Geplaatst op: 07-10-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Welke B&B's zijn de beste van Nederland?

Welke B&B's zijn de beste van Nederland?
De nominaties voor de verkiezing van ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2020’ zijn bekend. Drie B&B’s uit Gelderland en Utrecht maken kans op deze eretitel. Op woensdag 28 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt door Stichting Bed & Breakfast Nederland, uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. 

De genomineerde B&B’s zijn: ‘B&B de Heegh’ in Didam, ‘Inn The Woods’ in Overberg en ‘SonneVallei op de Veluwe’ in Harderwijk. De drie gegadigden behaalden een topscore in de categorie 5 tulpen, het hoogste segment binnen het classificatiesysteem voor B&B’s. Voor de verkiezing tellen ook de gastenbeoordelingen mee op Bedandbreakfast.nl.

Gasten waarderen natuurlijke ligging

 "Naast de luxe uitstraling, privéfaciliteiten en uitmuntende service, is de natuurlijke ligging de grote overeenkomst tussen de genomineerde B&B’s met 5 tulpen”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. "Het is goed merkbaar dat gasten dit soort kleinschalige accommodaties in tijden van corona extra waarderen. Dit zien we ook terug bij de genomineerde B&B’s in de andere categorieën.” 

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie categoriseert B&B’s aan de hand van roze tulpen. Het aantal tulpen geeft per B&B de mate van comfort en luxe aan. De titel 'Beste B&B van Nederland 2020' gaat naar een B&B uit de categorie 5 tulpen, maar ook in de categorieën 2 tot en met 4 tulpen worden er winnaars uitgeroepen. Het aantal eenvoudige B&B’s met gedeeld sanitair is dalende, waardoor er dit jaar onvoldoende deelnemers zijn in de categorie 1 tulp.

Totaaloverzicht genomineerde B&B's

5 Tulpen: B&B de Heegh in Didam (Gelderland), Inn The Woods in Overberg (Utrecht) en SonneVallei op de Veluwe in Harderwijk (Gelderland).
4 Tulpen: DreamZzz in Kaatsheuvel (Noord-Brabant), Bed & Breakfast Koning te Rijk in Eibergen (Gelderland) en De Pieper Horizon in Genemuiden (Overijssel).
3 Tulpen: Landgoed Driebelterveld in Markelo (Gelderland), Pure Passie Bed & Breakfast in Heijningen (Noord-Brabant) en Guesthouse Viva La Vida in Maastricht (Limburg).
2 Tulpen: De Zilverberg in Keijenborg (Gelderland), Hotel California in Wichmond (Gelderland) en B&B De Wijdauw in Eede (Zeeland).

Verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’

De ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ wordt jaarlijks georganiseerd onder B&B’s die deelnemen aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De nominaties worden vastgesteld aan de hand van een objectieve normenlijst met daaraan gekoppeld een scorelijst. Daarnaast tellen de reviewcijfers mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid die de B&B’s bieden.

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland is initiatiefnemer en beheerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De deelnemende accommodaties van dit classificatiesysteem worden periodiek bezocht door een mystery guest, beoordeeld aan de hand van een normenlijst en ingedeeld in een klasse. De mate van comfort en luxe wordt weergegeven met 1 tot 5 tulpen. Alle geclassificeerde B&B’s zijn te vinden op Bedandbreakfastclassificatie.nl.

Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, b&b, kwaliteit, prijzen, awards, gastwaardering

||| Blogs |||

29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/03/21
Proefvakanties naar het buitenland en terrassen open
Nu de vaccinaties op stoom raken, komen ook de wensen om versoepelingen weer in grote kracht terug. Zeker vanuit getroffen sectoren. Horecaondernemers voeren actie om in iedere geval de terrassen weer te openen en daar vinden ze een gewillig oor bij de meerderheid van de Nederlanders. En goed voorbeeld doet volgen want ook de reisbranche wil net als de evenementenbranche fieldlabs organiseren voor vakanties naar het buitenland.
03/03/21
Exclusief voor leden
Gedeeltelijke kwijtschelding huur panden gemeente Rotterdam
Omdat de coronapandemie en de strenge coronamaatregelen voortduren, heeft het College besloten de verschuldigde huur van gemeentelijk vastgoed gedeeltelijk kwijt te schelden. Met een concrete regeling kan een huurder van gemeentelijk vastgoed per 1 april kwijtschelding aanvragen over de huurachterstand van het afgelopen jaar. Voorwaarde is dat de huurder door de coronacrisis geen of substantieel minder inkomsten heeft.
02/03/21
 Horecamedewerkers veel meer besmet
Een forse tegenvaller voor de horeca. Juist op de dag dat ze actievoeren voor het openen van de terrassen komt de GGD West-Brabant met verontrustend nieuws.
01/03/21
Ongekende krimp voor de horeca
Vorig jaar kromp de omzet van de horeca met 34% procent ten opzichte van 2019. Een ongekende krimp die het CBS niet eerder registreerde.
26/02/21
Hoe hebben de Nederlandse logiesaccommodaties in 2020 gepresteerd?
Nederlandse logiesaccommodaties hebben vorig jaar 30% minder overnachtingen van gasten geregistreerd, het aantal gasten daalde met 40% harder omdat Nederlandse gasten langer bleven. Voor groepsaccommodaties en hotels was 2020 een extreem slecht jaar. Kampeer- en huisjesterreinen deden het met minnen nog relatief goed
25/02/21
VisitBrabant organiseert websessie met tips en tools voor komend seizoen
Op donderdag 11 maart organiseert VisitBrabant de websessie T-Tijd | Tijd voor Toerisme. In deze gratis websessie krijgen Brabantse vrijetijdsondernemers allerlei praktische tips en tools aangereikt waarmee zij direct aan de slag kunnen ter voorbereiding op het toeristische seizoen dat voor de deur staat.
24/02/21
Verhoging steun vaste lasten (TVL) lichtpuntje voor horeca
Ondernemers krijgen in het eerste en tweede kwartaal van 2021 een hogere maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL). Ook verhoogt het kabinet in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel van 200.000 euro naar 300.000 euro. Het kabinet trekt voor deze verruiming 375 miljoen euro uit. Dat schrijven minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag aan de Tweede Kamer.
23/02/21
Perceptie reputatie steden verandert door coronamaatregelen
De perceptie van sterkste reputatie van steden verandert door de invloed van een jaar lang aan coronamaatregelen. Amsterdam was altijd de favoriete stad in de ogen van de Nederlanders maar dat verandert. Utrecht neemt die koppositie over en de hoofdstad daalt zelfs twee plaatsen in een top 1 overzicht.