Geplaatst op: 14-04-2021
Publicatie: VTS 2021-1

De inspiratie van Jorrit Snijder

De inspiratie van Jorrit Snijder

Leeftijd: 45

Afgestudeerd aan: Universiteit Leiden, Bestuurskunde en Universiteit Twente, PhD

Huidige functie: Voorzitter College van Bestuur, Breda University of Applied Sciences (BUas)

Is momenteel inhoudelijk bezig met: het schrijven van mijn 120 dagen verhaal.

Ik ben half oktober 2020 als bestuursvoorzitter begonnen bij BUas en heb in die tijd ontzettend veel ontdekt. Het is natuurlijk een rare tijd om in zo’n nieuwe functie te beginnen en toch voel ik een enorme kracht in de BUas organisatie. Community op z’n best, als je het mij vraagt. Ik ervaar betrokkenheid bij studenten en medewerkers, zorg om elkaars welzijn en een geweldige drive om dingen om te buigen tot iets positiefs. Een aantal van de sectoren waarin wij actief zijn, is hard geraakt door de coronacrisis. Van dichtbij heb ik de inspirerende discussies en brainstorms mogen meemaken van studenten, docenten en captains of industry over hoe dan wel? Dit sterkt me in de gedachte dat BUas een innovatieve hoger onderwijsinstelling is, a buzzing place. Een plek waar we studenten opleiden om iets te bedenken en te creëren wat er nog niet is en de wereld ‘om te denken’. Vanuit mijn 120 dagen verhaal, mijn ervaringen so far, werk ik samen met collega’s toe naar een volgende strategieperiode die ongetwijfeld weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

Is naast het werk vooral druk met: mountainbiken, lekker off the road.

Weg van de gebaande paden, daar houd ik van. Vaak zijn onbekende wegen de meest interessante en leerzame routes. Mijn dagelijkse ommetje, samen met mijn vrouw, is op dit moment wat voorspelbaar, maar dan zit de uitdaging erin om op tijd binnen te zijn voor de avondklok. Houthakken doe ik ook graag, ik leg graag een witte berk om, die branden zo fraai in de houtkachel. Mocht iemand nog een exemplaar in de tuin hebben staan die om moet, ik help graag mee!

Krijgt inspiratie van: bevlogen studenten, docenten, lectoren en ga zo maar door.

Gelukkig hebben we er daar een heleboel van bij BUas. Kritische denkers, mensen die verder kijken, anders kijken. Inspiratie haal ik ook uit kranten, tijdschriften en boeken. Ik lees graag en ben nu bezig met een boek van onze lector Storytelling Moniek Hover over de ontwikkeling van de Efteling in relatie tot het ‘vertellen’ van sprookjes.

Zou, indien daartoe de gelegenheid zou zijn, graag nog eens: een roadtrip maken met mijn zonen.

Via Zuid-Frankrijk naar Barcelona. Onderweg stoppen om mijn favoriete Châteauneuf-du-Pape wijn te proeven en vervolgens naar een wedstrijd van Barcelona. Dat is win-win voor beide partijen. Toegegeven, ik vind het geen straf om Messi nog een keer in Camp Nou te zien spelen.  

Trefwoorden: onderwijs, hbo, toerisme, leisure, evenementen, attractieparken, celth, horeca, reisbranche

||| Blogs |||

02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
14/03/21
Op zoek naar perspectief voor de gastvrijheidssector: ‘afslaan is een must’
De laatste tijd wordt door Jan en alleman in de media, waaronder ook onze eigen minister-pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/05/21
Ondernemersorganisaties willen geen vertraging in Omgevingswet
VNO-NCW en MKB-Nederland zien het liefst dat de Omgevingswet op 1 januari 2022 in werking treedt. Maar dan moet wel het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) goed werken, en moeten gebiedsontwikkelingen in de tussentijd mogelijk blijven. Dat schrijven de ondernemingsorganisaties in een brief aan de Eerste Kamer, die komende dinsdag over de wet debatteert.
12/05/21
Stormloop op vakanties na persconferentie
Na de persconferentie van dinsdagavond, waarin werd aangekondigd dat vanaf zaterdag het generieke reisadvies gaat vervallen, zien reisorganisaties een stormloop op vakanties. In de aanloop naar de persconferentie trokken de boekingen ook al aan. We steken de thermometer in de sector.
12/05/21
Pride Amsterdam gaat door maar zonder beroemde botenparade
Dit jaar wordt uitgebreid stilgestaan bij 25 jaar Pride Amsterdam dat plaats zal vinden van 31 juli tot en met 8 augustus 2021. Het programma is op dit moment in ontwikkeling en zal afhangen van de coronamaatregelen die nu en straks gelden. Voor de botenparade is de 1,5 meter-maatregel niet werkbaar en daarom wordt deze doorgeschoven naar 2022.
12/05/21
Restaurant toegevoegd aan Golden Tulip Zevenbergen
De afgelopen maanden heeft Golden Tulip Zevenbergen een geheel nieuw restaurant gebouwd in het hotel. Bovendien heeft de lobby een metamorfose ondergaan en is een deel van de kamers vernieuwd. Als de corona-maatregelen het toelaten, kan het nieuwe restaurant ‘Auberge 1953’ open.
12/05/21
Exclusief voor leden
Concurrenten ACSI en camping.info samen in online campingboekingen
Twee grote Europese spelers op de campingmarkt ACSI en camping.info bundelen op het gebied van online campingboekingen hun krachten. Door de lancering van ACSI camping.info Booking zijn campings voortaan met één contract aangesloten bij de twee grootste campingplatforms van Europa. Vanaf vanaf vandaag is het platform online.
11/05/21
Vanaf 15 mei weer op vakantie
Nederlanders kunnen vanaf 15 mei weer internationaal voor het plezier op reis. Het generieke reisadvies voor de hele wereld wordt dan per land of gebied verschillend. Dat heeft het Nederlandse kabinet besloten. Reizen kan alleen naar landen met een laag besmettingsniveau. Die zet het kabinet op ‘geel’.
11/05/21
Kabinet zet stap 2 van openingsplan met noodknop
Het kabinet heeft de knoop doorgehakt. Stap twee van het openingsplan gaat op woensdag 19 mei in. Er is nog wel een noodknop als de nieuwe ic- en ziekenhuisopnames niet verder dalen. Die wordt dan op maandag 17 mei ingedrukt. Dan gaan de versoepelingen niet door. Stap 2 betekent dat er ruimere openingstijden komen voor terrassen, doorstroomlocaties buiten weer open mogen en buiten van kunst en cultuur kan worden genoten.
11/05/21
Dag van het kasteel zet app in
Op 24 mei, 2e Pinksterdag, biedt de Nederlandse Kastelenstichting een geheel Covid-proof wandelconcept aan in heel Nederland. De kastelenstichting maakte nieuwe content voor de Spacetime Layers app. “In februari zagen we al aankomen dat ons landelijk evenement ook dit jaar niet gepaard kon gaan met een fysiek bezoek aan kastelen en buitenplaatsen”, zegt Dag van het Kasteel projectleider Janneke van Dijk. “Daarom hebben we het roer omgegooid”.