Geplaatst op: 18-11-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Zeeland krijgt fonds voor innovatie verblijfsrecreatie

Zeeland krijgt fonds voor innovatie verblijfsrecreatie

Zeeland krijgt een Fonds Verblijfsrecreatie. In het fonds zit drie miljoen euro voor kwaliteitsverbetering van de verblijfsrecreatie.


Dick van der Velde, gedeputeerde Provincie Zeeland; ''Een fonds specifiek voor de verblijfsrecreatie is nieuw. Er komt veel op de bedrijven af zoals investeringen in kwaliteitsverbetering, de energietransitie en productinnovatie. Met het fonds willen we de marktpositie van de bedrijven versterken zodat ze toekomstbestendig zijn en bijdragen aan de kwaliteit van het Zeeuwse toerisme.''


Innovatie en kwaliteitsverbetering stimuleren

Vrijdag 15 november 2019 heeft de Provincie Zeeland ingestemd met de oprichting van het Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland. Het fonds is vanaf 2020 beschikbaar voor recreatieondernemers met plannen voor kwaliteitsverbetering. Doel is het stimuleren van investeringen in innovatie en kwaliteitsverbetering door familiebedrijven in de verblijfsrecreatie in Zeeland. Hierbij kan gedacht worden aan nieuwe concepten op het gebied van circulaire en/of energie neutrale accommodaties en natuur & landschapsontwikkeling conform de Zeeuwse Kustvisie.


Het fonds start met een omvang van drie miljoen euro afkomstig is uit de Regio Deal vanuit Provincie Zeeland en Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De beoogde omvang van het fonds is zes miljoen euro. NV Economische Impuls Zeeland voert het fondsmanagement uit.


Brancheorganisatie RECRON, ABN AMRO en Rabobank erkennen het belang van het fonds voor de vrijetijdssector. Om zoveel mogelijk ondernemers te ondersteunen, werkt het fonds samen met andere financiers waaronder banken. Zodra herfinanciering of vervroegde aflossing mogelijk is heeft dit de voorkeur zodat de beschikbare middelen uit het fonds voor andere ondernemers kunnen worden ingezet.


Breed ondersteuningsprogramma

Met het fonds worden bedrijven gefaciliteerd bij investering in kwaliteitsverbetering, in aansluiting op de Zeeuwse Kustvisie. Daarnaast worden plannen gericht op circulair bouwen, energietransitie en natuurontwikkeling financieel ondersteund, om zo tot een toekomstbestendig product te komen. Op deze manier behouden we in Zeeland een gedifferentieerd verblijfsrecreatief aanbod.

Naast financiële ondersteuning komt er ook een begeleidend programma gericht op ontwikkeling van businessplannen, masterclasses en coaching. Dit investor readiness programma is geschikt voor ondernemers uit de toeristische sector.


Dick ten Voorde, algemeen directeur Impuls Zeeland; ‘’Met dit fonds wordt invulling gegeven aan de kapitaalbehoefte van de sector en kan de innovatiekracht worden vergroot. Hiermee kan het toeristisch mkb toekomstbestendig ontwikkelen en inspelen op kansen die bijdragen aan Zeeland als belangrijke toeristische bestemming.’’


Openstelling fonds

In december is de laatste officiële besluitvorming over het fonds, vanaf januari 2020 is het fonds beschikbaar voor ondernemers. De looptijd van het fonds is 15 jaar.

Link: https://www.impulszeeland.nl/nl/fonds-verblijfsrecreatie-zeeland
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, Zeeland, kwaliteit, innovatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...