Geplaatst op: 24-03-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Drenthe investeert in recreatief fietsnetwerk

Drenthe investeert in recreatief fietsnetwerk
Foto: Marketing Drenthe

De provincie Drenthe gaat 4 miljoen euro investeren in verbetering van de recreatieve fietspaden. Het gaat primair om de verbetering van de fietspaden, niet om uitbreiding van het netwerk. Het is de bedoeling dat eigenaren van fietspaden 50% meefinancieren zodat de totale impuls 8 miljoen euro bedraagt.  

De subsidieregeling is vooral bedoeld voor verbetering van de kwaliteit van de huidige fietspaden. Het gaat dan om fysieke maatregelen om het huidige recreatieve fietsnetwerk te verbeteren. Bijvoorbeeld het verbreden of verharden van een aantal recreatieve fietspaden, zodat deze ook beter geschikt zijn voor e-bikes, speed pedelecs en bredere fietsen als rolstoelfietsen en bakfietsen. Het comfort voor en de veiligheid van fietsers staat daarbij voorop. Daarnaast staat de regeling ook open voor enkele nieuwe fietsverbindingen, namelijk daar waar het gaat om ontbrekende schakels in het netwerk. De regeling is niet bedoeld voor substantiële uitbreiding van het huidige netwerk, omdat Drenthe al over een zeer uitgebreid fietsnetwerk beschikt.

Cofinanciering

De één miljoen euro voor 2021 wordt beschikbaar gesteld in de vorm van een subsidieregeling, waarbij de provincie 50% van de (investerings)kosten cofinanciert. Het geld is door Provinciale Staten beschikbaar gesteld vanuit het onderdeel Toerisme & Recreatie van de Investeringsagenda PLUS. 

Gedeputeerde Henk Brink verwacht dat er voldoende belangstelling is voor de subsidieregeling. 

"Op basis van onze ervaringen uit de vorige subsidieregeling voor kwaliteitsverbetering van fietspaden en de onlangs gehouden inventarisatie onder gemeenten, terreinbeherende organisaties en het Recreatieschap Drenthe zijn er genoeg punten om mee aan de slag te gaan. Doordat de samenwerkende partners ook 50% van de kosten voor hun rekening nemen kunnen we met deze regeling een mooie kwaliteitsimpuls geven aan het fietsen. Op deze manier kunnen inwoners en toeristen nog meer genieten van Drenthe als fietsprovincie.”

De subsidie kan worden aangevraagd door alle Drentse gemeenten en organisaties die recreatieve fietspaden bezitten zoals bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Stichting Natuurmonumenten en Stichting Het Drentsche Landschap. De werkzaamheden dienen uiterlijk in 2023 te worden afgerond.

Trefwoorden: dagrecreatie, fietsen, Drenthe, infrastructuur

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

16/04/21
Waddenfonds investeert zes miljoen euro voor toeristisch aantrekkelijker Kornwerderzand
Het Waddenfonds investeert 6 miljoen euro in Kornwerderzand om het gebied aantrekkelijker te maken voor toeristen.
15/04/21
Nieuw designmuseum in Evoluon
Nu zowel het Rijk, de gemeente Eindhoven als de provincie bijdragen, is de komst van het nieuwe designmuseum, Next Nature Network (NNN), verzekerd, meldt de provincie Brabant. NNN wordt een multidisciplinair laboratorium waar design en technologie van en voor de toekomst worden getoond, beleefd en gevoeld.
13/04/21
Exclusief voor leden
Luisterplekken Liberation Route bereiken Waddenkust
Met de ingebruikname van ‘luisterplekken’ zijn de provincies Groningen, Fryslân en Noord-Holland officieel aangesloten bij Liberation Route Europe (LRE). Informatiepanelen en audioverhalen op de luisterplekken vertellen in drie talen over wat zich op die locaties heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.
13/04/21
Dierentuinen favoriet na lockdown onder Nederlandse jongeren
Het bezoek aan een dierentuin is bij Nederlandse jongeren (4-18) na de lockdown favoriet. In de top 20 van dagattracties die jongeren na de lockdown willen bezoeken staan maar liefst 8 dierentuinen. Meest populair is een bezoek aan de Efteling.
12/04/21
Klompenpad Rekken open
Op de grens van Gelderland met Duitsland is vanaf zaterdag 10 april het nieuwe Klompenpad bij Rekken open voor wandelaars. Het Reckense Markepad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Rekken. Wandelen door een beekdal, hoogveen, leemgaten en de voormalige Kolonie. Klompen aan, rugzak op en gaan! Vanwege de coronamaatregelen is er helaas geen feestelijke opening.
12/04/21
Keukenhof geniet van drie dagen lang publiek
Keukenhof mocht afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag beperkt open binnen het programma Testen voor ...
09/04/21
Vrijetijdssector heeft 4,2 miljard euro aan ondersteuning ontvangen
In 2020 hebben Nederlandse bedrijven in totaal 17,6 miljard euro ontvangen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. Het meeste geld, 15 miljard euro, werd uitgegeven aan loonkostensteun. De meeste steun ging naar de handel en de horeca. In totaal heeft de vrijetijdssector voor 4,2 miljard euro aan ondersteuning ten gevolge van de pandemie aangevraagd.
08/04/21
Pink Ribbon wandelingen van 7 naar 20 routes
Pink Ribbon, de organisatie in de strijd tegen borstkanker, vernieuwt in samenwerking met wandelknooppunt.be haar ‘De Roze Mars’-wandelingen en breidt het aantal routes in België uit van 7 tot 20. Met de 3de editie van De Roze Mars, haar online bewegingschallenge met het oog op een gezonde levensstijl, doopt Pink Ribbon de maand mei opnieuw om tot ‘stapmaand’.