Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 24-02-2021
Auteur: Marc Gerlings

7 miljoen euro subsidie voor bereikbaar houden jachthavens IJsselmeer

7 miljoen euro subsidie voor bereikbaar houden jachthavens IJsselmeer
Subsidie voor baggerwerk zodat jachthavens bereikbaar blijven.

Vaargeulen in het IJsselmeergebied slibben makkelijk dicht. Om geulen en jachthavens bereikbaar te houden, biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie voor de baggerwerkzaamheden. Dat is nodig, het gaat om 242 jachthavens in deze regio.

Beheert u een jachthaven met ligplaatsen of vaargeul in het IJsselmeergebied? En wilt u de toegankelijkheid voor pleziervaartuigen verbeteren? Met de 'Tijdelijke subsidieregeling bevaarbaarheid jachthavens en vaargeulen IJsselmeergebied' krijgt u hiervoor een vergoeding. Daarmee voert u baggerwerkzaamheden uit aan een waterbodem met een verlaagd waterpeil. Het gaat om jachthavens en vaargeulen buiten de primaire waterkering. Of buiten een andere kering met een vergelijkbare functie. Het gaat om zo’n 242 jachthavens, met ruim 36.000 ligplaatsen.

Deze subsidieregeling vermindert de negatieve gevolgen van het vervroegd uitzakken van het waterpeil voor de recreatievaart. Het waterpeil kan vervroegd uitzakken als gevolg van het Peilbesluit IJsselmeergebied van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Beïnvloedt het IJsselmeer of het Markermeer direct het waterpeil? Dan krijgt u subsidie voor baggeren van een waterbodem met een laag waterpeil.

Deze regeling is bestemd voor gemeenten, provincies, waterschappen, andere rechtspersonen en ondernemers die een jachthaven of vaargeul beheren in het IJsselmeergebied. Particulieren komen niet in aanmerking voor deze regeling.


Trefwoorden: IJsselmeer, subsidie, vaargeul, jachthaven, bereikbaarheid, beleid

CELTH



||| Nieuws |||

16/07/25
Eerste podhotel van Nederland opent in hartje Den Haag
In het centrum van Den Haag is De Lola Podshotel officieel geopend, het eerste volwaardige podhotel van Nederland. Gevestigd in de voormalige Foodhallen aan de Haagsche Bluf, introduceert het hotel een innovatief slaapconcept met 80 compacte slaapunits.
10/07/25
Exclusief voor leden
Vrije consumptie stagneert, grote verschillen in vrijetijdssector
Nederlandse consumenten maken een pas op de plaats. Uit transactiedata van ING blijkt dat consumenten iets minder goederen en iets meer diensten kochten. Uit de vrijetijdssector komen wisselende resultaten naar voren.
09/07/25
CELTH Industry Day brengt wetenschap en praktijk samen tijdens World Leisure Congress
Op woensdag 27 augustus 2025 organiseert het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) de Industry Day tijdens het World Leisure Congress in Breda. Deze dag vormt de brug tussen wetenschap en praktijk in de leisure-, toerisme- en hospitalitysector.
08/07/25
Rustwat opnieuw verkozen tot leukste waterrasterras
Voor het tweede jaar op rij is Rustwat aan de Linge uitgeroepen tot ‘Het leukste terras aan het water’ in het Rivierengebied. Het terras wist opnieuw de meeste stemmen te verzamelen tijdens de jaarlijkse verkiezing van Stichting Bureau Toerisme.
08/07/25
Exclusief voor leden
Minor Hotels sleutelt aan B2B platformen
Minor Hotels (560 hotels wereldwijd) zet een stap binnen de B2B-strategie met de lancering van Minor...
02/07/25
Exclusief voor leden
Starbucks met 180 zitplaatsen opent op Schiphol
Centraal gelegen in de vernieuwde Lounge 1 van Schiphol is geopend een grote Starbucks-locatie van 500 vierkante meter. De herontwikkeling is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Schiphol, Avolta AG en Starbucks.
02/07/25
Exclusief voor leden
Forse impact van btw-verhoging op logiessector
De btw-verhoging op logies leidt tot een vraagafname tot 30%, een 8,5% lagere omzet uit toeristische overnachtingen en flinke gevolgen voor budgethotels en de logiessector in de grensstreek. Toch wil het kabinet de btw-verhoging niet terugdraaien.
02/07/25
Exclusief voor leden
Versnelling gebruik AI
Van chatbots en sociale media campagnes tot en met werkprocessen in de horeca, AI is niet meer weg te denken uit de sector leisure. Het gebruik van AI maakt een versnelling mee in onze maatschappij.