Geplaatst op: 03-12-2020
Auteur: Marc Gerlings

NS test met deelauto's en deelscooters na treinreis

NS test met deelauto's en deelscooters na treinreis
Na de trein verder met een elektrische scooter? NS test het.

Je komt met de trein als bezoeker een stad in maar daarna moet je nog verder. Bijvoorbeeld naar dat museum dat vanaf het station niet meer te belopen is. Een deelscooter is dan handig. NS gaat een test doen met deelauto's en deelscooters. Strategie: "Wij willen dat de NS app jou de hele dag helpt."

Vanaf vandaag biedt NS elektrische deelscooters en elektrische deelauto’s aan in de NS Lab-app (de proeftuinapp van NS) in onder meer Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Het gaat om een proef tot halverwege volgend jaar. NS wil het hiermee voor reizigers makkelijker maken om van deur tot deur te reizen met vervoer naar keuze.

NS Lab-app

Voor het aanbod van elektrische deelscooters werkt NS samen met GO Sharing en Check. De elektrische deelauto’s biedt NS aan in samenwerking met SIXT share. In de NS Lab-app is de beschikbaarheid van de e-scooters en e-auto’s te zien. Voor het boeken, betalen en openen van scooters en auto’s is het voorlopig nog nodig om de apps van Go Sharing, Check en SIXT share te downloaden. 

"Wij willen ervoor zorgen dat de NS app jou de hele dag helpt bij een zo snel en makkelijk mogelijke reis, waarbij je zelf kiest hoe je reist. De eerste stap is nu het aanbieden van elektrische deelscooters en auto’s, naast de trein en OV-fiets in de NS Lab app. Hiervan willen we leren zodat reizigers in de toekomst in één app trein, deelfiets,-scooter en -auto kunnen plannen, boeken en betalen”, vertelt Ivo Steffens, directeur Commercie bij NS.

Gratis proberen tot 30 juni 2021

Om het aantrekkelijk te maken, kunnen reizigers tot 30 juni via de NS Lab-app de deelscooters gratis proberen en krijgen korting op de deelauto’s. Het is mogelijk om de e-scooters en e-auto’s 15 minuten vooraf aan vertrek gratis te reserveren. Daarna vervalt de reservering vanzelf. Zo kunnen reizigers vlak voordat ze op het station aankomen alvast hun vervolg-vervoer reserveren. Ook op locatie is het mogelijk om direct te reserveren en weg te rijden.
Trefwoorden: trein, reizen, scooter, auto, NS

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

22/09/23
Exclusief voor leden
Waarom is het perspectief duurzaam vliegen met waterstof voor Rotterdam zo goed?
Op de startbaan ziet het er nog klein uit maar de drone met waterstof als brandstof kan het pad vrijmaken voor échte vluchten. Waterstof lijkt voor Rotterdam The Hague Airport een snellere optie voor de ontwikkeling van duurzaam vliegen dan een vliegtuig gevuld met zware batterijen.
22/09/23
Exclusief voor leden
Beschikbaar inkomen stijgt
Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens was in het tweede kwartaal van dit jaar 1,4 procent hoger dan een jaar eerder. Dat lijkt een goed signaal voor de vrijetijdseconomie. Daarmee hebben gezinnen genoeg in de huishoudbeurs om te besteden aan toerisme en recreatie.
21/09/23
Aantrekkelijk rivierpark Tweestromenland door niet baggeren
Het is voor recreatie een aantrekkelijke optie. Stop met het baggeren en laat de natuur meer het werk doen en daarmee ontstaat de basis voor een recreatief aantrekkelijk rivierpark. Het ontwerp voor de Nieuwe Waterweg ontving hiervoor de Eo Wijersprijs. Dit ontwerp kan leiden tot een nationale verandering.
21/09/23
Exclusief voor leden
Zorgen om lager sportgedrag tijdens Nationale Sportweek
Meestal is de Nationale Sportweek het feest voor gemeenten om de sportinitiatieven te vieren maar nu zijn er zorgen over de terugval in het sportgedrag van de Nederlanders. Het lijkt een lastig te keren trend.
21/09/23
Exclusief voor leden
Kloosterveste investeert 1 miljoen euro in hotel De Zon
Het voormalige hotel De Zon in het kleine Friese dorp Oosterwolde wordt in oude luister hersteld en krijgt binnenkort zijn oude functie terug.
21/09/23
Wat te doen bij een Microsoft audit?
Hoe dit precies in z’n werk gaat en wat je moet doen op het moment dat je een brief of mail hebt ontvangen, vertellen we je stap voor stap.
20/09/23
Nieuwe entree en bewegwijzering voor Park Vliegbasis Soesterberg
De wandelroutes en fietspaden op Park Vliegbasis Soesterberg hebben deze week een duidelijke bewegwijzering gekregen. Bovendien heeft het park aan de noordzijde een nieuwe toegang.
20/09/23
Bezoekerscentrum Binnenhof Renovatie open in november
Viel het je gisteren ook op dat de Prinsjesdag rijtoer niet op het Binnenhof kwam? Dat plein is veranderd in een grote bouwput. Voor bezoekers wordt die historische locatie in november veel duidelijker met de opening van het ‘Informatiecentrum Binnenhof Renovatie’.

||| Agenda |||

25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 heeft als thema ruimte en wordt op maandag 25 september 2023 gehouden in d...
27/09/23 t/m 28-09-23
27/09/23 t/m 28-09-23: Vakbeurs Openbare Ruimte 2023
Openbare ruimte is urgenter dan ooit. Duurzaamheid, biodiversiteit, natuurinclusiviteit, circu...
28/09/23
28/09/23 t/m 28-09-23: Unesco Werelderfgoed & Klimaat
Ook wel eens gedroomd van zwemmen met schildpadden op de Galápagoseilanden? Of van een tripje naar...
04/10/23
04/10/23 t/m 04-10-23: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert HISWA-RECRON samen met NKC, KCI, BOVAG, KCJ en de ANWB het Du...
12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...