Geplaatst op: 30-03-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Hulp van Libéma voor stagiaires De Rooi Pannen

Hulp van Libéma voor stagiaires De Rooi Pannen

In coronatijd waar thuiswerken de klok slaat, is het voor veel mbo-ers lastig om een stageplaats te bemachtigen. Libéma en de Brabantse scholengemeenschap De Rooi Pannen hebben de handen ineen geslagen om studenten in deze corona-periode aan een stageplek te helpen.

"Met name derdejaars, die een half jaar fulltime stage lopen, zien hun eerder afgesproken leerplekken nu op het laatste moment afgezegd worden omdat er bij bedrijven door de corona-maatregelen geen tijd of ruimte meer is om hen te begeleiden", vertelt Kelly Vermeiren, projectmanager bij Libéma.  

Geen studievertraging

Libéma regelt nu voor deze studenten een geschikte plek, zodat ze geen studievertraging oplopen. Zij worden op de vakantieparken ingezet bij de front office, gastenservice of recreatie. Vermeiren: "Voor de studenten is het een volwaardige stage, en ze krijgen ook de reguliere stagevergoeding betaald." Het gaat in eerste instantie om ongeveer twaalf studenten die zo geholpen worden. 

Ook alle 27 eerstejaars van de opleiding Recreatie in Tilburg kunnen dit voorjaar hun zogenaamde meeloopstage bij de onderneming invullen. Hierbij lopen ze twaalf weken lang, één dag per week mee in verschillende functies. 

Toekomstige medewerkers

"We werken normaal ook al graag met studenten van De Rooi Pannen", zegt Vermeiren. "Het zijn goede krachten met de juiste kennis en achtergrond. We vinden het dan ook heel belangrijk en fijn dat we hen op deze manier kunnen helpen. Het gaat hier tenslotte ook om onze toekomstige medewerkers.” 

De eerste derdejaars studenten gaan eind maart aan de slag. Ze starten op het Safari Resort, Vakantiepark Beekse Bergen of Vakantiepark Dierenbos. Zodra ook Safaripark Beekse Bergen, Speelland en Dierenrijk weer open mogen, kunnen ook daar studenten aan de slag. De eerstejaars studenten beginnen in april. 

Unieke kans

Ivonne Verbruggen, adjunct-directeur Toerisme & Recreatie bij De Rooi Pannen: "We vinden het een unieke kans voor onze studenten om ze op deze manier kennis te laten maken met de diversiteit van de toeristische en recreatieve branche". Derdejaars student Dena Magielse is deze week begonnen bij Vakantiepark Beekse Bergen. "Mijn vorige stage heb ik door corona niet kunnen afmaken, ik ben dan ook super blij dat ik weer aan de slag kan op een leerzame plek."

Direct gesprek

De samenwerking houdt concreet in dat studenten niet meer het hele sollicitatieproces hoeven te doorlopen, maar direct uitgenodigd worden voor een gesprek. Aan de hand van dit kennismakingsgesprek wordt de juiste persoon aan de juiste plek gekoppeld.

Trefwoorden: dagrecreatie, verblijfsrecreatie, opleidingen, onderwijs, arbeidsmarkt, stages

||| Blogs |||

18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/04/21
Exclusief voor leden
Oasis verandert merknaam
Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten.
09/04/21
Vrijetijdssector heeft 4,2 miljard euro aan ondersteuning ontvangen
In 2020 hebben Nederlandse bedrijven in totaal 17,6 miljard euro ontvangen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. Het meeste geld, 15 miljard euro, werd uitgegeven aan loonkostensteun. De meeste steun ging naar de handel en de horeca. In totaal heeft de vrijetijdssector voor 4,2 miljard euro aan ondersteuning ten gevolge van de pandemie aangevraagd.
08/04/21
Exclusief voor leden
Verschuiving in bungalowparken groei boekingen onafhankelijke vakantieparken
Vakantie in eigen land is vanwege de reisbeperkingen door het coronavirus populairder dan ooit. Bungalowparken zijn niet alleen in trek in vakantieperioden, maar ook eromheen. Uit de reserveringen van website Bungalows.nl blijkt dat het coronavirus het boekingsgedrag van de Nederlanders sterk heeft veranderd. We combineren meer werk en vakantie en de onafhankelijke vakantieparken ontvangen meer boekingen.
08/04/21
13e vakantiepark voor Roompot in Noord-Holland
De grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, Roompot, kondigt vandaag een 13de park in Noord-Holland aan. Gasten kunnen sinds vandaag hun vakantie op het kleinschalige en comfortabele park Strand49 in Sint Maartenszee bij Roompot boeken.
07/04/21
Populairste konijn van Nederland ziet er na 25 jaar wat anders uit
25 jaar oude Koos ziet er vanaf vandaag wat anders uitHij blijft herkenbaar voor de trouwe Roompot g...
30/03/21
Hulp van Libéma voor stagiaires De Rooi Pannen
In coronatijd waar thuiswerken de klok slaat, is het voor veel mbo-ers lastig om een stageplaats te bemachtigen. Libéma en de Brabantse scholengemeenschap De Rooi Pannen hebben de handen ineen geslagen om studenten in deze corona-periode aan een stageplek te helpen.
29/03/21
Kijkje in de metamorfose van de accommodaties bij De Kempervennen
Center Parcs vernieuwt park De Kempervennen. Neem ook een kijkje in de vernieuwde accommodaties. Merk de kleurverschillen op tussen de verschillende type vakantiehuizen.
29/03/21
Libéma opent back to basic campings
Libéma opent op twee locaties in Noord-Brabant back to basic campings. Een camping zonder afgekeerde veldjes waar kampeerders hun tent in de natuur kunnen opzetten. Libéma is hiermee de eerste grote keten die het zogenaamde bamping in Nederland introduceert.