Geplaatst op: 26-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Vakantiepark en festivaltentenverhuurder slaan handen ineen voor Glamp Outdoor Camp Veluwe

Vakantiepark en festivaltentenverhuurder slaan handen ineen voor Glamp Outdoor Camp Veluwe

Bungalowpark Hoenderloo opent dit weekend haar Glamp Outdoor Camp Veluwe. Op een prachtige, natuurlijke locatie naast het bungalowpark is samen met CampSolutions gebouwd aan een heel tentenkamp. Eigenaar Danny Paerl is zichtbaar trots op het resultaat als ik met hem over het kamp loop.


De aanleiding was een berichtje van de directeur van CampSolutions Wouter Leuven op Linkedin die daar melding maakte van een verloren seizoen. Zijn tenten staan normaal gesproken op de grote festivals die allemaal gecanceld zijn. Toen dacht Danny: "Ik heb nog wat grond met een recreatieve bestemming, misschien kunnen we wat moois combineren. Het begon als een ideetje met 20 tenten. Het zijn er nu 200 in 70 verschillende hofjes op 3,5 hectare natuur.”


Deze accommodaties staan normaal gesproken op Lowlands. Je huurt als gast een heel hofje met meerdere tenten af. "Kijk, we staan nu bij het bunkhouse hofje”, laat Danny zien. "Hier slapen de ouders in het bunkhouse, de kinderen in de bedstee en een leefhuis erbij.” Op het kamp zie je op een prachtige geaccidenteerd natuurlijk terrein heel veel verschillende en vooral sfeervolle accommodaties compleet met een koelkast, kookgelegenheid en supersnel internet.
Joint venture

De samenwerking tussen Bungalowpark Hoenderloo en CampSolutions is een joint venture. "We vullen elkaar heel goed aan”, vertelt Danny. "Wat zij kunnen, kunnen wij niet en wat wij kunnen, kunnen zij niet. Echt top.” In normale tijden zou deze samenwerking nooit tot stand zijn gebracht. "Nu hebben we innig contact en gaat er voor ons beiden een wereld open. Hij kent onze wereld niet en wij de festivalwereld niet. Hoe zij in no-time een decor kunnen bouwen heeft me enorm verbaasd. Maar Wouter was weer onder de indruk hoe wij zoiets in de markt kunnen zetten.”
Het zijn twee werelden die heel goed op elkaar aansluiten maar beide bedrijven staken wel hun nek uit: "In dit park investeren we een paar ton maar de boekingen lopen zo goed dat het risico bijna weg is. Ik denk dat we goed vol gaan. Dat was aan het begin wel even spannend.”


Festivalsfeer in de natuur

Glamp Outdoor Camp Veluwe is heel nadrukkelijk geen aangeharkte camping. Je zit in middenin de ongerepte natuur. Het kampeerterrein kent weinig vaste paden, de gasten moeten zelf hun weggetjes maken. Danny: "Het wordt echt een soort festivalsfeertje, maar dan zonder festival en heel veel prachtige natuur. Het gaat bijna niet meer om de accommodatie maar meer hoe het in de natuur is neergezet.” Maar dat betekent niet dat het primitief is. "We hebben overal privésanitair maar niet bij de tent. Dat hebben we centraal gemaakt. Iedereen heeft daar zijn een eigen douche en toilet.” Voor de inwendige mens komen er elke dag andere foodtrucks. "Dat hebben we allemaal uitbesteed aan lokale partijen. Het wordt hier superleuk.” Daarnaast is er een centrale dinnerspot waar de gasten veilig kunnen bbq-en.”
Nieuwe gasten

Gasten kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van het bungalowpark maar Danny denkt dat ze dat niet veel gaan doen: "Als ik zie wat hier wordt gereserveerd, denk ik niet dat deze gasten op zoek zijn naar een vakantiepark. Ik krijg hier mensen aan de telefoon die normaal in het buitenland op vakantie gaan en op zoek zijn naar iets avontuurlijks. Ze hebben bij een bungalowpark een bepaald beeld dat ze niet aanspreekt.”


