Geplaatst op: 15-06-2020
Auteur: Redactie
NRIT Media

10 Pop-up campings in Nederland en België - Het volledige overzicht op Jetcamp.com

10 Pop-up campings in Nederland en België - Het volledige overzicht op Jetcamp.com

Nu veel evenementen deze zomer zijn afgelast en veel mensen besluiten in eigen land te blijven, zien ondernemers kansen en openen een pop-up camping. Als je wel eens een festival of groot evenement hebt bezocht, dan herken je vast de tenten, yurts en mobile homes. Deze staan nu niet in Zandvoort voor de Formule1, op Pukkelpop, Werchter, Pinkpop of Zwarte Cross maar in schitterende bos- en/of duingebieden in Nederland en België. De nieuwe campings met unieke namen als Tijdloos (van de mensen achter ID&T), For-rest Glamp, Klamping en de Camphanen zoeken duidelijk naar lokale samenwerking. Zo worden er voor de catering vaak foodtrucks uitgenodigd en voor animatie of sport lokale kunstenaars en sportleraren. De lijst gaat van kris-kras door Nederland en België en een vakantie is vaak te combineren met een dichtbij gelegen leuke stad. Nu nog een beetje lekker weer en  we zijn klaar voor een heerlijke staycation: een vakantie in eigen land.


Nijmegen - Camping de Wereld

We beginnen in de Overasseltse en Hatertse Vennen net ten zuiden van Nijmegen. Op het Scoutingkampeerterrein St. Walrick in Overasselt staat deze zomer Camping de Wereld. De (familie)camping is lekker weids opgezet met circa 50 ingerichte tipi’s en yurts. Elke tent heeft privé sanitair (eigen toilet- en douche). Elke week wordt er een foodtruck uitgenodigd, die een lekkere daghap zal verzorgen. Restaurant St. Walrick verzorgt take-away maaltijden en een kampeerwinkel verkoopt lekkers van de plaatselijke bakker en slager. De camping is open van 4 juli t/m 4 september.

Hoenderloo - Glamp Outdoor Camp Veluwe

Kamperen bij Glamp Outdoor Camp Veluwe betekent verblijven op een luxe glamping. Voor de kinderen zijn er activiteiten en top speelvoorzieningen. Het nabije restaurant heeft take-away maaltijden, WiFi is gratis en beschikbaar in elke tent, heerlijke opgemaakte bedden en luxe privé sanitair met heerlijke douches. Kortweg een fenomenale plek midden in de natuur. De camping is open van 3 juli t/m 31 oktober.

Schoorl - Laguna Beach (De Jongens uit Schoorl)

Laguna Beach is een pop-up surfdorp met goed verzorgde glamping tenten. Vanaf de achteruitgang van het park loop je zo het uitgestrekte duingebied van Schoorl in en loop je in 10min naar het strand of het Laguna Beach paviljoen. De camping verhuurt 3-6p Family Bell & Mongoolse Yurt glamping tenten. Op loopafstand van het strand met eigen "Basecamp" waar je lekker kunt surfen, zwemmen, kiten, suppen op het strandmeer (lagune). Het camp is geopend van 3 juli t/m 23 augustus .

ERM - Tijdloos (by ID&T)

Tijdloos is een nieuwe pop-up camping van ID&T. Een nieuw concept waar festival-overgaat-in-camping en chillen net zo belangrijk is als zwemmen of fietsen. Tijdloos is voor alle leeftijden, zowel voor families als vrienden die samen op pad willen. Aan het Ermerstrand net ten zuiden van Emmen worden op grote grasvelden tussen de bossen hippe tenten neergezet. Er speciale 100m2 staanplaatsen beschikbaar voor als je met vrienden gaat en er is een uitgebreid programma met activiteiten voor body, mind en soul. De camping is open van 10 juli t/m 17 augustus.

Eibergen - For-rest Glamp

Pop-up glamping For-rest in Eibergen is ontstaan uit liefde en een puur staaltje Achterhoekse ondernemersgeest. Het is een perfecte ontzorg- en slowdown locatie midden in de Achterhoekse natuur. Luieren in een hangmat, aanschuiven bij de BBQ, yoga of bootcamp in het weiland of op pad met een electro-brommer...just relax. Buiten de For-rest Family weken (24 july - 7 augustus) is de pop-up camping voor vakantievierders zonder kinderen. For-rest Glamp Eibergen is open van 12 juni tot en met 1 november 2020.

Drouwenerveen - Camping Wildevier

Pop-up camping de Wildevier is een "productie" van een drietal creatievelingen uit de festival- en evenementenbranche. De link met theater en decors is op Wildevier dan ook nooit ver weg. De Drentse boscamping is voor mensen die op zoek zijn naar een portie gezelligheid in een mooie natuurlijke omgeving. Denk niet aan luxe, maar basic voorzieningen, met een paar goede extra's. Laat je dus verrassen met muziek rond een kampvuur, vers brood voor je tent of een boek uit de kleine maar leuke selectie literatuur. Camping Wildevier gaat 3 juli open en het eerste weekend zit al vol!

Ewijk - De Camphanen

Een reizende camping, zo noemen de initiatiefnemers van De Camphanen hun collectie van 25 vintage bussen die deze zomer neerstrijkt aan recreatieplas Groene Heuvels in Ewijk. Op het terrein waar nomaliter ook het Down The Rabbit Hole festival plaatsvindt staan van 18 juli tot 26 september oude campers, stadsbussen, een oude brandweerauto en vintage caravans. Ontmoet nieuwe mensen, bij het kampvuur, in de natuur, met avontuur en in een unieke camper van je dromen. Dat is allemaal waar het om draait bij de Camphanen. Tussen de voertuigen zijn gezellige zitjes, er zijn sanitaire voorzieningen en voor overdag en 's avonds is er een programma met activiteiten. ok aan de avontuurbeleving is gedacht. De pop-up camping is perfect voor families met kinderen. Zijn de kids naar bed dan voetjes van de vloer met een silent disco.

Beervelde (Gent) - Park van Beervelde Glamping

Vlakbij Gent en Lokeren ligt Park van Beervelde, onze eerste pop-up camping in België. Deze zomer kun je in het kasteelpark terecht voor een heuse glamping vakantie. Het park zet samen met "de Feestarchitect" en "Tortiga" een aantal Tortiga cabins neer in het park. Op de pop-up camping kun je gebruik maken van de faciliteiten van het park, bijvoorbeeld met een diner of lunch in het historisch Koetshuis van het Park.

Bonheiden - Pop-up Glamping de Dobbelhuizen

Slapen in een van de twee safari-daktenten, wakker worden bij de geur van een lekkere Nespresso. Mijmeren over het kampvuur en de bbq van de gisteravond. Logeren op het platteland van Bonheiden is terecht uniek. Bij aankomst staat alles klaar en kun je een weekend, midweek of langer genieten van eenvoud-met-een-beetje-luxe aan de rand van de weide. Eén 2p. daktent staat 2m boven de grond op een platform dat via een trapje te bereiken is. Daktent twee staat op een bagagewagen waarin evt een 3e persoon kan slapen met ernaast een grote relaxtent. Helaas niet geschikt voor kinderen! Voor shoppen en/of een cultureel uitstapje zijn Mechelen (10min), Leuven (20min) en Brussel (30min) elk dichtbij.

Koekelare - Klamping Glamping by Klare

Klamping - Glamping by Klare is wat je met recht een pop-up camping mag noemen, maar dan wel een mini pop-up. Klare Naert uit Zerkegem verhuurt namelijk tenten voor in je achtertuin, op een camping, bij een jachthaven, op een landje of bij vrienden. En niet alleen verhuur, de tenten worden tip-top ingericht met opgemaakte bedden, sfeervolle verlichting, een vuurschaal, kussens en een zogenaamde low-diner tafel. Maak je dus maar op voor een heerlijke staycation deze zomer. Heb je zelf geen plek, dan heeft Klamping aan de voet van de Koekelareberg mooie spots op een boerderij met eigen schapen. De tenten worden uitgerust met een kleine bbq, dubbel gasfornuis, keukengerei en servies. Je kunt ook een "funpakket" bijhuren met daarin o.a. petanque, beachtennis en reuze mikado. De tenten zijn standaard voor twee personen, extra bedden zijn bij te huren.

Link: https://www.jetcamp.com/nl/blog/pop-up-camping/
Trefwoorden: Pop-up camping, glamping, staycation

||| Blogs |||

28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/09/20
Europa wil wel belasting heffen op kerosine
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie wil dat Europa vergaande maatregelen neemt om het klimaat te beschermen.
16/09/20
Exclusief voor leden
Eenvijfde Nederlanders loopt corona op in vrijetijdssector
In hoeverre is de vrijetijdsbranche verantwoordelijk voor het oplopend aantal besmettingen? Met de epidemologische rapporten van het RIVM vanaf 1 juli analyseert de redactie van NRIT de situatie.
15/09/20
Drama voor vakantiemarkt in tweede kwartaal
In het tweede kwartaal van 2020 hebben Nederlanders 65% minder vakanties gemaakt dan in hetzelfde kwartaal van 2019. Het aantal buitenlandse vakanties stortte vrijwel geheel in. Binnenlandse vakanties zaten ook diep in de min maar veel minder en wisten zich in juni deels weer te herstellen.
14/09/20
Snel extra gasten nodig voor zeilvloot
Uit circa 400 authentieke schepen bestaat de Hollandsche Zeilvloot. Deze zijn niet alleen van cultuu...
10/09/20
Exclusief voor leden
Trend: boten tekort in zomer 2020
De vraag bij verhuurplatform Barqo naar binnenlandse vaarvakanties was dusdanig groot dat 60% van de aanvragen niet geplaatst konden worden vanwege een tekort aan beschikbare boten.
09/09/20
70% minder medische hulpvragen van reizigers zomer 2020
Door COVID-19 en de onzekere reisadviezen kozen meer mensen voor een vakantie in eigen land in plaat...
09/09/20
Exclusief voor leden
Comet compact en toch ruim
De Comet is compact, maar door de slimme indeling hebben gasten alle ruimte die ze wensen.
09/09/20
Gastvrij Nederland doet beroep op Tweede Kamer voor betere steunmaatregelen sector
Deze morgen debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Mona Keijzer van EZK over toerisme. Gastvrij Nederland heeft bij de commissieleden een wensenlijstje neergelegd. Kern is dat zij voor de sterk getroffen sector maatwerk binnen de generieke steunpakketten wil.