Geplaatst op: 31-01-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

NOVASOL neemt verhuurorganisatie StrandBergen over

NOVASOL neemt verhuurorganisatie StrandBergen over

Grote Europese verhuurder van vakantiehuizen Novasol neemt de Noord-Hollandse verhuurder StrandBergen over. Daarmee voegt het bedrijf 137 hoogwaardige door StrandBergen beheerde accommodaties toe aan Novasol‘s portfolio van circa 860 reeds in beheer zijnde vakantiehuizen in Nederland.

De huidige eigenaren van StrandBergen, Frank Bilsen en Gabriele Geitz, zullen bij het bedrijf blijven om een soepele overgang naar Novasol te verzekeren.

NOVASAL wil positie op Nederlandse markt versterken

De overname is een belangrijke strategische stap voor Novasol om haar positie op de Nederlandse markt te versterken. "Nederland is een belangrijke groeimarkt voor Novasol, waar we de afgelopen jaren een solide groei hebben gezien in zowel gasten als huiseigenaren. De corona-crisis was een uitdaging voor de branche, maar particuliere vakantieverhuurwoningen zijn erin geslaagd om te blijven groeien tijdens de crisis en zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de toegenomen vraag die we verwachten te zien nu we hopelijk uit de pandemie komen.”, zegt Per Brogaard, VP Portfolio Management voor Europa bij Novasol. "Wij kijken al enige tijd actief naar StrandBergen vanwege de uitstekende match met Novasol, goede ligging en historie in de regio. We kijken ernaar uit om de huiseigenaren van StrandBergen te verwelkomen binnen de Novasol-familie, omdat we de resultaten de komende jaren willen uitbouwen."

Gabriela en Frank vullen aan: "We zijn verheugd dat Novasol de nieuwe eigenaar van StrandBergen wordt. Het bedrijf past perfect in de bestaande activiteiten van Novasol en zal in de toekomst profiteren van de geweldige verkoop- en marketingcapaciteiten van Novasol in heel Europa. We kijken ernaar uit om een naadloze overgang van het bedrijf naar Novasol te ondersteunen”.

Over NOVASOL

Novasol is het grootste beheerde vakantieverhuurbedrijf van continentaal Europa, met het hoofdkantoor in Denemarken. Novasol heeft bijna 50.000 vakantiehuizen in portefeuille en bedient jaarlijks meer dan 3 miljoen gasten. Novasol maakt deel uit van de Awaze Group, het toonaangevende Europese bedrijf voor beheerde vakantiewoningen en accommodaties.

Over Strand Bergen

StrandBergen is na de oprichting in 2009 uitgegroeid tot de toonaangevende verhuurder van vakantiewoningen langs de Nederlandse kust in het gebied Bergen/Bergen aan Zee. StrandBergen staat bekend om haar persoonlijke benadering, gastvrijheid en toewijding naar eigenaren & gasten.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantiehuizen, verhuur, verhuurorganisaties

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

01/03/21
Ongekende krimp voor de horeca
Vorig jaar kromp de omzet van de horeca met 34% procent ten opzichte van 2019. Een ongekende krimp die het CBS niet eerder registreerde.
26/02/21
Hoe hebben de Nederlandse logiesaccommodaties in 2020 gepresteerd?
Nederlandse logiesaccommodaties hebben vorig jaar 30% minder overnachtingen van gasten geregistreerd, het aantal gasten daalde met 40% harder omdat Nederlandse gasten langer bleven. Voor groepsaccommodaties en hotels was 2020 een extreem slecht jaar. Kampeer- en huisjesterreinen deden het met minnen nog relatief goed
25/02/21
VisitBrabant organiseert websessie met tips en tools voor komend seizoen
Op donderdag 11 maart organiseert VisitBrabant de websessie T-Tijd | Tijd voor Toerisme. In deze gratis websessie krijgen Brabantse vrijetijdsondernemers allerlei praktische tips en tools aangereikt waarmee zij direct aan de slag kunnen ter voorbereiding op het toeristische seizoen dat voor de deur staat.
24/02/21
Verhoging steun vaste lasten (TVL) lichtpuntje voor horeca
Ondernemers krijgen in het eerste en tweede kwartaal van 2021 een hogere maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL). Ook verhoogt het kabinet in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel van 200.000 euro naar 300.000 euro. Het kabinet trekt voor deze verruiming 375 miljoen euro uit. Dat schrijven minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag aan de Tweede Kamer.
24/02/21
Sifra Mooren start campingplatform
Waar campingverblijf bij Nederlanders al erg bekend is, gaat de interesse in luxe kampeeraccommodaties (glamping) met eigen faciliteiten omhoog. Een trend die door de specalisten van Groepen.nl is opgepakt.
23/02/21
Taxeren moet je aan een expert overlaten
In de 40 jaren dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij actief is in het taxeren van recreatie- en watersportbedrijven, is er veel veranderd in taxatieland. Taxaties en de taxateurs dienen in meerdere mate te voldoen aan allerlei wettelijke eisen alsmede aan voorwaarden van de banken.
22/02/21
EuroParcs Group nieuwe eigenaar van camping Schuilenburg en paviljoen Hindeloopen
EuroParcs heeft camping Schuilenburg en het badpaviljoen Hindeloopen overgenomen. De camping en het paviljoen liggen direct aan het IJsselmeer. Het is alweer de tweede overname van EuroParcs dit jaar. Eerder werd camping Oriëntal in Limburg overgenomen.
22/02/21
30.000 bezoekers voor online vakantiebeurzen van SVR
De eerste drie online vakantiebeurzen van de Stichting Vrije Recreatie hebben al 30.000 bezoekers getrokken.