Geplaatst op: 04-12-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Let op: Glamping 2.0 komt er aan!

Let op: Glamping 2.0 komt er aan!
De eigenaar van LuxeTenten, investeringsmaatschappij Gladventure, stapt in joint venture RAY Tensile Design. Het nieuwe bedrijf richt zich op het het ontwerpen en produceren van innovatieve zeilstructuren zoals: luxe glamping- en/of restauranttenten, schaduwplekken en podia. Partner is het Eindhovense designbureau Black Sheep Productions dat al eerder op dit terrein actief was. Het eerste resultaat is een verrassende tent: de Gotland. 

"Het is onze ambitie om wereldwijd een toonaangevende speler te worden op het gebied van innovatieve zeilstructuren”, zegt Sandra Wolters, Managing Director van RAY Tensile Design. "Met behulp van de expertise van Wilfried – die fulltime als Art Director aan de slag gaat – en de slagkracht van Gladventure, willen we de komende jaren uitgroeien tot een internationaal toonaangevend productie- en designbureau.”

Nieuwe glamingtenten
RAY ontwikkelt en ontwerpt zeilstructuren voor grote evenementen en festivals. Als onderdeel van de samenwerking met Gladventure gaat het Eindhovense designbureau daarnaast het design en de productie van drie nieuwe glampingstructuren voor LuxeTenten verzorgen.

Tijdens de salon SETT in Montpellier werd de eerste luxe safaritent die uit de samenwerking voorkomt, gepresenteerd; de Gotland. "Dit betreft een nieuwe range producten, bovenop ons bestaande aanbod aan safaritenten”, zegt Ivo van der Vlis, CEO en mede-eigenaar van LuxeTenten. "Met RAY hebben we een ideale innovatiepartner gevonden. De markt voor zeilstructuren is volop in ontwikkeling. Zowel in het toerisme als bij evenementen speelt aankleding en belevenis een steeds grotere rol. Het gebruik van natuurlijke en artisanale materialen in combinatie met de meest geavanceerde stoffen zorgt ervoor dat RAY duurzame designs ontwikkelt. Hierdoor kunnen we blijven innoveren en de glampingmarkt verrassen.”

Consument en markt blijven verrassen
Art Director Wilfried Baeten brengt het volledige klantenbestand van Black Sheep Productions over naar RAY. "Dit betekent echter niet dat RAY een voorzetting is van een bestaand bureau onder een nieuwe naam”, legt van Baeten uit. "RAY is een nieuw en fris designbureau met een eigen merkidentiteit en een stevige groeiambitie. Onze look en feel is duidelijk te herkennen. En dat moet ook; alleen met nieuwe en verrassende designs blijf je de consument (en de markt) verrassen en verbazen”. Wolters: "Wilfried combineert creativiteit met technisch tekenen, wat leidt tot een uniek creatief concept. Ons doel is om in de toekomst zoveel mogelijk opdrachtgevers, dagjesmensen, vakantiegangers en festivalbezoekers hiervan te laten genieten.”
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, dagrecreatie, evenementen, kamperen, tenten, Glamping, safaritenten

||| Blogs |||

28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/08/20
Kortlopende CAO tussen HISWA-RECRON, SZS Vereniging voor Zeilmakerijen en CNV Vakmensen
HISWA-RECRON, SZS Vereniging voor Zeilmakerijen en CNV Vakmensen hebben een nieuwe cao afgesloten vo...
11/08/20
Hof van Salland is beste Nederlandse vakantiepark
Vakantiepark Hof van Salland in Hellendoorn is door Zoover uitgeroepen tot beste vakantiepark van Nederland. Het park werd door de gasten op Zoover met een 9,8 beoordeeld.
11/08/20
Formele goedkeuring in België voor overname Corendon door Sunweb
Reisorganisatie Sunweb Group heeft formele goedkeuring gekregen van de Belgische Mededingingsautorit...
10/08/20
Prijs camping en bungalow fors omhoog
Onze sector had in juli een behoorlijke invloed op de inflatie in Nederland. Het huren van een accommodatie op een camping of bungalowpark werd flink duurder, pakketreizen naar het buitenland hadden juist een prijsdempend effect.
09/08/20
Geralt Ploegstra wil aandacht voor natuur met grooste speurtocht ter wereld
De coronacrisis maakt ook creatief. Geralt Ploegstra wil in deze tijd met social distanding de grootste speurtocht ter wereld organiseren. Hij wil daarmee aandacht vragen voor de mooie maar kwetsbare natuur. Dan moet hij wel het oude record van 14.580 mensen verbreken
09/08/20
Miljoen fietsers voor Fietsen door het Water
De Belgische fietsattractie ‘Fietsen door het Water’ heeft in vier jaar tijd een miljoen fietsers getrokken. Met fietsattracties zoals ‘Fietsen door het Water’ en ‘Fietsen door de Bomen’ wil Belgisch Limburg zich als fietsprovincie op de kaart zetten.
09/08/20
Belgen boekten in juli 50% meer binnenlandse vakanties
De campagne van Vlaanderen Vakantieland om vooral in eigen land op vakantie te gaan heeft bij onze zuiderburen prima gewerkt. In juli boekten Belgen boekten maar liefst 50% meer overnachtingen in eigen land dan in juli vorig jaar.
07/08/20
Transavia voorkomt verdere dip in Eindhoven Airport
Het aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport tussen 18 juni en 31 juli daalde ten opzichte van ...