07/21
Slecht en minder slecht nieuws voor evenementen
Maandag neemt het Nederlandse kabinet waarschijnlijk een beslissing over het al of niet doorgaan van eendaagse festivals zonder vaste placering. Het kort geding is daarom aangehouden. Inmiddels is ook meer duidelijk over de recente uitbraken bij festivals en horeca. Vanwege de ontwikkelingen krijgen evenementen 40 miljoen euro extra aan steun.
26/07/21
Doek valt voor meerdaagse evenementen
De Alliantie van Evenementenbouwers begrijpt het besluit van de Nederlandse regering om meerdaagse evenementen waar kan worden overnacht af te gelasten. Ze roept de regering wel op om snel een besluit te nemen over de andere evenementen.
26/07/21
Pop-up kunstinstallatie in Tilburg daagt mensen uit tot duurzamer leven
Duurzaam denken leidt niet altijd tot duurzaam doen. Velen weten niet waar te beginnen of onderschatten hun eigen bijdrage. Maar daar heeft Kevin van Welie iets moois op bedacht. Het is een installatie die Tilburg aan het denken zet.
22/07/21
Maritiem Museum in de zomer langer open
Nu de zomer begonnen is, pakken attractieparken de succesformule op van langere openingstijden. Dit wordt ook door de musea gezien. Het Maritiem Museum is tot en met eind augustus tot 20.00 open en biedt met het nieuwe Leuvepaviljoen een complete buitenprogrammering.
16/07/21
Verplaatsing vakbeurs Tuin & Park Expo naar 2023
De eerste editie van Tuin & Park Expo die gepland stond op 31 augustus en 1 september 2021 wordt verplaatst naar september 2023.
16/07/21
TeamNL Olympic Festival wordt geopend door de koning
Het TeamNL Olympic Festival, dat van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 gehouden wordt op hét sportstrand van Den Haag (Scheveningen), inclusief de huldigingen van de Olympische sporters kan doorgaan.
15/07/21
Evementenorganisatoren willen gedegen onderzoek naar uitbraken
De Alliantie van Evenementenbouwers vraagt de politiek niet te snel conclusies te trekken naar aanleiding van de berichtgeving rondom het Verknipt Festival in Utrecht. De alliantie pleit voor gedegen onderzoek en heeft zelf nog veel vragen.