Geplaatst op: 11-05-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

EuroParcs gaat tweede resort op Bonaire bouwen

EuroParcs gaat tweede resort op Bonaire bouwen

Vier jaar na de opening van Resort Bonaire gaat EuroParcs een tweede resort bouwen op het Caribische eiland: Sunset Beach Resort. De oplevering van dit luxe vakantiepark, dat uitkijkt op het befaamde eiland Klein Bonaire met zijn witte stranden, staat in 2023 gepland. Het kleine Bonaire blijkt in alle opzichten een ‘vakantiehit’ te zijn: het zwoele klimaat, de azuurblauwe zee, de stranden, de uitstekende duik- zeil- en surfmogelijkheden en de gemoedelijke sfeer trekken steeds meer mensen uit de hele wereld naar het eiland.

 

Het aantal toeristen op Bonaire steeg, tot het ‘coronajaar’ 2020, jaarlijks met als uitschieter 2019. Destijds kwamen er ten opzichte van 2018 7% meer vakantiegasten per vliegtuig en 15% meer toeristen per cruise. De verwachting is dat de huurmarkt zich snel herstelt, ook door de positieve aandacht die er is vanuit de Amerikaanse markt voor Bonaire. Zo werd het eiland genomineerd door het grootste Amerikaanse reistijdschrift ‘Condé Nast Traveller’ in onder meer de categorie ‘Cities’. Dit lezersonderzoek wordt gezien als zeer hoogwaardig en het feit dat Bonaire daarin is opgenomen zegt veel. 

 

Bonaire staat voor het ultieme vakantiegevoel en  Sunset Beach Resort sluit daarbij aan, ook wat betreft de faciliteiten. Het resort gaat bestaan uit 106 luxe appartementen en penthouses, met een modern fris uiterlijk maar ook met accenten erin verwerkt uit de Bonairiaanse bouwstijl. ,,Het resort wordt verder verrijkt met een fraaie binnentuin met palmbomen, een groot zwembad, luxueuze ligbedden aan dat bad, een pool- annex beachbar en een restaurant die vakantiegasten verwent met heerlijke gerechten uit de Europese en Bonairiaanse keuken”, vertelt directeur Wim Vos van EuroParcs.

 

Sunset Beach Resort staat echter voor een dienstverlening die nog veel verder gaat. Genieten aan het strand, in het casino of al dan niet onder begeleiding van de duikschool het koraal verkennen dat zo ongeveer tot onze voordeur reikt: het hoort allemaal tot het faciliteitenniveau van het resort. ,,Bovendien staat EuroParcs Sunset Beach Resort voor een 5-sterren hotelservice”, aldus Vos. ,,Vakantiegasten kunnen kortom onze receptie elke dag op elk tijdstip bellen voor roomservice, een taxi of iets anders waarmee ze ontzorgd willen worden.”

Trefwoorden: Europarcs, tweede resort

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/06/21
Hoe optimaliseer je de overdracht van het vakantiepark?
Overdracht van vakantieparken is een groot onderwerp in de sector. Expert Klaas van Erp vertel er alles over bij de gratis online bijeenkomst Vakantiepark van de Toekomst 2021. Doe mee op dinsdag 29 juni, de start is om 12.30.
18/06/21
Europa-Park krijgt met culinaire attractie het restaurant van de toekomst
Europa-Park heeft de eerste steen gelegd voor Eatrenalin; een futuristisch gastronomie-concept dat volgend jaar naast het attractiepark zal openen. Dit restaurant maakt gebruik van de nieuwste mediatechnologieën, een innovatief attractie-ritsysteem en verrassende culinaire en creatieve content. De gasten zullen al dinerend een buitengewone reis door fantastische werelden beleven.
18/06/21
Regio wil hulp van Rijk voor overlast waterplanten
Een brede coalitie van regionale overheden rond het IJsselmeer hebben een position paper naar de Tweede Kamer gestuurd waarin zij vragen om hulp van het Rijk voor een structurele oplossing van de waterplantenoverlast in het zuidelijke IJsselmeergebied. De watersport in het gebied heeft bijzonder veel last van overvloedige groei van waterplanten.
18/06/21
Kunstenaar ‘live’ op straat
Zwolle heeft een bijzondere kunstroute met augmented reality gemaakt. In AR(t)TOUR038 vertellen de kunstenaars zelf alles over hun kunstwerk. Zwolle spreekt van een wereldprimeur.
18/06/21
Exclusief voor leden
Vacansoleil actief op Spaanse markt
De Nederlandse campingspecialist Vacansoleil gaat voor het eerst vakanties verkopen aan Spaanse campingliefhebbers. Spanjaarden zijn fanatieke kampeerders en daarom ziet Vacansoleil groeikansen. “Spaanse vakantiegangers gaan graag in eigen land kamperen, maar ze reizen ook naar andere Zuid-Europese landen”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert.
18/06/21
Vakantiepark De Twee Bruggen opent een interactief inspiratiepunt
Vakantiepark De Twee Bruggen heeft samen met Achterhoek Toerisme en de medewerking van Winterswijk Marketing achter de receptie van het park een inspiratiepunt ingericht.
17/06/21
Meer vakantieplezier met een persoonlijke digitale reisassistent?
Breda University of Applied Sciences (BUas), Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), MarketingOost en Zoey zijn onlangs gestart met een onderzoek hoe een persoonlijke digitale reisassistent bijdraagt aan een betere vakantiebeleving.
17/06/21
Zoom in op Noordwijk.
Vandaag start de campagne Uitgezoomd? Zoom in op Noordwijk, gericht op de nationale zakelijke bezoek...