Geplaatst op: 06-12-2019
Auteur: Marc Gerlings

Stikstofcrisis zorgt voor natuurevenement #mijnnatuurblijft op 8 december

Stikstofcrisis zorgt voor natuurevenement #mijnnatuurblijft op 8 december
Natuurorganisaties willen in de stikstofcrisis de natuur een stem geven. Door de opkomt van de hashtag #mijnnatuurblijft is er besloten om het publiek op te roepen op zondag 8 december de natuur in te gaan en volop de beelden op social media te delen.

De natuur- en beheerorganisatie laten weten: "het opgeven van Nederlandse natuur is geen optie. We hebben natuur nodig: voor een mooie en gezonde leefomgeving, om even lekker te ontspannen en om van haar schoonheid te genieten. We hebben natuur nodig die tegen een stootje kan en unieke planten en dieren een thuis biedt. Samen komen we op voor onze Nederlandse natuur. Deel onder de hashtag #mijnnatuurblijft een foto van natuur dichtbij die jij wilt behouden. En deel met Nederland waarom jij vindt dat deze natuur moet blijven.”

Piek om 12.00

Zondag 8 december wordt iedereen gevraagd de natuur in te gaan en dat moment aan te grijpen om massaal hun natuurgeluid te laten horen. Wandelen kan overal! Wat vragen we: Ondersteun #mijnnatuurblijft post jouw natuurfoto om 12.00 uur via social media en laat jouw stem horen.

Hoe kan je meedoen?
Ga naar jouw favoriete (natuur)gebied en maak een mooie foto.
Deel deze foto op je Instagram of Twitter account met de hashtag #mijnnatuurblijft en vertel waarom deze natuur belangrijk voor je is.
Roep anderen op om mee te doen en meld je aan voor het Facebook evenement.
Kijk voor eerder geplaatste foto’s op www.mijnnatuurblijft.nl of zoek op Instagram of Twitter naar #mijnnatuurblijft.

Anthonie Stip bedacht de hashtag

Op 14 november startte Anthonie Stip van de Vlinderstichting de hashtag mijnnatuurblijft om de pracht van de Nederlandse natuur onder de aandacht te brengen. Vervolgens deelde duizenden mensen in de afgelopen weken een foto van hun favoriete stukje natuur op sociale media. De aanleiding voor #mijnnatuurblijft is de aankondiging van het kabinet om te bekijken of beschermde Natura2000-gebieden in ons land herschikt of verplaatst kunnen worden, in het kader van de aanpak voor de stikstofcrisis.
Topics:Beleid, Natuur
Trefwoorden: natuur, landschap, evenement, actie, stikstof, beleid, recreatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...