Geplaatst op: 24-12-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Camper huren explodeert

Camper huren explodeert

In tijden van onzekerheid is controle houden voor veel mensen, ook tijdens de vakantie, essentieel. Op een vliegtuig stappen naar het buitenland is ineens veel spannender dan met je eigen camper in Nederland op stap gaan en zo de zinnen te verzetten. Dat merken ze ook bij Goboony waar ze een explosieve stijging van de vraag voor een camper rond nieuwjaar zien en ook veel voorboekingen voor 2021.

Dit camperdeelplatform noteert drie keer zoveel boekingen voor een verblijf in een camper tijdens oud en nieuw dan vorig jaar. Vooral na de afkondiging van de lockdown neemt het aantal reserveringen een enorme vlucht. "Sinds premier Rutte stelde dat het asociaal was om nu voor je plezier naar het buitenland te gaan, maar dat een verblijf in een vakantiehuisje in Nederland wel mogelijk is, is het aantal last minute reserveringen juist voor deze periode geëxplodeerd," aldus Mark de Vos, CEO van Goboony. 

Duizend procent meer internetverkeer

Vanaf november dit jaar zag Goboony het internetverkeer over winterkamperen al met bijna duizend procent (998%) stijgen. De betreffende informatieve pagina is tot op heden de meest populaire op de gehele site en noteerde vele duizenden hits. "De aankondiging van de lockdown is waarschijnlijk het beslissende zetje geweest. Sindsdien loopt het in vergelijking met vorig jaar storm," aldus De Vos. In België, waar Goboony eveneens actief is, valt eenzelfde trend waar te nemen. Daar is het aantal aanvragen voor de huur van een camper voor de jaarwisseling met zo'n tweehonderd procent gestegen.

Lockdownsleur ontvluchten

In de winter zijn tijdens deze lockdown de meeste natuurkampeerterreinen ook voor campers gewoon geopend. Vaak is dit inclusief een plek om vuur te maken. Ook andere campings in Nederland faciliteren campers, inclusief coronaproof voorzieningen. "Mensen snakken ernaar om toch die lockdownsleur te ontvluchten," stelt De Vos. "Met een camper is het mogelijk om op een verantwoordelijke manier, in kleine kring, je aan de maatregelen te houden, maar tegelijkertijd het nieuwe jaar op een avontuurlijke manier te vieren."

Veel voorboekingen voor 2021

Overigens zorgt de blijvende onzekere situatie rondom Corona er ook voor, dat het aantal boekingen bij Goboony voor 2021 ten opzichte van dit jaar nu al is verdubbeld. In 2020 noteerde Goboony in Nederland een omzetverdubbeling. Uit eigen onderzoek bleek dat consumenten in Coronatijd juist voor een campervakantie kozen vanwege de vele zekerheden die deze biedt: het eigen sanitair is altijd bij de hand en je kunt tot op de laatste minuut van bestemming wijzigen. Voor het voorjaar en de zomer 2021 lijkt de consument nu eveneens voor deze zekerheden te kiezen. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, camper, kampeerauto, winterkamperen

||| Blogs |||

03/01/21
2021 wordt een mooi(er) jaar!
2021 wordt een mooi(er) jaar!
03/01/21 · · Menno Stokman | Lees meer
2020 was een bijzonder jaar. Getekend door de start van een pandemie, met stille Amsterdamse grachte...
09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/01/21
Nieuwe CAO voor watersportbedrijven en zeilmakerijen
Er is een nieuwe HISWA/SZS-cao afgesloten voor watersportbedrijven en zeilmakerijen. HISWA-RECRON (o...
22/01/21
673 duurzame accommodaties voor recreatie, vakantie en zakelijke markt ontvangen het Green Key certificaat 2021
Vandaag worden door het keurmerk Green Key 673 certificaten verstrekt aan ondernemers in de toeristi...
22/01/21
Exclusief voor leden
Kampioen recycling is nog niet sterk in de circulaire economie
In de recreatiesector biedt de circulaire economie een grote kans om de duurzaamheid naar een hoog peil te brengen. Bouwmaterialen, inrichting en verlichting van accommodaties, het kan allemaal de cirkel in voor hergebruik. Nederland is goed in het scheiden van afval maar de stap naar een circulaire economie blijkt moeilijk. Daarom verbetert Van Veldhoven het beleid op dit gebied.
22/01/21
Machtige brouwers blijf coulant voor de horeca
Traditiegetrouw vinden in januari de gesprekken plaats tussen brouwerijen en horecaondernemers over de afspraken voor het nieuwe jaar en de afwikkeling van het voorgaande jaar. 2020 was een ongekend slecht jaar voor de horeca met historisch lage omzetten.
22/01/21
Groener Osdorp voorbeeld voor bedrijventerreinen
Op woensdag 13 januari zijn 42 extra bomen geplant langs het centrale wandelpad (kunstroute) langs de Etnastraat. Samen met andere duurzame maatregelen kan Business Park Amsterdam Osdorp hiermee een kan hiermee de komende jaren als voorbeeld dienen voor andere Amsterdamse bedrijventerreinen.
22/01/21
Uitbreiding coronasteun voor bedrijven en garantiefonds evenementen
Het Nederlandse kabinet breidt de steunmaatregelen voor ondernemers uit. In het zicht van de haven is de strategie om niet alle bedrijven te redden, verlaten. Met de uitbreiding van het pakket is een bedrag van 7,6 miljard euro gemoeid. Voor de vrijetijdssector is de aankondiging van een garantiefonds voor evenementen de grote opsteker en het feit dat ook grote bedrijven in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de vaste lasten.
21/01/21
Exclusief voor leden
Gelderland geeft duizenden stacaravans huisnummer voor verbetering veiligheid
Provincie Gelderland heeft ruim 9.500 Gelderse stacaravans en chalets een huisnummer gegeven. Zo zijn de bewoners minder anoniem, en worden vakantieparken veiliger. De provincie gaat door met de registratie.
21/01/21
Groot doek wordt zes meter opgetild in Maritiem Museum
Het vijf eeuwen oude kunstwerk van 4 bij 2 meter is 6 meter omhoog getakeld omdat het niet in de grootste lift paste.