Geplaatst op: 15-04-2021
Auteur: NRIT redactie

Nieuw designmuseum in Evoluon

Nieuw designmuseum in Evoluon
Evoluon wordt ingericht door NNN. Design krijgt prominente plek in Eindhoven.
Nu zowel het Rijk, de gemeente Eindhoven als de provincie bijdragen, is de komst van het nieuwe designmuseum, Next Nature Network (NNN), verzekerd, meldt de provincie Brabant. 

NNN wordt een multidisciplinair laboratorium waar design en technologie van en voor de toekomst worden getoond, beleefd en gevoeld.

Gedeputeerde Wil van Pinxteren van Vrije Tijd, Cultuur en Sport: "De vestiging van een dergelijk rijksmuseum in Brabant is belangrijk. Ten eerste om onze positie als top kennis- en innovatieregio vast te houden en sterker te maken. Ten tweede is het museum goed voor het vestigingsklimaat."

Designmuseum Eindhoven krijgt een provinciale bijdrage van € 1 miljoen. Eindhoven en het Rijk investeren ook gedurende de aankomende 4 jaar.

Evoluon krijgt vervolg

Next Nature Network verbeeldt technologie en design op een laagdrempelige manier en is bedoeld voor een breed publiek. Het futurelab NNN onderzoekt de impact van nieuwe technologie op onze levens en vertaalt dit in expo’s, events, educatie en publicaties die mens, natuur en technologie bijeenbrengen. Het wordt een permanent podium; dit is een waardevolle aanvulling op wat festivals en diverse culturele partijen aanbieden. Het designmuseum wordt gevestigd in het Evoluon.

Van Pinxteren: "Het museum is van grote betekenis voor de Brabantse vrijetijdseconomie. Het trekt namelijk bezoekers uit binnen- en buitenland. Ten slotte is dit futurelab ook belangrijk voor jongeren. Zowel om te bezoeken als in de samenwerking met scholen."

Trefwoorden: design, museum, beleveniseconomie, vestigingsklimaat

CELTH
 






||| Nieuws |||

26/04/24
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies
De informatieborden bij de forten en andere water- en verdedigingswerken zijn vernieuwd om de bijzondere status van UNESCO Werelderfgoed Hollandse waterlinies onder de aandacht te brengen.
26/04/24
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale
De laatste kans om Panorama Hanze te bezoeken. Het hoogtepunt van het Zwolse Hanzejaar sluit op 30 juni de deuren.
26/04/24
Grensoverschrijdende fietsverbinding langs eeuwenoud erfgoed
In samenwerking met de gemeenten Sittard-Geleen, Maaseik (BE), Selfkant (DE) en met Visit Zuid-Limburg is de gemeente Echt-Susteren een project gestart die stilte- en bezinningsplekken verbindt en ontsluit. Het project wordt gesubsidieerd door Interreg Deutschland-Nederland.
26/04/24
Erepenning voor directie Archeon
Lintjesregen vandaag in Nederland maar eerder deze week was het al feest bij Museumpark Archeon. Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn reikte de erepenning van de stad uit aan de directie van het park.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.

||| Agenda |||

11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...