Geplaatst op: 05-01-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Mooie groei voor Travel Counsellors in 2019

Mooie groei voor Travel Counsellors in 2019

Travel Counsellors heeft met een sales groei van ruim 15% over de laatste zes maanden van het financiële jaar (eindigend op 31 oktober) een sterk jaar achter de rug. Het financiële jaar werd afgesloten met een omzet van 52 miljoen. Deze groei komt voornamelijk voort uit de verdere uitbreiding van de ondernemingen van de individuele Travel Counsellors, evenals een groei in marge en een groei in het totaal aantal Travel Counsellors.


General Manager Milka van Dam: "Wat ons betreft was 2019 een geslaagd jaar. We hebben wederom een mooie groei weten neer te zetten, zowel voor onze Nederlandse en Belgische onderneming als voor de internationale groep. We hebben nieuwe initiatieven kunnen uitrollen, waaronder onze Travel Counsellors Academy en high performers trainingsprogramma’s. Initiatieven die nu al zijn vruchten afwerpen. Vooral de afgelopen 6 maanden hebben we een opmerkelijk sterke groei gerealiseerd, een goede voorbode voor het nieuwe jaar”


Boekingswaarde omhoog

Interessant om te concluderen is dat de gemiddelde boekingswaarde met 7% steeg naar meer dan 3.000 euro per boeking. Dit zegt iets over het besteedbare inkomen van de klanten van Travel Counsellors en over het type boekingen. Maatwerk en long haul blijven groeien.


Veel omzet uit dynamic packaging

Een groot deel van de omzet is afkomstig uit Phenix, het in-house boekingssysteem van Travel Counsellors en is daarmee geclassificeerd als touroperator omzet. Er werd het afgelopen financiële jaar voor maar liefst 22,8 miljoen euro omzet gegenereerd uit dit dynamic packaging systeem. Travel Counsellors staat met zijn Phenix omzet inmiddels dan ook in de top 40 van Nederlandse touroperators.


Ook de internationale Travel Counsellors groep maakte dit boekjaar een groei in sales door van 15% ten opzichte van het vorige financiële jaar. Met een continu groeiend netwerk van meer dan 1.900 Travel Counsellors in 7 landen wereldwijd is Travel Counsellors de grootste onafhankelijke reisonderneming ter wereld.

Trefwoorden: reisbranche, reisbedrijven, reisadviseurs

||| Blogs |||

28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/09/20
Vakantieboekingen vallen in augustus verder terug
Het slechte nieuws blijft de sector maar overspoelen. Nu de boekingscijfers uit de reisbranche. In augustus lagen de boekingen 50% achter op vorig jaar. In juni en juli was dat slechts 40% na dieptepunten in april en mei met respectievelijk 78% en 70%.
28/09/20
TUI gaat Workations in de markt zetten
Corona maakt ook creatief. TUI zet nu zogenaamde Workations in de markt. Volgens de reisorganisatie een perfecte combinatie van werken en ontspannen. Dat kan met je eigen gezin met een goede werkplek op het vakantieadres maar ook een Workation met collega’s.
24/09/20
KLM schaalt vluchten niet verder op
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft veel last van de aangescherpte reisadviezen in diverse Europese landen. De eerder geplande opschaling gaat niet door. Ook de winterdienstregeling zit qua capaciteit maar op 55% ten opzichte van die van 2019.
23/09/20
TUI verkocht slechts 15% van zomerprogramma 2020
Net als veel andere reisorganisaties maakt TUI een dramatisch jaar mee met ingestorte boekingen en een uiterst financieel uitdagende periode. Wat reisbedrijven grote parten speelt is het feit dat het vertrouwen bij de consument in vakanties nog ver te zoeken is
23/09/20
Luchtvaartmaatschappijen moeten binnen 7 dagen terugbetalen
Alle luchtvaartmaatschappijen moeten vanaf 1 oktober weer binnen 7 dagen de prijs van een vliegticket terugbetalen bij annulering van een vlucht. Dat is de termijn die de Europese Verordening ook voorschrijft. De ILT gaat daarop handhaven in Nederland.
18/09/20
Europa wil wel belasting heffen op kerosine
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie wil dat Europa vergaande maatregelen neemt om het klimaat te beschermen.
16/09/20
Exclusief voor leden
Eenvijfde Nederlanders loopt corona op in vrijetijdssector
In hoeverre is de vrijetijdsbranche verantwoordelijk voor het oplopend aantal besmettingen? Met de epidemologische rapporten van het RIVM vanaf 1 juli analyseert de redactie van NRIT de situatie.
16/09/20
Nog twee weken om de SLIM-regeling aan te vragen
Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten.