Geplaatst op: 01-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek

Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek

Met ruim 3000 km aaneengesloten wandelnetwerk en 3200 km hoogwaardig fietsknooppuntennetwerk hoef je in de Achterhoek nooit te verdwalen. Maar welke route voert nu langs de kastelen en over de landgoederen, of juist door de historische stadjes en de Nationale landschappen. Hoe weet de wandelaar welke route in de buurt ligt en wat de lengte van deze route is. Achterhoek Toerisme geeft met de nieuwe Achterhoek Routes app en de Interactieve Routemixers bij de VVV Inspiratiepunten het antwoord op al deze vragen.


Gratis Achterhoek Routes app 

In de nieuwe app, die gratis in de Apple App store en de Google Play store te downloaden is, vindt de gebruiker meer dan 250 routes op één plek. Aan de hand van filters en de zoekfunctie kan de route die aan alle wensen voldoet worden geselecteerd. Daarnaast worden met één klik de routes getoond die in de buurt liggen. Door op de route naar keuze te klikken wordt alle informatie over de route getoond, zoals afstand, duur, plaatsen waar de route doorheen komt en leuke tips voor onderweg. Ook kan de route worden opgeslagen als favoriet of gedownload worden voor offline gebruik.


Binnenkort meer

De Achterhoek Routes app is nog volop in ontwikkeling. Zo wordt de app binnenkort verder uitgebreid met meer routes en bezienswaardigheden en functionaliteiten zoals gesproken navigatie en een online routeplanner. De turn by turn navigatie vertelt welke weg te volgen zodat de gebruiker zorgeloos op pad kan gaan en volop kan genieten van de omgeving. Met de online routeplanner wordt eenvoudig een eigen fiets- of wandelroute uitgestippeld.


Interactieve Routemixers

Bij vijf VVV Inspiratiepunten zijn zogenoemde Routemixers in gebruik genomen. Via deze Routemixers kunnen bezoekers op een interactieve manier een eigen route samenstellen. De eerste vier Routemixers zijn geplaatst bij de VVV inspiratiepunten in Winterswijk, Groenlo, Zutphen, Lochem en Ulft.


De Routemixers hebben qua uiterlijk allemaal een andere uitstraling, passend bij het DNA van de omgeving. Zo heeft de Routemixer van Zutphen het thema Hanzestad, maar in Winterswijk staat het thema Nationaal Landschap centraal. Bij Ulft draait het om de maakindustrie en in Groenlo rondom de 80-jarige oorlog. De bezoeker maakt via diverse knoppen en hendels een aantal keuzes. Bijvoorbeeld of men wil wandelen of fietsen, welke afstand en welk thema.


Na deze keuzes gaat op een touchscreen een carrousel lopen, waarin diverse routes voorbij komen. De carrousel stopt bij een route, die past bij de voorkeuren zoals die door de bezoeker zijn ingegeven. Zo krijgt men een route op maat met uitgebreidere informatie, zoals een omschrijving van de route, een kaart met bezienswaardigheden onderweg, foto’s en de knooppuntennummers. Via een QR code kan de route op de mobiel worden overgezet.


Achterhoek Toerisme

Het routebureau van Achterhoek Toerisme houdt zich bezig met de toeristische infrastructuren in de regio. Ze beheren het fietsknooppuntennetwerk en het wandelkeuzenetwerk en dragen hiermee bij aan een optimale beleving voor gast en inwoner. Met de digitalisering van het route aanbod wordt de recreant bediend in de zoektocht naar een mooie tocht door de regio.

De Achterhoek Routes app en de Routemixers zijn gerealiseerd door Achterhoek Toerisme met een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland.

Trefwoorden: Route app, interactieve routes, wandelnetwerk

||| Blogs |||

30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/04/21
Exclusief voor leden
Oasis verandert merknaam
Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten.
08/04/21
Exclusief voor leden
Verschuiving in bungalowparken groei boekingen onafhankelijke vakantieparken
Vakantie in eigen land is vanwege de reisbeperkingen door het coronavirus populairder dan ooit. Bungalowparken zijn niet alleen in trek in vakantieperioden, maar ook eromheen. Uit de reserveringen van website Bungalows.nl blijkt dat het coronavirus het boekingsgedrag van de Nederlanders sterk heeft veranderd. We combineren meer werk en vakantie en de onafhankelijke vakantieparken ontvangen meer boekingen.
08/04/21
13e vakantiepark voor Roompot in Noord-Holland
De grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, Roompot, kondigt vandaag een 13de park in Noord-Holland aan. Gasten kunnen sinds vandaag hun vakantie op het kleinschalige en comfortabele park Strand49 in Sint Maartenszee bij Roompot boeken.
02/04/21
Meer zoekopdrachten naar groene omgeving meldt Airbnb
Uit nieuwe gegevens van Airbnb blijkt dat de Nederlandse interesse in lokale en reizen in Nederland sterk toeneemt. In maart bereikten zoekopdrachten naar landelijke verblijven in Nederland het hoogste niveau van dit jaar, en meer dan drie keer zo hoog als in maart vorig jaar.
02/04/21
Leiden Science Box naar Vlaamse media
Vijftien Vlaamse media ontvangen volgende week de Leiden Science Box. Een kistje vol wetenschappelijke (voor)proefjes als aankondiging op Leiden2022, European City of Science.
01/04/21
Wandelnetwerk Amstelland officieel open
Ruim 300 kilometer wandelplezier onder Amsterdam is vanaf april klaar voor gebruik. Wandelnetwerk Am...
01/04/21
De harde economische werkelijkheid van de pandemie in de Reisverkeersbalans
Nederland heeft vorig jaar bijna 9 miljard euro verloren aan inkomend toerisme. Het uitgaand toerisme kreeg met een terugloop van bijna 13 miljard euro een nog veel grotere klap. Voor de sector een drama maar voor de betalingsbalans goed nieuws, die ging er bijna 4 miljard op vooruit.
01/04/21
Nieuw - Achterhoek Routes app en Interactieve Routemixers wijzen de weg door de Achterhoek
Met ruim 3000 km aaneengesloten wandelnetwerk en 3200 km hoogwaardig fietsknooppuntennetwerk hoef je...