Geplaatst op: 19-12-2018
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Sunweb overgenomen door investeerder Triton

Sunweb overgenomen door investeerder Triton
Investeringsfonds Triton heeft een meerderheidsbelang genomen in de Sunweb Group. Oprichter en eigenaar Joost Romeijn houdt ook een belang in het bedrijf. Triton vindt dat Sunweb een uniek hybride businessmodel heeft.


Triton is een Europees investeringsfonds dat investeert in middelgrote Europese bedrijven die hulp kunnen gebruiken om hun potentieel beter te benutten met als doel duurzame waarde aan het bedrijf toe te voegen. Ze stellen zich op als actieve eigenaren maar laten de operatie over aan het management.


Omzet 600 miljoen euro

Sunweb is in 1991 gestart in Nederland en heeft een omzet van meer dan 600 miljoen euro. Jaarlijks worden aan een miljoen klanten pakketreizen verkocht naar meer dan 20 bestemmingen in Europa. De groep heeft vijf merken Sunweb Sun, Sunweb Ski, Eliza was here, Primavera en GoGo. Er werken 500 mensen. Vanuit markten als Nederland, België en Frankrijk groeit het bedrijf ook in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.


Uniek hybride businessmodel

Sunweb heeft volgens Triton een uniek hybride businessmodel dat zit tussen een traditionele touroperator en een online travel agency. "Nu de waardeketen in de reisbranche verandert heeft Sunweb bewezen dat haar positie en businessmodel veerkrachtig is en aan terrein wint in deze complexe omgeving”, zegt er Agebäck, Investment Advisory Professional, sector leader for consumer and advisor to the Triton Funds. "Zelf samengestelde pakketreizen die direct via eigen online kanalen aan de consument worden verkocht, maken dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor de groeiende reisbranche en de toenemende online conversie.”

Trefwoorden: reisbranche, touroperators

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/09/20
ZooParc Overloon investeert in nieuw expeditiedeel
Dierentuin ZooParc Overloon heeft een nieuw expeditiedeel geopend.
20/09/20
Grote uitbreiding Efteling in de ijskast
De Efteling heeft de investeringsplannen voor nieuwe themagebieden voorlopig on hold gezet. Directe aanleiding is de coronacrisis.
18/09/20
Exclusief voor leden
Keukenhof verwacht 800.000 bezoekers in 2021
Het park wordt gewoon geplant zoals dat al 71 jaar gebeurt: met 7 miljoen bloembollen waar bezoekers in 2021 van 20 maart tot en met 9 mei van kunnen genieten.
16/09/20
Nog twee weken om de SLIM-regeling aan te vragen
Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten.
15/09/20
Aquanura met Guus Meeuwis songs
Vanaf 9 oktober kun je dagelijks, aan het einde van de dag, genieten van de nieuwe water- en lichtshow ‘Aquanura met een zachte G’. Daarin zit de verwijzing naar Guus Meeuwis.
10/09/20
Corona dwingt Blijdorp tot reorganisatie
Diergaarde Blijdorp gaat vanwege de coronacrisis reorganiseren. Het personeelsbestand wordt met een kwart verminderd en het voor de crisis aangekondigde investeringsplan gaat grotendeels de ijskast in. De ingreep is volgens directeur Erik Zevenbergen noodzakelijk in het belang van de toekomst van de dierentuin, die in 2019 nog bijna 1,6 miljoen bezoekers ontving.
09/09/20
Gastvrij Nederland doet beroep op Tweede Kamer voor betere steunmaatregelen sector
Deze morgen debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Mona Keijzer van EZK over toerisme. Gastvrij Nederland heeft bij de commissieleden een wensenlijstje neergelegd. Kern is dat zij voor de sterk getroffen sector maatwerk binnen de generieke steunpakketten wil.
08/09/20
Exclusief voor leden
De Waarbeek griezelig verlaten met Halloween
Op 30 & 31 oktober dit jaar vindt er bij Attractiepark de Waarbeek een vernieuwd Halloween evenement plaats.