Geplaatst op: 12-03-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Erben Wennemars overhandigt namens sportscholen brandbrief aan kabinet

Erben Wennemars overhandigt namens sportscholen brandbrief aan kabinet
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Vandaag overhandigt oud-topsporter Erben Wennemars samen met een brede delegatie van fitnessondernemers, instructeurs en clubleden een brandbrief aan politiek Den Haag namens de sportbranche. Ze eisen een snelle heropening van de sportscholen, nu dit overal veilig en verantwoord kan. De brief wordt overhandigd aan Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport en Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

Sportscholen zijn al meer dan zeven maanden (gedeeltelijk) op slot en meer dan drie miljoen leden zitten stil. De actie is een initiatief vanuit de gehele fitnessbranche en wordt gedragen door organisaties als NL Actief en de VES (Vereniging Exclusieve Sportcentra). In de branche werken ruim 200.000 medewerkers en 4.000 ondernemers.  

"Het is niet uit te leggen dat fastfoodketens, slijterijen en snoepzaken door het kabinet als essentieel worden gezien, maar de professionals op gebied van leefstijl en preventie niet"

Han de Hair, voorzitter Vereniging van Exclusieve Sportcentra: "Het is frustrerend dat 4.000 sport- en fitnessondernemers in Nederland hun vak niet mogen uitoefenen in een tijd dat het juist zo hard nodig is om met weerstand en vitaliteit bezig te zijn. Het is niet uit te leggen dat fastfoodketens, slijterijen en snoepzaken door het kabinet als essentieel worden gezien, maar de professionals op gebied van leefstijl en preventie niet. Dit is onbegrijpelijk en volstrekt onacceptabel.”

Technisch failliet

Sportscholen staat het water financieel tot aan de lippen omdat steeds meer leden afhaken. Technisch zijn de meeste sportscholen en fitnesscentra failliet. Volgens Ronald Wouters, algemeen directeur NL Actief is de fitnessbranche een deel van de oplossing en niet het probleem. Een petitie met als strekking ‘sport en bewegen is een essentieel dienstverlening’ is sinds begin maart al ruim 54 duizend keer getekend. 

Link: https://www.nlactief.nl
Topics:Sport
Trefwoorden: sport, leefstijl, sporten, sportscholen, fitnesscentra, corona, crisis

CELTH
 






||| Nieuws |||

26/04/24
Recreatie Vakbeurs 2024: eerste twee segmenten volgeboekt
De eerste twee segmenten Recreatietechniek en Digitalisering en Marketing in hal 3 en 4 zijn volledig volgeboekt tijden de jaarlijkse recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. De belangstelling is groot.
26/04/24
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale
De laatste kans om Panorama Hanze te bezoeken. Het hoogtepunt van het Zwolse Hanzejaar sluit op 30 juni de deuren.
26/04/24
Nieuwe Europa-Park-achtbaan ‘Voltron Nevera’ met steilste lancering ter wereld open voor publiek
Vandaag opent de 14de achtbaan van het nieuwe 17de themagebied van het park, Voltron Nevera powered by Rimac. Een totaalpakket aan storytelling, thematisering, innovatieve technieken en bijzondere achtbaan-elementen.
26/04/24
Exclusief voor leden
Nederlanders zuiniger op vakantie in eigen land
Nederland is deze meiperiode veruit de populairste vakantiebestemming voor de Nederlanders. Maar liefst 42% van de vakantiegangers kiest voor het eigen land. Ze gaan wel voorzichtig om met de portemonnee en kiezen voor een kortere vakantie en besteden op de bestemming minder.
26/04/24
Grensoverschrijdende fietsverbinding langs eeuwenoud erfgoed
In samenwerking met de gemeenten Sittard-Geleen, Maaseik (BE), Selfkant (DE) en met Visit Zuid-Limburg is de gemeente Echt-Susteren een project gestart die stilte- en bezinningsplekken verbindt en ontsluit. Het project wordt gesubsidieerd door Interreg Deutschland-Nederland.
26/04/24
Exclusief voor leden
Voorjaar steeds interessanter voor campings
ABN AMRO ziet een sterk toegenomen populariteit voor kamperen in de meivakantie. De verwachting is dat het aantal overnachtingen op Nederlandse campings dit jaar naar een verdubbeling gaat ten opzichte van 2019. Waar komt die belangstelling vandaan?
26/04/24
Erepenning voor directie Archeon
Lintjesregen vandaag in Nederland maar eerder deze week was het al feest bij Museumpark Archeon. Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn reikte de erepenning van de stad uit aan de directie van het park.
25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...