Natuurlijk hebben ze ook moeten bijsturen en hebben ze de vaste aankomstdagen losgelaten. "Je kunt nu ook één nacht verblijven en dat wordt ook veel geboekt”, stelt Danny die ziet dat er vaker kort wordt geboekt. "Ze willen dit kamp echt ervaren maar het is geen vakantie die in plaats komt van de grote vakantie.”
Sky high op Instagram

Omdat het een heel nieuw concept is, laat het zich best wel lastig op het beeldscherm uitleggen. Daarom heeft Danny voor het eerste weekend een heel contingent influencers uitgenodigd. Aan hen de dankbare taak het unieke concept te ervaren en voor het voetlicht te brengen. "Als je ziet wat er nu al op Instagram gebeurt dan gaat het sky high.”


En na het Glamp Outdoor Camp Veluwe?

Danny durft ook al naar de verdere toekomst te kijken want eind oktober sluit Glamp Outdoor Camp Veluwe de deuren: "Ik sluit niet uit dat we hiermee doorgaan, niet op deze locatie maar wel op andere plekken.” Op deze locatie heeft hij hele andere plannen: "Uiteindelijk gaan we hier een heel nieuw concept ontwikkelen: Blendinn. We gaan hier hotelsuites in de natuur plaatsen. Onze ambitie is dat merk straks in en buiten Nederland terug te laten komen. Dit wordt dan het eerste conceptpark. De ondersteuning van de gasten is volledig in handen van digital guides die we hier al uittesten.”


En toch slaat na het zien van het Glamp Outdoor Camp Veluwe wel een beetje de twijfel toe: "Als je dit zo ziet, vraag ik me af of we het niet moeten laten staan. Want het hoort hier eigenlijk.” 

 

Link: https://www.glampoutdoorcamp.nl
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, Glamping, Gelderland

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/10/20
Recreatie Vakbeurs verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021
De aankomende editie van Recreatie Vakbeurs die gepland stond op 17, 18 en 19 november 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021.
21/10/20
46% meer boekingen voor bungalowparken in herfstvakantie 2020
Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar.
21/10/20
Kosten opladen elektrische auto bij laadpaal moeten duidelijk zijn
Consumenten moeten voordat ze hun elektrische auto opladen bij een laadpaal kunnen zien wat het lade...
20/10/20
Tweede project voor EuroParcs in Oostenrijk en op shirt van Feyenoord
Voor EuroParcs is het een mooie week. De Apeldoornse vakantieparkenspecialist kondigt haar tweede vakantiepark in Oostenrijk aan en prijkt op het shirt van voetbalclub Feyenoord tijdens de Europa League wedstrijden en die van de KNVB-beker.
20/10/20
6 nieuwe accommodaties aangesloten bij Vekabo
Bij organisatie Vekabo plattelandsaccommodaties zijn in de afgelopen maanden 6 nieuwe accommodaties ...
18/10/20
Tweede lockdown nekslag voor groepenmarkt
De Nederlandse watersport- en recreatiesector loopt door de tweede lockdown 158 miljoen euro aan omzet mis. Dat gevoegd bij de schade van het voorjaar van 700 miljoen euro en de totale schade loopt bijna naar een miljard euro. Vooral de groepsaccommodaties en buitensportbedrijven worden hard geraakt.
18/10/20
TopParken nieuwe eigenaar camping de Hertshoorn
Camping de Hertshoorn in Garderen wordt overgenomen door TopParken en zal begin volgend jaar verder gaan onder de naam TopParken Resort Veluwe.
16/10/20
Landal in exploitatie futuristisch vakantiepark bij Bergeijk Forest Village
In Luyksgestel, bij Bergeijk, komt een hoogwaardig vakantiepark met 340 recreatiewoningen met centrumvoorzieningen.