Geplaatst op: 23-07-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Tips van vrienden zien op Terschelling Tips app

Tips van vrienden zien op Terschelling Tips app
Afbeelding van ei6 via Pixabay
De VVV Terschelling lanceerde onlangs ‘Terschelling Tips’, een app vol tips met activiteiten in de natuur op Terschelling. Bijzonder is dat gebruikers kunnen zelf ook tips toevoegen, tips van vrienden zien en vragen. De app is op het nieuwe platform GoHere ontwikkeld dat dit jaar nog in de finale stond van het beste reisidee

Natuur centraal in visitor management

De app biedt inspiratie voor toeristen en legt de nadruk op de mogelijkheden op het eiland, in plaats van de onmogelijkheden op dit moment. Naast het bieden van inspiratie is de app ook bedoeld als extra communicatiemiddel zodat er snel geschakeld kan worden als het te druk wordt op plekken of als meer spreiding wenselijk is. ‘Door middel van tips kunnen we sturing geven aan toeristenstromen en indien nodig via een pushbericht een oproep doen of waarschuwen. We willen vooral inspireren, je hoort al genoeg wat er niet mag’, zegt Michel Aaldering, directeur VVV Terschelling.

#TerschellingChallenge

Er zijn extra voorzieningen getroffen om de gasten van Terschelling goed de natuur te kunnen laten beleven. Enkele fietspaden zijn verbreed en voorzien van markeringen. Ook heeft Staatsbosbeheer 25 nieuwe picknickbanken geplaatst op verschillende plaatsen op het eiland. Via de hashtag #TerschellingChallenge worden gasten uitgedaagd om de mooiste plekken in de natuur te ontdekken. Staatsbosbeheer heeft hiervoor een selectie gemaakt van bijzondere plekken. Een mobiele hashtag komt op diverse plekken op het eiland terug om de gasten te prikkelen voor een ontdekkingstocht.   

GoHere

De app kon op korte termijn gelanceerd worden door gebruik te maken van het GoHere platform. Dit platform biedt (reis) organisaties en gemeenten de mogelijkheid snel een eigen app live te zetten met betrouwbare tips en is begin dit jaar door de ANVR uitgeroepen tot de top-3 beste reisideeën. ‘Doordat de basis van de app al ontwikkeld is, konden we snel schakelen. Dat bleek nu een uitkomst’, aldus Menno Biesiot, directeur van GoHere. De ‘Terschelling Tips App is gratis te downloaden in de Appstore of Google Play.


Link: http://app.gohere.app/share/terschelling/download/
Trefwoorden: dmo, marketing, natuur, apps, visitor management, kusttoerisme, friesland, waddeneilanden

||| Blogs |||

08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/09/20
Westfries Museum opent rijk ingerichte kunstkammer
De ruimte is ingericht naar het voorbeeld van een 17e-eeuwse ‘kunstkammer’, zoals die destijds in de huizen van de rijke kooplieden te vinden was.
25/09/20
Depot Boijmans drie dagen open
Naast 7.000 bezoekers ook een breed online programma.
25/09/20
Derde marathon op schaal gaat door in Madurodam
Het Haagse themapark Madurodam houdt op zondag 4 oktober de derde editie van haar eigen marathon speciaal voor kinderen.
25/09/20
Sterke groei online bestedingen maar niet in vrijetijdssector
De online bestedingen van Nederlandse consumenten groeiden in het tweede kwartaal van 2020 met 12% naar 6,36 miljard euro. De vrijetijdssector had part noch deel in deze groei en moest een dip incasseren
25/09/20
Beerze Bulten lanceert Avonturenpad Beerze Rangers
Deze week lanceerde Vakantiepark Beerze Bulten een nieuw avonturenpad in de bossen van Beerze genaamd Beerze Rangers.
25/09/20
Online concerten vanuit Tiny Houses Droomparken
Droomparken start met zogenaamde Tiny Concerts vanuit de Tiny Houses op vakantiepark De Zanding in Otterloo. De concerten van poprock tot klassiek repertoire, van musical tot Nederlandse luisterliedjes, van zoetgevoiced tot coloratuur worden online uitgezonden.
25/09/20
Hoe ontwikkel je een toeristisch product?
Het European Tourism Futures Institute (ETFI) organiseert samen met het Centre for the Promotion of Imports (CBI) drie gratis webinars waarin het ontwikkelen van een toeristisch product centraal staat.
24/09/20
De feiten: uitgaand reisverkeer harder getroffen inkomend toerisme
Dat het internationale reisverkeer van en naar ons land door de coronacrisis sterk geraakt is, mag geen verrassing zijn. Het CBS heeft nu ook cijfers die dat keihard staven.