Geplaatst op: 20-10-2020
Auteur: Marc Gerlings

Combinatie virtuele rondleidingen en winactie voor attractieparken

Slimme marketing van Tiqets voor Halloween

Combinatie virtuele rondleidingen en winactie voor attractieparken
Campagnemateriaal voor de Halloween activiteiten van Tiqets.
Halloween liefhebbers zullen smullen van de Festival of Fright actie die het Nederlandse kaartjesbedrijf Tiqets uitrolt. Op vrijdag 30 oktober worden gratis virtuele Engelstalige rondleidingen georganiseerd door het kasteel van Bran (Dracula) in Roemenië, Warwick’s Haunted Castle in Engeland en Madame Tussauds Berlijn in Duitsland. Daarnaast maakt men kans op het winnen van een entreekaart voor een van de ruim 40 attractieparken die Halloween activiteiten organiseren, waaronder attractiepark Toverland en The Amsterdam Dungeon in Nederland, Bobbejaanland in België of Disneyland Parijs in Frankrijk. 

Bran kasteel

Graaf Dracula werd onsterfelijk gemaakt door het boek Dracula (1897) van de Ierse schrijver Bram Stoker en de Britse acteur Christopher Lee in de film "Horror of Dracula”. Mythe wil dat Stoker het imposante Bran kasteel in Transsylvanië in zijn boek gebruikt als woonplaats van Dracula. Hoe het ook zij, de burcht wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. En vrijdagavond 30 oktober kun je in de veilige omgeving van je eigen thuis om 19.00 uur een huiveringwekkende en spannende rondleiding door de kamers en kelders van het kasteel beleven, waaronder een aantal die ook tijdens begeleide rondleidingen getoond worden. 

Warwick Castle

Tussen 24 oktober en 1 november verandert Warwick Castle in Engeland in een heuse Halloween vesting met geesten, griezels, spookverhalen, enge doolhoven. Op vrijdagmiddag 30 oktober begint om 18.00 uur Monster Mess, een leuke online live show voor het hele gezin waarin Richard the Wizard een professor door middel van allerlei grappige experimenten tracht een levend wezen te scheppen.

Samenwerking met keten Madame Tussauds

Met vestigingen in onder meer Amerika, China, Engeland, Nederland en Duitsland is het wassenbeeldenmuseum Madam Tussauds inmiddels een geliefde attractie geworden voor veel stedentrippers. Wist je overigens dat de musea vernoemd zijn naar de in 1761 geboren Française Marie Tussaud die reeds in 1777 haar eerste wassen beeld maakte van Voltaire. Speel op vrijdag 30 oktober om 18.00 uur vanaf de bank thuis mee met het oplossen van een moordmysterie in Madame Tussauds Berlijn.Winactie voor een voucher in attractieparken

Trick or treat… dat laatste doet Tiqets met de Halloween winactie waarmee je kans maakt op 2 entreekaarten naar een van de ruim 40 attractieparken in Europa en Amerika die Halloween acties organiseren. Omdat veel landen momenteel niet toegankelijk zijn, ontvangen de winnaars een voucher die op een later moment gebruikt kan worden. De attracties Toverland en The Amsterdam Dungeon alsmede zeven attracties in Italië – waaronder  Gardaland, Magicland en Movieland Park - zijn voor Nederlanders momenteel wel toegankelijk. Meedoen kan via deze link.

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur en dagattracties toegankelijker te maken voor consumenten. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod nu ruim 220 locaties. Het aantal werknemers bedraagt ruim 220. In het komende nummer van vakblad R&T een ruim interview met een van de oprichters Luuc Elzinga.

Aanmelden voor de virtuele rondleidingen en meedoen aan de prijsvraag actie via deze link 
Trefwoorden: Tiqets, rondleiding, virtueel, attractie, Halloween, gastvrijheid, marketing

||| Blogs |||

30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/11/20
Exclusief voor leden
Wenteltoren geeft prachtig uitzicht over Waddenzee en achterland
De nieuwe 25 meter hoge uitkijktoren 'Marsktårnet' is ontworpen door het wereldberoemde Deense arch...
25/11/20
Blijf investeren in kwaliteit routenetwerken
De kwaliteit van de Overijsselse routenetwerken moet gelijk op lopen met de toenemende populariteit ...
25/11/20
Trendzz For You biedt totaaloplossing voor souvenirs aan Landal GreenParks
Trendzz For You verzorgt vanaf 1 januari 2021 de souvenirs, gift-artikelen en ansichtkaarten bij Lan...
25/11/20
ACM publiceert vuistregels voor online platformen
De platformeconomie groeit. Consumenten kopen en handelaren verkopen steeds meer via online platform...
25/11/20
Exclusief voor leden
Eigen vakantiepark voor Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard gaat in de regio een eigen vakantiepark realiseren. Directe aanleiding is de vraag van consumenten naar overnachtingsmogelijkheden in de regio. En die zijn schaars in de Alblasserwaard….
25/11/20
KLM heeft met Elbers weer stem in IATA
Pieter Elbers, president-directeur van KLM, is weer benoemd als lid van de Board of Governors tijdens de Annual General Meeting (AGM) van de International Air Transport Association (IATA) op 24 november 2020.
25/11/20
KHN vraagt om eenduidige uitspraken Kabinet
KHN is van mening dat deze uitspraak zorgt voor veel vragen en onrust in de sector omdat de eenduidigheid in het kabinetsbeleid ver te zoeken is, de reserves op zijn en er opnieuw geen perspectief wordt geboden.
24/11/20
Landelijk DMO netwerk breidt uit met Merk Fryslân
Merk Fryslân wordt partner van Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Daarmee treedt de regiomarketing- en managementorganisatie voor de provincie Friesland toe tot het landelijke DMO netwerk om samen te werken aan de versterking van het vakgebied destinatiemanagement en de verdere ontwikkeling van de rol van DMO’s bij bestemmingsontwikkeling.