Geplaatst op: 24-12-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

D-reizen weer in Nederlandse handen

D-reizen weer in Nederlandse handen
Foto: Marije Haeck en Jan Henne De Dijn - fotocredits: d-reizen

D-reizen en VakantieXperts komen weer in Nederlandse handen. CEO Jan Henne De Dijn en BeBr-eigenaar Marije Haeck nemen de D-rt Groep over van de Duitse RT/Raiffeisen Touristik Group. 

De overname stond al langer op de planning maar is door de COVID-19-crisis vertraagd. De komst van een voucherbank heeft het laatste zetje gegeven. De D-rt Groep ontstond in 2014 door een fusie tussen D-reizen en de Nederlandse tak van RT/Raiffeise Touristic Netherlands.

Ondernemingsraad positief

De overname heeft geen consequenties voor het personeel en het hoofdkantoor blijft in Hoofddorp. De ondernemingsraad heeft een positief advies over de overname uitgebracht. Bij de D-rt Groep werken 1.150 mensen. Het bedrijf heeft 322 reisbureauwinkels in Nederland. Naast D-reizen en VakantieXperts vallen ook zakenlabel D-travel en verre reuzenspecialist Destinations Travel onder de groep.

Omnichannel strategie

Henne De Dijn wil de D-rt Groep laten uitgroeien tot een van de bepalende retailspelers op de Nederlandse reismarkt die wordt gedomineerd door grote touroperators: "We willen de online-performance van het bedrijf sterk optimaliseren, waarbij onze aanwezigheid in de Nederlandse winkelstraten behouden blijft. Daarmee is ons groot en divers reisassortiment tegen flexibele voorwaarden 365 dagen per jaar beschikbaar en kunnen we maatwerk bieden op de wijze die het beste aansluit bij de wensen van de klant.” Marije Haeck is met naar innovatiebedrijf BeBr al zes jaar betrokken bij de technologische ontwikkeling van de D-rt Groep: "Wij hebben de kennis over data en IT in huis om de omnichannel propositie te optimaliseren.”

Trefwoorden: reisbranche, reisbureau's

||| Blogs |||

30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/01/21
Exclusief voor leden
Emirates start vaccinatie personeel
Terwijl in Europa nog volop de start van vaccinatieprogramma's een lastig politiek en operationeel probleem is, heeft Emirates vandaag de start gemaakt met het vaccinatieprogramma voor het personeel.
18/01/21
Ryanair moet compensatievorderingen toch betalen
Goed nieuws voor claimorganisaties. Het gerechtshof in Den Bosch heeft geoordeeld dat claims op luchtvaartmaatschappijen die door claimorganisaties worden ingediend, moeten worden betaald.
14/01/21
Meer faillissementen in vrijetijdssector
In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16% minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar. In de vrijetijdssector gingen juist meer bedrijven failliet.
12/01/21
Overgang KRAS aanbod naar TUI omgeving
De KRAS reizen zijn sinds 11 januari te vinden op TUI.nl. Tegelijkertijd is de mediacampagne gestart om de overgang wereldkundig te maken.
05/01/21
Exclusief voor leden
TUI ontwikkelt shop voor losse vliegtickets
Het platform wordt in de komende maanden toegesneden op de Nederlandse markt en komt in februari 2021 beschikbaar voor alle reisagenten. Er is veel concurrentie in dit segment en toch verwacht de touroperator dit jaar nog miljoenen euro's omzet.
04/01/21
Sunweb vraagt klant om te boeken bij de concurrent
Touroperator Sunweb geeft op een bijzondere manier weer dat de nood hoog is in de reissector. Het be...
29/12/20
Nauwelijks boekingen, soepele voorwaarden essentieel voor herstel
Steeds meer reisorganisaties bieden Geld Terug-garantie bij een negatief reisadvies. Dit lijkt – samen met andere soepele boekingsvoorwaarden – essentieel om het vertrouwen van de Nederlandse vakantieganger terug te winnen.
24/12/20
Fijne feestdagen en een voorspoedig 2021
De vrijetijdssector heeft een ongekend jaar achter de rug. De COVID-19-pandemie is na de Tweede Wereldoorlog de meest ingrijpende gebeurtenis die we met z’n allen meemaken. Een jaar met vrijheidsbeperkingen, naasten die we niet konden zien of ons zijn ontvallen, ongelofelijk veel psychisch en medisch leed, maar ook hoop, veerkracht en saamhorigheid.