Geplaatst op: 03-04-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

VVV’s & Achterhoek Toerisme slaan de handen ineen

VVV’s & Achterhoek Toerisme slaan de handen ineen
Kees van Wijk (VVV Nederland) en Manuel Hezeman (Achterhoek Toerisme)

De VVV’s, TIP’s en Achterhoek Toerisme gaan intensiever samenwerken om de bezoekers in de Achterhoek te bedienen. Zo wordt er een gezamenlijke coördinator aangesteld, een gezamenlijk opleidings- en productaanbod ontwikkeld, wordt er actief aan kennisuitwisseling gedaan en ingezet op de vernieuwing van VVV’s waarvan vier vestigingen transformeren naar inspiratiepunten. Ook is een samenwerkingsovereenkomst met VVV Nederland getekend.


De gast van vandaag de dag vraagt om nieuwe vormen van informatie, en heeft behoefte aan beleving en interactie. Ook andere stakeholders zoals gemeenten en ondernemers, hebben veranderende behoeften qua VVV dienstverlening. De VVV’s in de Achterhoek willen hun dienstverlening aan deze partijen versterken. Dat er behoefte is aan de samenwerking blijkt wel uit het feit dat nagenoeg alle toeristische organisaties in de Achterhoek deelnemen.

Versterken van de dienstverlening

 

De samenwerking is geen fusie, alle betrokken organisaties blijven zelfstandig. Wel neemt Achterhoek Toerisme de VVV-licentie over en verleent aan de VVV's in de Achterhoek een sublicentie. Het geld dat de VVV's daarmee besparen gaat in het gezamenlijke programma waar ook Achterhoek Toerisme aan bijdraagt. De programma richt zich op kennisuitwisseling, scholing, inrichting van de VVV's en een dienstverleningsprogramma.


"Door deze samenwerking willen we met elkaar de kwaliteit van de dienstverlening nog beter laten aansluiten op de behoefte van de gast. Ook willen we kijken hoe we de exploitatie kunnen versterken en VVV-locaties kunnen vernieuwen", aldus Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme. "We willen de gasten en bewoners in de Achterhoek zo gastvrij mogelijk ontvangen in onze VVV’s en nog breder gidsen door het brede aanbod van onze mooie regio. Daartoe investeren we in gastheerschap, opleidingen, de ontwikkeling van gezamenlijk merchandise aanbod en komt er een coördinator die de VVV’s actief gaat helpen bij de doorontwikkeling van de dienstverlening.”

VVV licentie

 

Op 2 april jl. ondertekenden Achterhoek Toerisme, mede namens de lokale VVV’s, de samenwerkingsovereenkomst met VVV Nederland. Kees van Wijk, algemeen directeur van VVV Nederland is verheugd met deze stap: "VVV Nederland is er van meet af aan intensief bij betrokken om het gastheerschap in de Achterhoek gezamenlijk op te pakken en onder regie van Achterhoek Toerisme te komen tot verdere professionalisering en kwaliteitsverbetering. En het mooie is dat door de nieuwe samenwerking er zelfs een nieuwe VVV bij komt in de Achterhoek: VVV Borculo."

Ontwikkeling inspiratiepunten

 

Een ander speerpunt in de samenwerking is de vernieuwing van het fysiek gastheerschap. Voor vijf VVV’s worden momenteel ontwerpen gemaakt voor een eigentijds VVV Inspiratiepunt. Het doel is om in deze VVV’s de verhalen van de omgeving op een interactieve manier zichtbaar te maken. De eerste VVV's worden in het najaar verbouwd en het is de verwachting dat in het voorjaar de VVV's van Zutphen, Winterswijk, Lochem, Groenlo en Ulft zijn getransformeerd tot inspiratiepunt. In de Achterhoek zijn dan drie typen VVV's: Inspiratiepunten, gastvrijheidspunten en TIP's.

Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, gastheerschap, dmo's, vvv's, gelderland

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

29/09/23
Perfect toerisme hangt in Rijksmuseum
In opdracht van het Rijksmuseum fotografeerde Mounir Raji voor Document Nederland 2023 toerisme. De toerismesector draait weer op volle toeren. Reizigers gaan en masse op zoek naar unieke ervaringen. Raji zet het ideale vakantiebeeld neer, volledig escapisme.
29/09/23
Hurtigruten meert voor het eerst aan in Scheveningen
De Noorderlichtexpedities van rederij Hurtigruten gaan dit weekend van start. De MS Maud vertrekt binnenkort vanuit Londen om koers te zetten naar het noorden van Scandinavië en zal onderweg voor het eerst op 1 oktober ook aanmeren in de haven van Seaport The Hague-Scheveningen.
29/09/23
Herstel stadsmuur Maastricht
In maart 2019 stortte een gedeelte van de Maastrichtse stadsmuur bij het stadspark in. In 2023 en 2024 wordt de walmuur en het rondeel De Vijf Koppen, het halfronde bolwerk bij de muur, restaureren. Bezoekers krijgen tot die tijd uitleg via bouwdoeken.
29/09/23
Vacansoleil failliet weg open voor overname
De rechtbank Oost-Brabant heeft aanbieder van campingreizen Vacansoleil failliet verklaard. Afgelopen dinsdag vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan.
28/09/23
Exclusief voor leden
Sterke groei van intercontinentale reizen
Consumenten boeken weer volop intercontinentale reizen. Dat blijkt uit de ANVR-GfK boekingsstatistiek van augustus waarvoor ruim 40.000 Nederlanders zijn ondervraagd. Overall is er ten opzichte van augustus 2022 een groei van 13% in aantallen boekingen.
28/09/23
Hilton beste werkgever in de Europese hospitalitysector
Hotelketen Hilton is door Great Place to Work in zijn lijst van Best Workplaces in Europa 2023 in de categorie Multinationals uitgeroepen tot de beste werkgever op het gebied van gastvrijheid en als nummer 3 van alle branches.
28/09/23
Exclusief voor leden
RAI introduceert OpenRoaming
Beurslocatie RAI Amsterdam introduceert OpenRoaming. hiermee gaan gebruikers bij binnenkomst automatisch en veilig over van het publieke net op ons snelle WiFi-netwerk. Dat schept ook mogelijkheden voor onder meer indoor online navigatie.
28/09/23
Exclusief voor leden
Minimale groei voor horeca verwacht, marges onder druk
Voor 2024 verwacht ING Research voor de meeste sectoren een lichte groei, waarbij de dienstverlenende sectoren de grootste groei laten zien. Voor de horeca nemen na een sterke inhaalgroei de volumes volgend jaar nauwelijks verder toe. Wel staan de marges bij eet- en drinkgelegenheden onder druk.

||| Agenda |||

04/10/23
04/10/23 t/m 04-10-23: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert HISWA-RECRON samen met NKC, KCI, BOVAG, KCJ en de ANWB het Du...
12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...
23/10/23 t/m 24-10-23
23/10/23 t/m 24-10-23: Glamping 2-Daagse
Pleisureworld organiseert op 23 en 24 oktober een Glamping 2-Daagse. De reis trekt in twee dagen tij...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...