Geplaatst op: 20-10-2020
Auteur: Marc Gerlings

Combinatie virtuele rondleidingen en winactie voor attractieparken

Slimme marketing van Tiqets voor Halloween

Combinatie virtuele rondleidingen en winactie voor attractieparken
Campagnemateriaal voor de Halloween activiteiten van Tiqets.
Halloween liefhebbers zullen smullen van de Festival of Fright actie die het Nederlandse kaartjesbedrijf Tiqets uitrolt. Op vrijdag 30 oktober worden gratis virtuele Engelstalige rondleidingen georganiseerd door het kasteel van Bran (Dracula) in Roemenië, Warwick’s Haunted Castle in Engeland en Madame Tussauds Berlijn in Duitsland. Daarnaast maakt men kans op het winnen van een entreekaart voor een van de ruim 40 attractieparken die Halloween activiteiten organiseren, waaronder attractiepark Toverland en The Amsterdam Dungeon in Nederland, Bobbejaanland in België of Disneyland Parijs in Frankrijk. 

Bran kasteel

Graaf Dracula werd onsterfelijk gemaakt door het boek Dracula (1897) van de Ierse schrijver Bram Stoker en de Britse acteur Christopher Lee in de film "Horror of Dracula”. Mythe wil dat Stoker het imposante Bran kasteel in Transsylvanië in zijn boek gebruikt als woonplaats van Dracula. Hoe het ook zij, de burcht wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. En vrijdagavond 30 oktober kun je in de veilige omgeving van je eigen thuis om 19.00 uur een huiveringwekkende en spannende rondleiding door de kamers en kelders van het kasteel beleven, waaronder een aantal die ook tijdens begeleide rondleidingen getoond worden. 

Warwick Castle

Tussen 24 oktober en 1 november verandert Warwick Castle in Engeland in een heuse Halloween vesting met geesten, griezels, spookverhalen, enge doolhoven. Op vrijdagmiddag 30 oktober begint om 18.00 uur Monster Mess, een leuke online live show voor het hele gezin waarin Richard the Wizard een professor door middel van allerlei grappige experimenten tracht een levend wezen te scheppen.

Samenwerking met keten Madame Tussauds

Met vestigingen in onder meer Amerika, China, Engeland, Nederland en Duitsland is het wassenbeeldenmuseum Madam Tussauds inmiddels een geliefde attractie geworden voor veel stedentrippers. Wist je overigens dat de musea vernoemd zijn naar de in 1761 geboren Française Marie Tussaud die reeds in 1777 haar eerste wassen beeld maakte van Voltaire. Speel op vrijdag 30 oktober om 18.00 uur vanaf de bank thuis mee met het oplossen van een moordmysterie in Madame Tussauds Berlijn.Winactie voor een voucher in attractieparken

Trick or treat… dat laatste doet Tiqets met de Halloween winactie waarmee je kans maakt op 2 entreekaarten naar een van de ruim 40 attractieparken in Europa en Amerika die Halloween acties organiseren. Omdat veel landen momenteel niet toegankelijk zijn, ontvangen de winnaars een voucher die op een later moment gebruikt kan worden. De attracties Toverland en The Amsterdam Dungeon alsmede zeven attracties in Italië – waaronder  Gardaland, Magicland en Movieland Park - zijn voor Nederlanders momenteel wel toegankelijk. Meedoen kan via deze link.

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur en dagattracties toegankelijker te maken voor consumenten. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod nu ruim 220 locaties. Het aantal werknemers bedraagt ruim 220. In het komende nummer van vakblad R&T een ruim interview met een van de oprichters Luuc Elzinga.

Aanmelden voor de virtuele rondleidingen en meedoen aan de prijsvraag actie via deze link 
Trefwoorden: Tiqets, rondleiding, virtueel, attractie, Halloween, gastvrijheid, marketing

||| Blogs |||

30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/11/20
Digitaal werkbezoek koning bij Blijdorp
Het bezoek stond in het teken van de grote gevolgen van de corona-uitbraak voor onderzoeks- en fokprogramma’s. Diverse programma’s zijn sinds de uitbraak afgeschaald of (tijdelijk) stopgezet.
23/11/20
Plannen voor Van Gogh Homeland Expercience met zeven torens
Noord-Brabant wil met een netwerk van zeven torens verspreid over het Van Gogh Nationaal Park aan het Brabantse leisureaanbod een derde grote publiekstrekker toevoegen.
23/11/20
Commissie kiest vijf Nationale Parken Nieuwe Stijl
Vijf gebieden in Nederland worden voorgedragen voor Nationaal Park Nieuwe Stijl. Dat schrijft een commissie onder voorzitterschap van of. mr. Pieter van Vollenhoven in haar advies. Deze gebieden hebben internationaal unieke natuur-, landschaps- én cultureel erfgoedwaarden.
23/11/20
Nederlanders willen minder luchtvaart en zelf ook minder vliegen
Hoe kijken Nederlanders tegen de luchtvaart aan na de coronapandemie. Groei of juist krimp? Wat vinden ze van een vliegtax? En passen ze hun eigen gedrag aan? Motivaction onderzoek het en komt met antwoorden.
23/11/20
En hoe doet het toerisme het bij onze zuiderburen?
Hoe heeft toeristisch Nederland het ten opzichte van Vlaanderen gedaan? Die vraag pakken we op met data van het Nederlandse CBS en Toerisme Vlaanderen.
23/11/20
Hiswa te Water vangt bot bij verzekeraar
Verzekeraars NN en Vivat hoeven de organisator van de Hiswa te Water geen vergoeding te betalen voor het afgelasten van de editie 2020 van de watersportbeurs. Dat bijkt uit een gerechtelijke uitspraak.
23/11/20
Multatuli Studentenprijs voortrekkershutten zonder drempels
BUas-studente Nienke Steenbergen heeft met haar scriptie ‘Trekkershutten zonder drempels de Multatuli Studentenprijs 2020 gewonnen.
23/11/20
Actieagenda Trein en Luchtvaart
NS, ProRail, Schiphol en KLM hebben samen met IenW een Actieagenda Trein en Luchtvaart opgesteld. Met die agenda in de hand willen deze partijen de internationale trein op zes bestemmingen aantrekkelijker maken.