Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 02-03-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Horecamedewerkers veel meer besmet

 Horecamedewerkers veel meer besmet
Afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Een forse tegenvaller voor de horeca. Juist op de dag dat ze actievoeren voor het openen van de terrassen komt de GGD West-Brabant met verontrustend nieuws in het AD. Horecamedewerkers hebben veel meer dan gemiddeld corona gehad. Dat blijkt uit een studie waar horecamedewerkers en kappers maandenlang zijn bevraagd en getest. 

Het afgelopen jaar zijn 500 horecamedewerkers en kappers in West-Brabant om de drie maanden getest op antistoffen van het coronavirus. Van alle Nederlanders heeft naar schatting 15% corona doorgemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van bloedbank Sanquin. Uit het onderzoek van de GGD blijkt dat in oktober 2020 al 28,8% van de horecamedewerkers corona had doorgemaakt. Van hen had eenderde geen klachten gehad.

De GGD ziet diverse oorzaken voor de hoge besmettingscijfers. Ten eerste is de overdracht van het virus eenvoudiger in horecagelegenheden waar mensen zonder bescherming binnen zitten. Bovendien blijkt uit dit onderzoek dat horecamedewerkers tussen collega’s nauwelijks afstand hielden. Maar 10% zei die afstand te behouden. De onderzoekers adviseren bij heropening van de horeca strikt de richtlijnen te volgen. 

Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, corona, crisis, herstel

CELTH



||| Nieuws |||

10/07/25
Exclusief voor leden
Vrije consumptie stagneert, grote verschillen in vrijetijdssector
Nederlandse consumenten maken een pas op de plaats. Uit transactiedata van ING blijkt dat consumenten iets minder goederen en iets meer diensten kochten. Uit de vrijetijdssector komen wisselende resultaten naar voren.
09/07/25
CELTH Industry Day brengt wetenschap en praktijk samen tijdens World Leisure Congress
Op woensdag 27 augustus 2025 organiseert het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) de Industry Day tijdens het World Leisure Congress in Breda. Deze dag vormt de brug tussen wetenschap en praktijk in de leisure-, toerisme- en hospitalitysector.
08/07/25
Exclusief voor leden
Minor Hotels sleutelt aan B2B platformen
Minor Hotels (560 hotels wereldwijd) zet een stap binnen de B2B-strategie met de lancering van Minor...
02/07/25
Exclusief voor leden
Starbucks met 180 zitplaatsen opent op Schiphol
Centraal gelegen in de vernieuwde Lounge 1 van Schiphol is geopend een grote Starbucks-locatie van 500 vierkante meter. De herontwikkeling is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Schiphol, Avolta AG en Starbucks.
02/07/25
Exclusief voor leden
Forse impact van btw-verhoging op logiessector
De btw-verhoging op logies leidt tot een vraagafname tot 30%, een 8,5% lagere omzet uit toeristische overnachtingen en flinke gevolgen voor budgethotels en de logiessector in de grensstreek. Toch wil het kabinet de btw-verhoging niet terugdraaien.
02/07/25
Exclusief voor leden
Versnelling gebruik AI
Van chatbots en sociale media campagnes tot en met werkprocessen in de horeca, AI is niet meer weg te denken uit de sector leisure. Het gebruik van AI maakt een versnelling mee in onze maatschappij.
30/06/25
Exclusief voor leden
Ruby Group opent eerste hotel in Griekenland
De Ruby Group breidt haar internationale aanwezigheid uit met de aankondiging van een nieuw hotel in Athene, Griekenland. Het wordt het eerste Griekse hotel van de keten.
30/06/25
Voyin introduceert automatische herboeking bij prijsdaling
Het Nederlandse traveltech-platform Voyin.com heeft een innovatieve functie gelanceerd: Book & Rebook. Deze technologie herboekt hotelkamers automatisch wanneer de prijs daalt na de oorspronkelijke reservering, zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen.