Geplaatst op: 28-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Corona-subsidie gastvrijheidseconomie verlengd

Corona-subsidie gastvrijheidseconomie verlengd

De horecaterrassen gaan weer open en daarom wijst de provincie ondernemers opnieuw op de Friese ‘coronasubsidie’.  De regeling is verlengd tot en met 1 oktober en biedt financiële steun aan bedrijven die zich aanpassen aan anderhalvemeter-economie.


Nu ondernemers weer gasten mogen ontvangen, vraagt ook de anderhalvemeter-richtlijn weer extra aandacht. Ondernemers die hiervoor middelen moeten aanschaffen, kunnen in aanmerkingen komen voor een financiële tegemoetkoming in de kosten. Deze provinciale subsidie kan nog tot en met 30 september worden aangevraagd. Ondernemers kunnen tot driemaal een bijdrage van € 1.500 euro netto ontvangen.


Zeilschoolhouder Jeroen Wolthuis van Zeilschool Het Molenhuis uit Woudsend benutte de regeling: "Elk bedrijf heeft schoonmaakmiddelen nodig, zeker nu hygiëne meer dan ooit belangrijk is. Mondkappen, papieren handdoeken, handzeep; allemaal zaken die je tóch moet inkopen en waarvoor deze subsidie zeer geschikt is.”


Wicher Wind van restaurant Onder de Linden in Sneek vroeg subsidie aan voor nieuwe investeringen in het kader van de anderhalvemeter-economie. "Wij hebben ingezet op verlenging van het terrasseizoen met de aanschaf van extra waterdichte parasols en elektrisch verwarmde kussens die in werking treden zodra je erop gaat zitten. Ook schaften wij voor onze afhaalservice duurzame verpakkingen aan zoals schalen van palmblad.”


"Knap en creatief hoe ondernemers de subsidie aanwenden. Met zulke kussens kun je in november nog buiten zitten”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder na een bedrijfsbezoek in Sneek. "Dit helpt de gastvrijheidssector écht en daar is de regeling ook precies voor bedoeld. Er zijn heel veel subsidieverzoeken geweest. Tegelijk kregen we signalen dat niet iedereen de regeling kent. Daarom hebben die nu verlengd.”


De subsidieregeling ‘Covid-19 regeling maatregelen VTE-sector Fryslân’ kan worden aangevraagd via de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Trefwoorden: Coronasubsidie, anderhalve meter economie, gastvrijheidseconomie

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/10/21
Exclusief voor leden
Kan de horeca helpen bij de overstap naar een vegetarisch eetpatroon?
De Nederlandse vleesconsumptie liet in 2020 een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Volgens ProVeg Nederland tonen de cijfers aan dat de horeca meer kan doen om klanten te helpen vaker voor plantaardig te kiezen. Toerisme is wellicht van invloed op het in standhouden van een eetpatroon met veel vlees.
22/10/21
Horeca kan weer ondernemen
Van 19 tot en met 21 september vond de vakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Het was een van de eerste vakbeurzen die weer gehouden werd. De aftermovie geeft een beeld hoe de horeca aankijkt tegen de herstart. Vooral het optimisme heerst dat ondernemers weer echt toekomen aan ondernemen.
15/10/21
Fletcher Hotels neemt twee hotels over op Rotterdam The Hague Airport
Fletcher Hotels heeft een overeenstemming bereikt over de overname van twee hotels op de luchthaven ...
12/10/21
Exclusief voor leden
Greenkey Gold certificering voor alle Snowworld vestigingen
Afgelopen vrijdag 8 oktober ontving SnowWorld Rucphen de gouden status ontvangen van het duurzaamheidslabel Green Key. In het bijzijn van SnowWorld CEO Wim Hubrechtsen werd de Gouden status verleend door Green Key directeur Erik van Dijk.
11/10/21
Deel horecapersoneel en schoonmakers krijgt voedselhulp
Ondanks de corona-versoepelingen zijn duizenden mensen in Nederland nog steeds dagelijks in nood. Zij zijn afhankelijk van voedselhulp. Ook hebben ze grote behoefte aan verzorgingsproducten. Dat geldt onder meer voor delen van het horecapersoneel en van schoonmakers.
08/10/21
Prima julimaand voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Hoe is de eerste zomervakantiemaand voor de Nederlandse logiesaccommodaties verlopen? De redactie van NRIT duikt in de cijfers van het CBS.
07/10/21
ING sector-update Leisure: Investeer in een groene toekomst
De leisure-experts van ING hebben een nieuw sectorupdate voor de sector gemaakt. Deze staat helemaal in het teken van investeren in een groene toekomst. Wat hebben de experts voor tips?
06/10/21
Rechtszaak om coronatoegangsbewijs verloren
Het coronatoegangsbewijs is een proportionele maatregel van de overheid om de pandemie te beteugelen. Door de toepassing van dit instrument worden bovendien grond- en mensenrechten niet onevenredig geschonden. Ook is er een wettelijke grondslag voor het coronatoegangsbewijs.