Geplaatst op: 08-06-2020
Auteur: redactie
NRIT Media

Roompot kan jaarlijks 20.000 maaltijden redden dankzij nieuwe samenwerking met Too Good To Go

Ook rum 40.000 kg CO2 minder

Roompot kan jaarlijks 20.000 maaltijden redden dankzij nieuwe samenwerking met Too Good To Go
  • 19 Roompot vakantieparken bieden vanaf nu dagelijkse overschotten in Too Good To Go-app aan
  • ‘Magic Boxen’ worden gevuld met een gevarieerd aanbod groente, fruit, zuivel, vlees, tapas, chips, borrelhapjes en/of broodproducten
  • Duurzaam, lekker en voordelig 

Roompot gaat actief de strijd aan tegen voedselverspilling. Na een zorgvuldige opvolging van zijn voorraad biedt Roompot voortaan zijn onverkochte groente, fruit, zuivel, vlees, tapas, chips, borrelhapjes en/of broodproducten aan via de app Too Good To Go. Op jaarbasis verwacht Roompot hiermee 20.000 maaltijden te kunnen redden.


Zorgvuldig voorraadbeheer

Roompot biedt een gevarieerd aanbod producten in de supermarkten en horeca, waarvan heel wat etens- en verswaren met een houdbaarheidsdatum (TGT en THT). In de strijd tegen voedselspilling werkte Roompot de afgelopen jaren al hard aan een zorgvuldige opvolging van zijn voorraden. Op die manier heeft de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland altijd voldoende etenswaren op voorraad om aan de vraag van zijn gasten te kunnen voldoen, zonder met grote voedseloverschotten te zitten.


Etenswaren redden

Ondanks het verbeterde voorraadbeheer hebben de supermarkten van de Roompot parken en resorts – net als alle supermarkten – altijd producten in de winkel en/of horeca die verloren dreigen te gaan omdat de houdbaarheidsdatum zal vervallen. Wanneer die hun TGT (te gebruiken tot) of THT (ten minste houdbaar tot) datum bijna hebben bereikt, moeten die producten snel de winkel of horeca uit.

Roompot en zijn personeel vindt het zonde dat de producten verloren gaan en wil die producten van de vuilnisbak redden. Het gaat hiervoor een samenwerking aan met Too Good To Go de bekende app waarmee samen tegen voedselverspilling wordt gestreden.


Een echte verrassing

Wat in beide boxen zit, is elke dag een leuke en aangename verrassing. Wel weet de consument dat de producten tegen de datum aan zitten en ze daarom met korting aangeboden krijgt.

Het principe van beide boxen is eenvoudig voor de Too Good To Go appgebruikers, zoals parkgasten en omwonenden, net als voor het personeel van Roompot. Dagelijks kan Roompot een of meerdere virtuele boxen via de app aanbieden. Wie een Magic Box online koopt, krijgt hiervoor groente, fruit, zuivel, vlees, tapas, chips en/of borrelhapjes ter waarde van €14,99 voor slechts €4,99. Lekkere broodproducten, zoals brood, croissants en/of appelflappen, t.w.v. €8,99 komen in een virtuele Brood Box voor €2,99.


Gasten nemen bij voorkeur eigen tassen mee

In de strijd tegen plastic voor eenmalig gebruik weerde Roompot al heel wat plastic uit zijn parken. Zo ook de wegwerpzakjes in de supermarkten. Too Good To Go en Roompot vragen daarom aan de appgebruikers om een eigen tas of doos naar de winkel mee te nemen en op die manier mee te strijden tegen het onnodige gebruik van extra verpakking en plastic.

 

19 parken vandaag vroeger dan gepland aan de slag

Om de start op 19 parken zo goed mogelijk voor te bereiden, testten Too Good To Go en Roompot de samenwerking de voorbije weken op het Limburgs park Weerterbergen. Omdat 95% van alle gebruikers zo positief was over de boxen en hun inhoud, en dat het personeel minstens even enthousiast was, besloten Too Good To Go en Roompot om de test vervroegd te stoppen en de samenwerking versneld op alle eigen Roompot parken te starten. Vanaf maandag 8 juni zullen de parken een of meerdere Magic en/of Brood Boxen dagelijks aanbieden, wanneer eten verloren dreigt te gaan.

In een volgende fase hoopt Roompot ook de partnerparken te overtuigen mee te stappen in de samenwerking met Too Good To Go. Roompot is de eerste aanbieder van vakantieparken in Nederland die het gebruik van de app op zo’n grote schaal uitrolt.


Niet alleen voedsel maar ook ruim 40.000 kg CO2 minder

De samenwerking met Too Good To Go past perfect in MVO-doelstellingen van Roompot, waarvan de drastische verlaging van de CO2-voetafdruk een van de drie peilers is. Daarbij maakt de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland, en Europa’s nummer 2, er een punt van onze planeet te helpen door initiatieven te nemen die werkelijk hun effect hebben, en niet aan green washing te doen of zijn voetafdruk met certificaten te compenseren. In dat kader kondigde Roompot eind februari aan dat het met zijn jaarplaatshouders op biopropaangas overschakelde en hiermee tot 78% van zijn CO2-uitstoot kon verminderen. Dankzij de samenwerking met Too Good To Go zal het 20.000 maaltijden redden en zijn CO2-voetafdruk nog eens met circa 40.000 kg kunnen verlagen

 

Link: https://toogoodtogo.nl/nl
Trefwoorden: Duurzaam, etenswaren redden

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...