Geplaatst op: 04-10-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Revitaliseringsfonds voor versterking van verblijfsrecreatie

Revitaliseringsfonds voor versterking van verblijfsrecreatie

Provincie en gemeenten in de Kop van Noord-Holland hebben 1,4 miljoen euro in het  revitaliseringsfonds voor de verblijfsrecreatie gestoken. Het fonds is op 1 oktober opengesteld. Ondernemers, verenigingen van eigenaren en gemeenten in de regio kunnen gebruik maken van de ondersteuningsmogelijkheden die in de fondsregeling zijn vastgelegd. 


Het revitaliseringsfonds is een project van het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt!, van de vier Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. De verblijfsrecreatie is een belangrijke economische motor in de regio Kop van Noord-Holland, onderdeel van de grotere regio Holland boven Amsterdam. De regio heeft de ambitie om in 2030 de best presterende verblijfsrecreatiesector van Nederland te hebben.

Kansen voor ondernemers


Heleen Keur, wethouder in Den Helder en bestuurlijk trekker op het dossier verblijfsrecreatie: "De regio heeft veel te bieden: historische dorpen, aantrekkelijke recreatiegebieden en mooie stranden. Toeristen kunnen zich dan ook goed vermaken als ze een paar dagen in de regio verblijven, bij een van de talloze ondernemers. Deze recreatieondernemers willen gasten nu én in de toekomst blijven ontvangen. Daarom moeten ze niet alleen aan de slag gaan met het verzilveren van kansen in de markt, maar ook met uitdagingen als het inspelen op de snel veranderende vraag, concurrentie vanuit andere gebieden en markten en eventuele transformatie- en beheeropgaven. Om de regionale ambitie te kunnen realiseren moeten de sector en overheden samen in beweging komen. Het revitaliseringsfonds geeft daarvoor nu stevige handvatten en financiële ondersteuning.”

De ondersteuningsmogelijkheden


Deze regeling voorziet in verschillende ondersteuningsmogelijkheden waarvoor een bijdrage kan worden aangevraagd. Die is voor de verschillende ondersteuningsmaatregelen steeds anders ingericht tot maximaal 25 duizend euro per maatregel per ondernemer. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.  

  1. het inzetten van een expertteam welke ondernemers adviseert in het versterken van de bedrijfsvoering en fysieke aanbod
  2. het inzetten van externe expertise om te komen tot een bedrijfsplan of herstructureringsplan
  3. het begeleiden en initiëren van duurzame maatregelen in het aanbod verblijfsrecreatie
  4. fysieke investeringen in duurzame maatregelen (in gebouwen, buitenruimte en infrastructuur)
  5. het begeleiden, initiëren en/of het inrichten van een organisatie/onderneming voor het bedrijfsmatig exploiteren/beheren van een vakantiepark
  6. het inzetten van externe expertise om te komen tot samenwerking tussen ondernemers met als doel gezamenlijke marketingactiviteiten en ontwikkelen van arrangementen
  7. het uitvoeren van pilotprojecten, welke niet vallen onder bovengenoemde activiteiten, die als doel hebben het versterken van de verblijfsrecreatiesector in brede zin van het woord
  8. het inzetten van externe expertise om te komen tot een haalbaarheidsstudie naar het herbestemmen van een vakantiepark naar een andere functie. Dit geldt voor vakantieparken waarvoor uit onderzoeken is gebleken dat er geen toekomstperspectief is in de verblijfsrecreatie

Maar informatie


De regeling wordt uitgevoerd door De Kop Werkt! met ondersteuning vanuit het Ontwikkelingsbedrijf NHN. Het aanvraagformulier, het reglement en nadere informatie is te vinden op www.nhn.nl/revitaliseringsfonds .

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, noord-hollend, vitale vakantieparken

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/08/20
Hof van Salland is beste Nederlandse vakantiepark
Vakantiepark Hof van Salland in Hellendoorn is door Zoover uitgeroepen tot beste vakantiepark van Nederland. Het park werd door de gasten op Zoover met een 9,8 beoordeeld.
10/08/20
Prijs camping en bungalow fors omhoog
Onze sector had in juli een behoorlijke invloed op de inflatie in Nederland. Het huren van een accommodatie op een camping of bungalowpark werd flink duurder, pakketreizen naar het buitenland hadden juist een prijsdempend effect.
07/08/20
Bij coronauitbraak in leisure wordt het bedrijf twee weken gesloten
Gisteravond bij de persconferentie van premier Rutter en minister van gezondheid De Jonge was vooral...
06/08/20
Exclusief voor leden
Grotere bungalows bij Landal Heideheuvel versneld gebouwd
Corona is van invloed op de versnelde bouw van deze bungalows.
05/08/20
Drenkeling gevonden bij De Schatberg
In de zwemvijver bij Landal GreenParks De Schatberg is het lichaam gevonden van een drenkeling. Het ...
04/08/20
Ongekende omzetgroei voor winkels in recreatieartikelen
Het tweede kwartaal heeft de Nederlandse detailhandel 5,9% meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de internetverkopen groeiden sterk. Voor onze branche is de omzet in recreatiegoederen relevant en die gaven een nog noot vertoonde groei te zien.
02/08/20
Groene Koepel maakt gratis eenpans kookboekjes
Koken op de camping Veel kampeerders op natuurkampeerterreinen en trekkershutten hebben vaak maar één gaspitje tot hun beschikking. Daarop een volledige maaltijd koken vraagt om wat creativiteit.
02/08/20
Forse toename van jonge caravan- en camperbezitters in coronatijd
Sinds de coronauitbraak hebben steeds meer jonge mensen een caravan of camper gekocht. Dat blijk uit cijfers van BOVAG en RDC. Vooral campers zijn populair.