Geplaatst op: 27-10-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Internationale erkenning voor campagnes MarketingOost

Internationale erkenning voor campagnes MarketingOost
De opmerkelijke koe-reclame van MarketingOost heeft internationaal de aandacht getrokken. Liesje22 is genomineerd voor een prestigieuze internationale prijs. De campagne werd ontwikkeld tijdens de eerste coronagolf toen reizen ontraden werd. In plaats van influencers door Overijssel op reis te sturen mocht Liesje22 van stal. Het toeval hielp Overijssel ook een handje. De familie flamingo die in Zwolle neerstreek werd door MarketingOost in de spotlights gezet en dat bleef in Europese internetkringen niet onopgemerkt.

‘Cowfluencer’ Liesje22 en de Familie Flamingo maken kans op de prestigieuze Lovie Awards. Dat zijn onderscheidingen voor ‘het beste van het Europese internet’. MarketingOost zette de koe en de roze vogels dit voorjaar in tijdens campagnes, ontwikkeld in samenwerking met Lemon Scented Tea. Ze brachten de schoonheid van Overijssel geheel coronaproof bij een groot publiek onder de aandacht.

Liesje22 bijna 1,5 miljoen keer bekeken

Normaal gesproken zet MarketingOost vaak bekende influencers in die vertellen over hun liefde voor de provincie. In de periode dat iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven, was dat niet mogelijk. Toen werd Liesje22 letterlijk van stal gehaald. Zij reisde de regio Twente door en de foto’s op social media trokken wereldwijd de aandacht. Beelden van de fotogenieke koe zijn bijna 1,5 miljoen keer bekeken. Een landelijke radiozender interviewde boer Jos Knoef, waar Liesje22 op stal staat. Ook haalde de koe veel kranten en websites.



Flamingo’s om mensen op te vrolijken

In hetzelfde coronavoorjaar sprong MarketingOost in op vier flamingo’s die bij Zwolle neerstreken in de IJssel. De niet-alledaagse gasten pasten uitstekend bij de campagne Overijssel. Overheerlijk On-Nederlands. Daarin laat MarketingOost zien hoe bijzonder Overijssel is. "Ons gebied heeft een eigen cultuur, waardoor een bezoek voelt als een buitenlandse vakantie. Daarin past het verhaal van de flamingo’s perfect. Wij ontwikkelden daarom Instagram verhaaltjes over de Familie Flamingo waarmee we mensen wilden opvrolijken”, vertelt Alice Voorhorst, Manager Branding van MarketingOost.



Voorhorst is blij dat beide opvallende campagnes ook over de grens in de smaak vallen. "Op deze manier komt Overijssel nog een keer extra in beeld. Bovendien is het een mooie erkenning voor ons werk. Wij hebben een campagne bedacht die past binnen de huidige tijdsgeest. Natuurlijk zijn we heel trots op deze nominaties.”

Kans op twee awards

Beide campagnes, die zijn gemaakt in samenwerking met Lemon Scented Tea, maken twee keer kans op een Lovie Award. Dat is het Europese zusje van de bekende Webby Awards. Liesje22 is genomineerd in de categorie "Viral Advertising” en de Familie Flamingo in de catageorie "Best Use of Stories”. Zowel voor de juryprijs als voor de publieksprijs komen Liesje22 en Familie Flamingo in aanmerking. De publieksprijs gaat naar de inzending met de meeste stemmen. Wie de Overijsselse reclamedieren wil steunen, kan stemmen tot en met donderdag 29 oktober.

Liesje22:  Stem hier

Familie Flamingo: Stem hier
Topics:Marketing
Trefwoorden: dmo's, markting, campagnes, Overijssel, corona, crisis

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...