Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 08-08-2019
Auteur: Marc Gerlings

Duizenden inschrijvingen als odsider

Duizenden inschrijvingen als odsider

De expeditie "Oceania" zoekt jonge avonturiers die bereid zijn om de wereld rond te reizen. Het doel van dit grote avontuur is om mensen vertrouwd te maken met Agenda 2030 en concrete oplossingen voor globale problemen voor te stellen om zo het leven van iedereen te verbeteren zonder dat er iemand achtergesteld wordt. De casting begon op 26 juni en er hebben zich al 11.000 jongeren ingeschreven. Inschrijven kan nog tot 31 augustus.

De hoofdrolspelers zijn onverschrokken jongeren die bereid zijn om in te schepen voor een uniek avontuur met als doel de wereld te veranderen. De nieuwe expeditieleden, "ODSIDERS" genoemd, moeten tussen 20 en 30 jaar oud zijn, afgestudeerd zijn aan de universiteit, liefhebbers zijn van de wetenschap, leergierig zijn, en zich inzetten voor de planeet, mensen, vooruitgang en vrede.Hun werk bestaat erin allianties te smeden tussen ondernemers, socioculturele leiders, wetenschappers en bedrijven. Daarnaast gaan ze het werk promoten van de lokale projecten en entiteiten van de landen die ze bezoeken en die de doelstellingen betreffende duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties nastreven. In twee jaar tijd zullen ze meer dan 30.000 zeemijlen afleggen en in meer dan 80 gebieden van 36 landen met meer dan 1500 wetenschappers praten.




De casting vindt plaats via https://www.expedicionoceania.com/casting. Meer informatie over de Expeditie vind je opwww.expedicionoceania.com


De expeditie vertrekt na de zomer via twee wegen: de eerste weg gaat over zee van oost naar west (aan boord van het zeilschip "Aquarela") en de tweede over land van noord naar zuid, onder leiding vanJordi Tosas, een van de beste alpinisten en klimmers ter wereld. De jongeren zullen concrete oplossingen zoeken om de voornaamste uitdagingen waar de mensheid in de 21ste eeuw voor staat, op te lossen, met als leidraad de voorstellen van de VN-Agenda 2030.

Het project wordt rond vier grote formats georganiseerd:

1 Een documentaire reeks: Oceania 2020

2 Een fictieve reeks: Oceania 2030

3 Een muzikaal project met honderden musici van overal ter wereld die samen de soundtrack van Agenda 2030 zullen creëren.

4 Een reeks tv-formats gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) met in de hoofdrol relevante personages uit de cultuur- en tv-wereld zoals Mario Picazoen de humorist José Mota.


Oceania kan rekenen op de steun van de Regering via de Hoge Commissaris voor Agenda 2030, ECODES, het College van Biologen, het College van Chemici, het College van Fysici en Geologen evenals de Comunidad por el Clima (Gemeenschap voor het Klimaat).

Trefwoorden: reizen, natuur, klimaat, format

CELTH



||| Nieuws |||

10/07/25
Exclusief voor leden
Europeanen willen sneller en beter spoorvervoer
Een ruime meerderheid van de Europeanen vindt dat het spoorvervoer tussen EU-landen dringend verbeterd moet worden. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van Polling Europe onder ruim 5.000 inwoners van de 27 EU-lidstaten
09/07/25
CELTH Industry Day brengt wetenschap en praktijk samen tijdens World Leisure Congress
Op woensdag 27 augustus 2025 organiseert het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) de Industry Day tijdens het World Leisure Congress in Breda. Deze dag vormt de brug tussen wetenschap en praktijk in de leisure-, toerisme- en hospitalitysector.
26/06/25
Studenten Buas en WUR onderzoeken klimaatrisico’s in Montenegrijnse toerismesector
Toerismestudenten van Breda University of Applied Sciences (Buas) en Wageningen University & Research hebben onlangs drie weken lang veldonderzoek gedaan in Montenegro. Ze droegen bij aan het inzicht in hoe lokale gemeenschappen de toenemende klimaatrisico's in de toeristische sector ervaren. Dit onderzoek, onderdeel van het jaarlijkse International Field Practicum, richt zich op complexe duurzaamheidsvraagstukken.
17/06/25
Binnenlandse vakantiegangers stoten meer CO2-uit, eco-efficiency wel omhoog
De CO2-uitstoot ten gevolge van binnenlandse vakanties groeide in 2023 harder dan het aantal vakanties. De zogenaamde eco-efficiency verbeterde wel, van 2,24 verdiende euro naar 2,33 euro per kilogram uitgestote CO2. Dat blijkt uit een studie van de Breda University of Applied Sciences en NBTC.
06/06/25
Exclusief voor leden
JetCamp maakt duurzaamheidslabels voor Europese campings inzichtelijk
Steeds meer vakantiegangers kiezen bewust voor duurzame vakanties, maar wat betekent het eigenlijk als een camping ‘duurzaam’ is? JetCamp, het grootste zoek- en boekingsplatform voor Europese campings, brengt daar nu helderheid in. Het platform vermeldt voortaan bij steeds meer campings welke internationale duurzaamheidslabels zij voeren, zoals Green Key, EcoCamping, EU Ecolabel en ISO 14001.
02/06/25
Bewuster reisgedrag: 39% kiest voor dichtbij, lange verre reizen nemen toe
Volgens onderzoek van Riksja Travel kiezen steeds meer mensen voor bestemmingen binnen 6000 km en wie verder reist, blijft langer weg.
02/06/25
FlixTrain bestelt 65 nieuwe hogesnelheidstreinen voor Europese uitbreiding
FlixTrain bestelt 65 nieuwe hogesnelheidstreinen. Met deze investering speelt FlixTrain in op de groeiende vraag naar snelle en betaalbare treinverbindingen.
02/06/25
APG investeert €250 miljoen in duurzame vliegtuigbrandstof SkyNRG
Pensioenuitvoerder APG investeert namens ABP tot €250 miljoen in SkyNRG, een Nederlandse pionier in duurzame vliegtuigbrandstof (Sustainable Aviation Fuel, SAF). De investering ondersteunt de uitbreiding van SkyNRG’s activiteiten en draagt bij aan de wereldwijde verduurzaming van de luchtvaart.