Geplaatst op: 27-01-2021
Auteur: Redactie NRIT

Wandelnet lanceert eerste Ommetje bedrijvenchallenge

Wandelnet lanceert eerste Ommetje bedrijvenchallenge
De eerste challenge voor bedrijven.

In maart wordt de allereerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge gehouden. Deelnemende bedrijven gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen in het kader van de Wandel tijdens je Werk-dag op 8 april. 

Uit een peiling van Stichting Wandelnet blijkt dat meer mensen tijdens de coronacrisis en de lockdown wandelen; ook tijdens het (thuis)werken. Veel mensen gebruiken daarvoor de app Ommetje van de Hersenstichting. De twee stichtingen slaan de handen daarom ineen en organiseren samen de eerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge.

Challenge in maand maart

De Ommetje-bedrijvenchallenge vindt plaats van 1 t/m 31 maart. De top drie – de bedrijven met gemiddeld de meest behaalde punten - wordt bekend gemaakt op donderdag 8 april, tijdens de Wandel tijdens je Werk-dag 2021. Elk bedrijf betaalt een bijdrage voor deelname, wat zal worden besteed aan hersenonderzoek. Meer informatie over aanmelding, werkwijze en ranking volgt snel. Bedrijven kunnen zich aanmelden via www.hersenstichting.nl/ommetjebedrijven.

Waarom een challenge voor bedrijven?

Wandelen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer energie en bent productiever na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Om de hersengezondheid van Nederland te verbeteren ontwikkelde de Hersenstichting de Ommetje-app. 

Stichting Wandelnet zet zich in voor de belangen van wandelend Nederland en organiseert voor werkend Nederland jaarlijks de landelijke Wandel naar je Werkdag. Op die landelijke dag wordt werkend Nederland uitgedaagd een (deel) van het woon-werkverkeer wandelend af te leggen. Door de huidige situatie wordt dat lastig. Uit de zomerpeiling (2020) heeft Wandelnet geconstateerd dat mensen vorig jaar veel meer wandelden dan voorheen. En dat is net wat ze met de Wandel naar je Werk-dag wil bereiken: dat mensen op werkdagen meer bewegen. Voor 2021 heeft Wandelnet daarom de titel aangepast naar: Wandel tijdens je Werk-dag. Om medewerkers fit en vitaal te houden gebruiken steeds meer mensen en bedrijven de Ommetje-app. Twee mooie initiatieven met eenzelfde doel: mensen in beweging krijgen en houden.

Trefwoorden: wandelen, recreatie, sport, corona, Wandelnet. Hersenstichting

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
15/03/24
Exclusief voor leden
Alle aandelen Alpenpark Neuss over naar SnowWorld
Vandaag meldt SnowWorld dat het de resterende aandelen van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland) heeft overgenomen.
05/03/24
Exclusief voor leden
Libéma neemt golfbaan naast dierentuin over
Libéma heeft Golf De Gulbergen overgenomen van Attero. De gofbaan ligt naast dierentuin Dierenrijk van Libéma in het Brabantse Mierlo. Er gaat bij deze overname geen werkgelegenheid verloren.
04/03/24
10% stijging pechhulp Nederlanders bij wintersport
De ANWB Alarmcentrale ontving tussen december 2023 en maart 2024 ruim 11.000 hulpvragen van Nederlandse wintersporters. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig seizoen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Verkoop fietsen voor 80% e-bike
De e-bike verandert de fietsmarkt radicaal. De fietsverkopers ronden voor het eerst de kaap van 80% ...
19/02/24
Tom van 't Hek wordt voorzitter Nederlandse Sportraad
Voormalig bondscoach hockey en oud tophockeyer Tom van 't Hek wordt de nieuwe voorzitter van de voor...
09/02/24
Exclusief voor leden
Grote verschillen tussen favoriete vrijetijdsactiviteiten binnen Nederland
Een leuke invulling van de vrije tijd wordt voor Nederlanders steeds belangrijker. Goed nieuws voor de sector dat nog beter wordt door het feit dat Nederlanders dit jaar meer geld te besteden hebben. Er zijn qua vrijetijdsvoorkeuren wel verschillen tussen de landsdelen. Dat blijkt uit de nieuwste Stand van de Leisure van ABN AMRO.
22/01/24
Den Haag, Arnhem en Apeldoorn speelsteden EK Beachvolleybal 2024
In Arnhem, Apeldoorn en Den Haag wordt van 13 t/m 18 augustus gestreden om de Europese titel. De Arnhemmers maken zich op voor een echte lokale sportzomer.

||| Agenda |||

11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...