Geplaatst op: 07-08-2020

Bij coronauitbraak in leisure wordt het bedrijf twee weken gesloten

Bij coronauitbraak in leisure wordt het bedrijf twee weken gesloten
Rutte: tweede lockdown komt er niet wel beter op de maatregelen letten.
Gisteravond bij de persconferentie van premier Rutter en minister van gezondheid De Jonge was vooral de oproep te horen om de winst die in de vorige maanden was geboekt tegen het coronavirus niet verloren te laten gaan. Voor onze sector zit er veel meer aan vast. Een horecazaak maar ook pretpark of ander leisurebedrijf wordt 2 weken gesloten na een lokale coronauitbraak.

Deze maatregel volgde na de vaststelling dat horeca voortaan de bezoekers kan registreren. De horeca kan niet de gasten verplichten om zich te registreren. Wel dringt de overheid er op aan dat registratie plaatsvindt. Eigenaren kunnen het als voorwaarde voor bezoek aan klanten voorstellen. Registratie van gasten wordt gevraagd vanaf aanstaande maandag. Mocht er een lokale uitbraak zijn dan is de straf niet mals: 2 weken dicht. Dat geldt ook voor musea en andere publieke instellingen.

Registratie gasten

Enkele horecazaken doen de registratie al. Rutte verwijst naar Duitsland waar de maatregel al geldt. Onder meer de koffieketen Doppio kreeg veel aandacht door direct na de heropening de registratie te introduceren. Het voordeel is dat er contactgegevens bekend zijn van de gasten. Hiermee kan onderzoek gedaan worden na een mogelijke coronauitbraak bij een bedrijf naar gasten en verdere verspreiding van het coronavirus.

Teststraat Schiphol

Gister werd al informatie bekend dat er een teststraat komt in Schiphol. Deze wordt geplaatst bij vluchten die terugkomen uit de risicolanden. Nieuw daarbij is dat medewerkers ook besmette passagiers nabellen of de thuisquarantaine echt plaatsvindt.

Daarmee leverde de persconferentie die vooral de waarschuwing had dat Nederlanders beter de coronamaatregelen moeten naleven, toch veel op voor de gastvrijheidseconomie.
Trefwoorden: leisure, corona, maatregelen, horeca, pretpark

||| Blogs |||

29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/09/20
Exclusief voor leden
Preston Palace groeit en zoekt medewerkers
In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert all inclusive hotel Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven.
21/09/20
Exclusief voor leden
Ondernemersorganisaties en vakbond vragen om overgangsregime naar nieuw pensioenstelsel
FNV, VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op om snel gezamenlijk een overgangsregime te ontwikkelen in verband met de komst van het nieuwe pensioenstelsel.
20/09/20
KHN verwijt kabinet symboolpolitiek
Koninklijke Horeca Nederland kwalificeert de maatregelen van het Nederlandse kabinet om in de Randstad de coronaepedemie te te dammen als symboolpolitiek. Saillant detail is dat ook KHN erkent dat er voor sommige horeca voorlopig geen toekomst is.
17/09/20
KHN: horeca sluiten na 24:00 is geen oplossing
KHN vindt dit een slecht plan en legt uit waarom.
16/09/20
Exclusief voor leden
Eenvijfde Nederlanders loopt corona op in vrijetijdssector
In hoeverre is de vrijetijdsbranche verantwoordelijk voor het oplopend aantal besmettingen? Met de epidemologische rapporten van het RIVM vanaf 1 juli analyseert de redactie van NRIT de situatie.
16/09/20
Gewerkte uren in recreatie en horeca nog steeds niet op niveau
Hoe ontwikkelde het aantal gewerkte uren tijdens de coronacrisis in horeca en recreatie?
16/09/20
Nog twee weken om de SLIM-regeling aan te vragen
Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten.
13/09/20
Horeca een van de koplopers bij NOW 2.0
UWV heeft in totaal ruim 63.000 aanvragen toegekend voor de tweede Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0).