Sandra de Blaeij wint Vrouw in de Media Award Zeeland 2019 en lanceert restaurant app KleinePorties!

Op woensdag 5 februari ontvangt Sandra de Blaeij uit Kapelle, initiatiefnemer van het platform KleinePorties, voor de 2e keer de Vrouw in de Media Award voor Zeeland. Ze werkt hard aan de bekendheid van het inspiratie- en restaurantplatform KleinePorties.nl. Het platform groeit snel en op donderdag 6 februari wordt de restaurant app voor consumenten geïntroduceerd tijdens De Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht.
Sandra de Blaeij wordt door de stemmers geroemd om haar drive als inspirator en motivator van kleinere porties in restaurants. Ze is daarmee de spreekbuis voor meer dan 5 miljoen kleine eters voor wie de porties in restaurants vaak te groot zijn. Behalve dat veel consumenten kleinere gerechten prettig vinden, gaat dit ook nog eens voedselverspilling tegen.
Lancering KleinePorties Restaurant App
Inmiddels zet Sandra met haar crowd-based platform KleinePorties alweer een volgende stap! Op De Nationale Gezondheidsbeurs, de grootste inspiratiebeurs voor gezonde leefstijl, lanceert zij op donderdag 6 februari 2020 de KleinePorties Restaurant App. Met deze Progressive Web App (PWA) kunnen consumenten nog makkelijker restaurants vinden die (ook) kleine gerechten serveren. Een Progressive Web App (PWA) zit tussen een app en een website in. Na installeren op een smartphone komt de app tussen de andere reguliere apps te staan. De app kan als ‘normale’ app worden gebruikt. De app maakt gebruik van locatiegegevens van de gebruiker, zodat iedereen dichtbij zijn of haar locatie een geschikt restaurant kan vinden.
Over het snel groeiende restaurant platform KleinePorties
Iedereen gaat graag uit eten. Voor veel mensen een moment van gezelligheid, een ontdekkingstocht, een verwennerij en af en toe gewoon een praktische keuze. Jammer dat er nog steeds veel eten wordt weggegooid omdat de porties voor meer dan 5 miljoen mensen te groot zijn. Op die specifieke doelgroep van ‘kleine eters’ richt het platform zich. Het initiatief heeft een positief effect: tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van gezond eetgedag.
Initiatiefnemer Sandra de Blaeij is medio 2018 gestart met het platform KleinePorties. Vanaf het begin zijn de reacties overweldigend. Mede dankzij alle media-aandacht heeft het platform inmiddels een sterk groeiende groep facebookfans weten te binden. Ook melden er zich steeds meer restaurant aan om zich exclusief te presenteren. In circa een jaar tijd heeft het platform meer dan 1.100 restaurants in Nederland en België op de website staan.
Gelukkig spelen steeds meer restaurants in op de vraag van ‘kleine eters’, al dan niet vanwege het platform. Sandra: "Mijn drive is heel simpel: ik wil graag dat alle ‘kleine eters’ eenvoudig restaurants kunnen vinden met kleine porties en restaurants met kleine porties willen natuurlijk graag gevonden worden. Het initiatief bevordert gezond eetgedrag én inspireert horeca om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is win-win!”. De kracht van het platform is de match tussen de grote, actieve en gemotiveerde doelgroep en de sterke concentratie van restaurants die inspelen op deze consumenten.