Geplaatst op: 23-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Paalberg is eerste koninklijke camping

Paalberg is eerste koninklijke camping
Nederland heeft een eerste koninklijke camping. De eer valt Recreatiepark de Paalberg in Ermelo te beurt. Het bedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en heeft deze week het predicaat ‘Koninklijke hofleverancier’ ontvangen. Of koning en koningin er binnenkort komen overnachten is onbekend. 

De toekenning Koninklijke hofleverancier staat alleen open voor kleine en middelgrote bedrijven die een vooraanstaande plaats in hun regio innemen en minstens 100 jaar bestaan. 

100 jaar kamperen op de Paalberg

Recreatiepark de Paalberg is bijna het oudste recreatiepark van Nederland. Het vertelt iets over de geschiedenis. De opkomst van kamperen in Nederland. Het park werd in 1920 opgericht door de nieuwe protestantse club ‘Amsterdamse Maatschappij voor Jongemannen’, kortweg AMVJ. Deze Amsterdammers hebben dit park groot gemaakt door het organiseren van vele zomerkampen op de hei met sport, spel en cultuur. In 1920 ging de eerste paal in de grond. Dit deel van de hei staat bekend als De Paalberg, het hoogste punt. 

De Paalberg maakt onderdeel uit van de VDB Recreatiegroep waar ook Strand Nulde, de Driehoek, Heidepark Veluwsch Karakter en de Voorst bij horen. De Paalberg heeft 224 standplaatsen, 8 verhuuraccommodaties en 8 camperplaatsen. 

Vitaal Vakantiepark

Burgemeester André Baars van Ermelo is trots op deze mijlpaal voor de Paalberg: "De camping is ook een mooi voorbeeld van een Vitaal Vakantiepark. Een park met een kwalitatief goed aanbod. De gemeente Ermelo is één van de gemeentes die meedoet aan het programma Vitale Vakantieparken, dat bijdraagt om de Veluwe de meest gastvrije vakantiebestemming van Nederland te maken. En daar past De Paalberg goed bij.” 

De camping kreeg ook felicitaties van de ANWB:  "De eerste camping in Nederland met het predicaat Hofleverancier! Gefeliciteerd namens heel de ANWB ! Erkenning niet alleen voor De Paalberg, maar voor de hele campingsector. Daar wordt met veel inzet en toewijding hard gewerkt aan het leveren van een topproduct waar heel Nederland trots op mag zijn” Ook directeur Visit Veluwe Herre Dijkema feliciteert het park. "Een unieke gebeurtenis voor de Veluwe, een terechte erkenning voor een bedrijf dat al zo lang gasten ontvangt en een welkome opsteker in een lastige tijd!”

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, bungalowparken

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/10/20
Derde overname van TopParken
En weer kondigt TopParken een overname op de Veluwe aan. Na eerder deze maand camping de Hertshoorn in Garderen te hebben overgenomen, wordt nu de koop van camping Berkenrode in Beekbergen aangekondigd. De camping wordt na de overname onderdeel van Recreatiepark Beekbergen, het bestaande vakantiepark van TopParken dat direct grenst aan camping Berkenrode.
23/10/20
Anderhalvemetersubsidie voor meer Friese ondernemers
Friese ondernemers hebben zo’n 200.000 euro aan subsidie van de provincie ontvangen voor maatregelen om hun bedrijf op de 1,5 metereconomie aan te passen. De provincie breidt de regeling nu uit naar meer sectoren door een uitbreiding van de lijst met SBI-codes. Er is nog 800.000 euro beschikbaar.
22/10/20
Exclusief voor leden
Actie Tulip hotelovernachting voor mantelzorgers
Iedereen kan kennissen of familieleden die actief zijn in de mantelzorg nomineren voor een gratis hotelovernachting inclusief ontbijt voor 2 personen in een van de Nederlandse hotels van de merken Golden Tulip en Tulip Inn.
21/10/20
Recreatie Vakbeurs verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021
De aankomende editie van Recreatie Vakbeurs die gepland stond op 17, 18 en 19 november 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021.
21/10/20
46% meer boekingen voor bungalowparken in herfstvakantie 2020
Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar.
21/10/20
Kosten opladen elektrische auto bij laadpaal moeten duidelijk zijn
Consumenten moeten voordat ze hun elektrische auto opladen bij een laadpaal kunnen zien wat het lade...
20/10/20
Tweede project voor EuroParcs in Oostenrijk en op shirt van Feyenoord
Voor EuroParcs is het een mooie week. De Apeldoornse vakantieparkenspecialist kondigt haar tweede vakantiepark in Oostenrijk aan en prijkt op het shirt van voetbalclub Feyenoord tijdens de Europa League wedstrijden en die van de KNVB-beker.
20/10/20
6 nieuwe accommodaties aangesloten bij Vekabo
Bij organisatie Vekabo plattelandsaccommodaties zijn in de afgelopen maanden 6 nieuwe accommodaties ...