Geplaatst op: 05-02-2020
Auteur: Marc Gerlings

Alkmaar drie dagen in wonderlijk licht

Alkmaar drie dagen in wonderlijk licht
Foto: Wonderlicht Alkmaar
In Alkmaar wordt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari Wonderlicht Alkmaar gehouden. Tijdens dit door DOSS Event Support georganiseerde evenement worden het Alkmaarse Bolwerk, het Canadaplein en de Grote Kerk sprookjesachtig verlicht. Een theaterwandeling leidt door het historische stadspark waar de Belgische Vuurmeesters de route met vuurkunstwerken verlichten. Deelnemers aan de wandeling genieten van diverse nationale en internationale theateracts.

Een groot deel van het oude Alkmaarse stadshart wordt tijdens Wonderlicht Alkmaar adembenemend mooi in het licht gezet. Voor jong en oud is er 14 februari (Valentijnsdag), 15 februari en 16 februari tussen 18.00 en 22.00 uur elk kwartier een theaterwandeling. Die hoge frequentie maakt het mogelijk om het aantal bezoekers per wandeling overzichtelijk te houden waardoor iedereen optimaal en in een eigen tempo kan genieten. Tickets worden vooraf online via www.wonderlichtalkmaar.nl op basis van een starttijd verkocht.

In het water van de Singel staan ’s avonds 12 lichtgevende menselijke figuren van Sacred Places. Bij de Kneppelbrug ontmoet men de in een heliumballon zwevende Otto Baron van Tourix. En zo zijn er voor de wandelaars tijdens hun tocht over het Alkmaarse Bolwerk nog veel méér nationale en internationale theater-acts.

De route eindigt bij het Festivalhart op het Canadaplein in het centrum. Daar treden elke avond verschillende singer-songwriters op onder wie Luc Nieuwland, Sterre Weldring en Anneleen Elout. De optredens van muzikanten, sprekers en dichters vinden plaats op een hoofdpodium en bij de op het plein geplaatste vuurschalen. Voor het publiek zijn er een tent en zithoekjes. Met bij de vuurplaatsen onder meer marshmallows en glühwein en veel lekkers uit de foodtrucks van lokale ondernemers.
Trefwoorden: evenement, Alkmaar

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/08/20
Stelling van Amsterdam maakt zich klaar voor Fort & Vrij
Van zaterdag 5 t/m zondag 13 september is Fort & Vrij!, met op 12 en 13 september ook het Open Monumenten Weekend. Het thema van Fort & Vrij! is dit jaar ‘Voel je vrij’.
02/08/20
Boijmans en Ahoy maken drive-thru museum
Combineer een vanwege verbouwing gesloten museum en leegstaande tentoonstellingshallen en je hebt een drive-thu museum. In Rotterdam hebben museum Boijmans van Beuningen en Ahoy dat gerealiseerd.
21/07/20
Floriade Preview opent deuren
Twee jaar voordat Floriade Expo 2022 haar deuren opent voor het publiek, biedt Floriade Preview al een vooruitblik. Tot en met 1 november kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst.
16/07/20
Exclusief voor leden
27 Utrechtse festivals ontvangen subsidie 2021 - 2024
27 festivals ontvangen in principe een bijdrage voor de periode 2021-2024. Spreiding is een belangrijk punt en de adviescommissie introduceerde een ontwikkelbudget. Het totale subsidiebedrag stijgt met 38% in vergelijking met de vorige periode.
15/07/20
Boijmans werkt samen met Ahoy in creatief drive-thru museum
Museum Boijmans Van Beuningen is nu gesloten en toch kun je er heen. Boijmans en Rotterdam Ahoy make...
14/07/20
Exclusief voor leden
Hele diepe dip voor vak- en publieksbeurzen na prima 2019
Vak- en publieksbeurzen waren in 2019 goed voor een bijdrage van 4 miljard euro aan de Nederlandse economie. De sector leverde maar liefst 24.000 banen op. Vooral vakbeurzen zaten in de lift. Helaas wordt 2020 vanwege de coronacrisis een dramatisch jaar met een krimp van wel 80%.
08/07/20
Eerste vakbeurs in MECC over anderhalvemeter inrichting
De Anderhalve meter Expo is de beurs over oplossingen voor uitdagingen uit de anderhalvemeter maatschappij.
06/07/20
Varend corso zonder ruchtbaarheid
Met een speciaal ingelaste mini-editie van het Varend Corso Westland is het corsoweekeinde toch niet...