Geplaatst op: 27-05-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Studenten gaan sector met COVID-19-crisis helpen

Studenten gaan sector met COVID-19-crisis helpen
Afbeelding van StockSnap via Pixabay
CELTH organiseert samen met UNWTO, Saxion, NHL Stenden, HZ en BUas de eerste editie van de UNWTO Students’ League in Nederland voor derde- of vierdejaarsstudenten van leisure, toerisme en hospitality opleidingen. De studenten gaan aan de slag aan een case rond de COVID-19-crisis. De challenge vindt plaats van 1 tot 22 juni 2020. De oplossingen worden gepresenteerd aan een internationale jury.

Studenten helpen sector in crisis
De UNWTO Students’ League Nederland is een competitie tussen teams van studenten die hun onderwijsinstelling vertegenwoordigen. De studenten zullen alvast als toekomstige professionals ervaring opdoen en werken aan realtime cases. Daarnaast biedt het Nederlandse bestemmingen en organisaties de kans om echte ideeën en oplossingen te vinden die in de nabije toekomst voorgelegd kunnen worden aan klanten, managers en medewerkers. 

Tijdens de kick-off in juni werken studenten aan een case gericht op COVID-19. De internationale jury met vertegenwoordigers vanuit de Nederlandse sector en de UNWTO beoordeelt de oplossingen en ideeën onder andere op originaliteit, haalbaarheid, impact, consistentie en de implementatie van relevante Sustainable Development Goals.

UNWTO World Tourism Students’ League
De UNWTO Students’ League Nederland, wordt uitgevoerd onder de vlag van de wereldwijde UNWTO Academy. Het doel is om de samenwerking tussen de sector en onderwijs te versterken en snel veranderende skills sets in kaart te brengen, waarbij digitalisering en duurzaamheid centraal staan. Een jaarlijkse wereldwijde editie is het belangrijkste evenement van de UNWTO World Tourism Students’ League. In het najaar van 2020 wordt de tweede editie van de Students’ League Nederland gehouden, hierbij worden vijf challenges aangeboden en de finalisten in Nederland kunnen dan mee doen aan de wereldwijde finale in juni 2021.

Partners
NBTC en Kennisnetwerk Destinatie Nederland zijn de partners die tijdens de tweede editie van de UNWTO Students’ League Nederland zullen participeren. Voor deelnemende organisaties een mooie kans om in contact te komen met toekomstige professionals.

In dit document vindt u meer informatie over de UNWTO Students’ League. Wilt u meer weten? Neem contact op met Lobke Elbers.
Trefwoorden: Celth, crisis, corona

||| Blogs |||

30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

09/07/20
ING: Omzet in horeca -30% tot -40% in 2020
ING verwacht dat de omzet in de Nederlandse horeca vanwege de coronacrisis in 2020 met 30 tot 40% zal krimpen. Een combinatie van van beperkende maatregelen, veranderde consumentenvoorkeuren en een krimpende economie zorgt er voor dat de horecaomzet in de rest van 2020 en 2021 nog niet volledig zal kunnen herstellen.
08/07/20
Exclusief voor leden
Toenemend vertrouwen maar ook veel onzekerheid in branche
Het vertrouwen van ondernemers in de vrijetijdsbranche is in een maand tijd omhoog geschoten. Maar de onzekerheid in de branche is nog groot. Hoe pakt dat voor de verschillende deelbranches uit?
08/07/20
Eerste vakbeurs in MECC over anderhalvemeter inrichting
De Anderhalve meter Expo is de beurs over oplossingen voor uitdagingen uit de anderhalvemeter maatschappij.
08/07/20
Bedrijfssucces zorgt voor snel bereik mijlpaal 1 miljoen geplante bomen
Website Natuurhuisje.nl startte in 2018 met de missie om één miljoen bomen te planten in ontwikkelingslanden. Die mijlpaal is bereikt. Het bedrijf wil nu meer doen voor de natuur in eigen land.
08/07/20
Prijzen in de branche lopen op, niet zo sterk als vorig jaar
De prijzen voor consumentengoederen en -diensten lopen langzaam weer op. Ook in onze branche lopen de prijzen weer op.
08/07/20
Rijksmuseum biedt volledig programma zomer
Vanaf 11 juli zijn er weer dagelijks programma's te volgen bij Rijksmuseum in Amsterdam, uiteraard met inachtneming van de laatste richtlijnen van het RIVM.
07/07/20
75% meer pakketreizen verkocht in vergelijking met een week eerder
Er is een stijging te zien van 75% op boekingen van pakketreizen vergeleken met afgelopen week, dat ...
07/07/20
Eigenzinnige campagne voor Limburg
Limburg heeft de toeristische campagne ‘Dit is in Limburg’ gelanceerd. Met de campagne worden gasten verleid op vakantie te gaan in Limburg. Met een uitgekiende strategie.