Geplaatst op: 13-01-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Eelke Horselenberg nieuwe directeur Stichting De Groene Koepel

Eelke Horselenberg nieuwe directeur Stichting De Groene Koepel

Met ingang van 1 januari 2021 is Eelke Horselenberg de nieuwe directeur van Stichting de Groene Koepel, te gast in de natuur. Hij volgt daarmee Marieken Nieuwdorp op. De Raad van Toezicht ziet in hem de juiste persoon om het werk voort te zetten en door te ontwikkelen, ook met de extra uitdagingen waarvoor Corona ons nu stelt.

 

Passie voor kamperen en buitensport 

De afgelopen jaren was Eelke werkzaam als strategisch adviseur bij de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), waar hij zich richtte op innovatie, strategie, bedrijfsvoering en de Omgevingswet. De overstap naar de Groene Koepel is voor Eelke echter heel natuurlijk en volstrekt logisch: "Mijn passie ligt bij het natuurkamperen en de buitensport, daarbij breng ik zinvolle expertise mee vanuit mijn vorige werkzaamheden om de stichting weer een stap verder te brengen.” Peter Rehwinkel, voorzitter van de Raad van Toezicht, verwoordt de keuze voor Eelke Horselenberg als volgt: "Eelke was enthousiast en scherp tijdens de verschillende gesprekken die met hem zijn gevoerd. Daarbij toonde hij aan visie op de toekomst van De Groene Koepel te hebben, en we zijn ervan overtuigd dat hij goed met anderen zal kunnen samenwerken.”


Steeds meer behoefte aan een verblijf in de natuur

Het is een roerige en onzekere tijd voor de recreatiebranche, maar dat was geen reden om af te zien van de functie: "De Groene Koepel heeft met de Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en Groepsnatuurkampeerterreinen drie zeer sterke ‘producten’, waar juist toenemende interesse in is. Dat zien we in de cijfers en in de (media)aandacht die het natuurkamperen krijgt. De samenleving heeft steeds meer aandacht voor natuur en duurzaamheid en wil dit ook terugzien tijdens de vakantie. Gedurende de pandemie zien we daarnaast dat mensen extra behoefte hebben aan de rust en schoonheid van onze natuur. Een unieke kampeerervaring op de natuurkampeerterreinen beantwoordt aan deze behoeften.”


Uitbouwen vanuit een sterke basis

Bij zijn aantreden bij de Groene Koepel treft Eelke een sterk gepositioneerde organisatie aan. Gedurende de laatste drie maanden van 2020 heeft hij kennis kunnen maken met alle medewerkers en raakte hij goed ingewerkt. Ideeën voor de toekomst zijn er al: "Het is altijd prettig te starten bij een organisatie waar de basis klopt, daardoor ben je beter in staat stappen vooruit te blijven zetten en bij de tijd te blijven. Voor de Trekkershutten ligt er inmiddels een nieuwe website met reserveringssysteem, en het is interessant om te verkennen of dat concept ook voor de Natuurkampeerterreinen kan gaan werken. Daarnaast zou ik graag zien dat er ook in het westen van het land meer dekking komt qua Natuurkampeerterreinen!”


Uitdagingen in 2021

Net als het vorige jaar, laat dit jaar zich vanwege Corona moeilijk voorspellen. Eelke: "Juist in een tijd als deze word je uitgedaagd tot innoveren, dat zie je door alle branches heen gebeuren. Dat maakt deze start extra interessant. Een verblijf op één van de Natuurkampeerterreinen is een veilige en gezonde vakantiebestemming en we gaan er alles aan doen om kampeerders ook dit jaar weer te enthousiasmeren voor het voor-, hoofd en -naseizoen.” Kortom; er liggen volop mogelijkheden en uitdagingen om De Groene Koepel nóg meer te verankeren in de recreatiemarkt.

Trefwoorden: Stichting Groene Koepel, nieuwe directeur

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
25/03/24
Toerisme Award voor GeoFort
Ondernemer Willemijn Simon van Leeuwen heeft de Toerisme Award gewonnen. Ze kreeg de award uitgereikt op de opening van het toeristisch seizoen in Rivierenland. De DMO vierde een extra feestje vanwege het 20-jarig bestaan.
25/03/24
Exclusief voor leden
Goed toeristisch jaar voor Royal Delft
Dat het inkomend toerisme in 2023 weer volop draaide zagen ze ook bij Royal Delft. De bezoekersaantallen en omzet groeiden fors. Het bedrijf richt zich met een unieke propositie op de toeristische markt.
22/03/24
Exclusief voor leden
Wereldreistrends
Een interessant onderzoek van Skyscanner die het recente boekgedrag van reizigers wereldwijd in kaart heeft gebracht. Ze rapporteren over reisplannen voor de periode juni-augustus 2024 en spiltsen die uit naar regio.
22/03/24
Drenthe lanceert campagne: Dit is de kracht van Oer
Marketing Drenthe heeft de multimediale campagne 'Dit is de kracht van Oer' gelanceerd. De campagne richt zich op het Drentse landschap als perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag en de wereld even op pauze te zetten. Doelgroep zijn stellen van 35 jaar en ouder met een interesse in natuur en cultuur.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...